Kaj vse bodo prenove in odprtja kavarn prinesli Murski Soboti?

Poštna ulica je ena izmed najbolj priljubljenih in živahnih točk (predvsem ob toplejših večerih) v Mariboru, spretno pa združuje gostinsko ponudbo in razvedrilne vsebine.

Na ulici domuje kar nekaj lokalov, obiskovalci pa se lahko zabavajo tudi ob pestrem glasbenem programu, kvizih znanja in drugem. Se tudi Murski Soboti obeta podobna preobrazba?

Preureditev mestnega središča

Murska Sobota, sicer središče Pomurja, se že precej časa sooča z mrtvilom, ki vlada v središču mesta.

Trgovski centri, ki že dobri dve desetletji kraljujejo obrobju mesta, so posredno pripomogli k opustošenju mestnega centa, pristojni pa si že lep čas belijo glave, kako vrniti življenje in smiselnost v središčni predel.

Slovensko ulico, ki predstavlja velik del mestnega osrčja, so prenovili v njenem južnem delu, in sicer od stičišča s Slomškovo ulico pa vse do Hotela Zvezda. »Okoliš« so uredili na način, da je vzpostavljen t. i. skupni prostor za vse »udeležence«, promet pa omogočili po posebnem režimu.

Ali (neskončne) obljube morda dobivajo resnično podobo? 

Se bo tisto, kar do sedaj ni uspelo mestni »upravi«, posrečilo najemnikom in lastnikom objektov? Pisali in razpravljali smo že o potencialnih novih zgodbah, ki so se pričele odvijati v srcu Murske Sobote …

Naj spomnimo.

Poleg Bunkerja, ki nadaljuje s svojimi gostinskimi in kulinaričnimi popotovanji ter ohranja kvize znanja, pa je podobo soboškega centra v lanskem poletju popestrila tudi »njegova hiša sladoleda« Pita.

Tudi nekdanja Podmornica naj bi kmalu obrnila svežo stran, in to tam, kjer je nekoč končala svojo zgodbo. Trenutno naj bi se sicer zatikalo pri prenovi, a čas bo pokazal, kako se bo razpletlo.

Na Slovenski ulici pa prebiva tudi Hotel Diana, ki se je včasih kitil z … marsičim. Tudi tukaj je bilo izrečenih že veliko besed, pojavilo se je nemalo ugibanj, ali bodo neskončne prenove res vodile v odprtje slaščičarne (ali kavarne, morda picerije ali kar vsega).

Seveda ne moremo mimo Hotela Belmur, ki se nahaja v stari meščanski hiši, spomeniško zavarovani. Stavba je bila leta 2021 prenovljena in »nadgrajena« v 4-zvezdični hotel. V desetih sobah obiskovalcem ponuja pristno meščansko izkušnjo, obljublja pa tudi pravi kontinentalni zajtrk z regijskim pridihom ter uživanje ob pestrem izboru vin iz regije in širšega območja.  

Na Slovenski ulici pa že od decembra razveseljuje podoba Male Bazilike, kjer gostje poleg dišeče skodelice kave lahko izberejo tudi kaj za pod zob, na primer sirne plošče ali moderne sladice.

Po pravkar omenjenih in tudi vseh drugih prostorih, ki so na kakršen koli način poskrbeli za popestritev Murske Sobote, se v jedru mesta napoveduje še nekaj novosti.

Rdeči baron že zaživel v novi podobi in z novim imenom

Na ulici nas že sedaj pričaka nekdanji Rdeči baron, ki je prav tako dobil novega »šefa«. Lokal je s povsem osveženo podobo svoja vrata odprl 25. marca, nov najemnik lokala pa je Mahmoud Yasser, Egipčan, poročen v Slovenijo.

Nov najemnik je lokal poimenoval Hokka's cafe (Hokka je vzdevek najemnika) in ga priredil v egipčanski slog. Ponudba sloni na vrhunski kavi, obiskovalci pa lahko uživajo tudi v drugih toplih (in hladnih) napitkih, frapejih ter koktajlih. Ob raznovrstni ponudbi pijač pa naj bi gostje lahko poskusili tudi vodno pipo oziroma šišo.

Vsi tisti, ki se bodo želeli odmakniti v okolje, kjer diši po vzhodu, se bodo lahko sproščali v pravih arabskih sediščih in uživali v taktih pristne glasbe.

Na »vzlet« se pripravljajo novi najemniki 

Slovenska ulica, kot izgleda, doživlja nekakšen preporod, vsaj kar se tiče kavarniške ponudbe. Po večletnih načrtih in obljubah se je tako v prostore nekdanjega Šopinga preselil nov najemnik, podjetje Alia, ki ga vodita direktor Andrej Lamut in prokuristka Martina Kralj.

Če povzamemo, imata za lokacijo sklenjen enoletni dogovor, načrtujeta pa kavarno s ponudbo pijače in manjših dodatkov. Čeprav ‒ kot sta dejala najemnika ‒ kuhinja ni v prvem (ali drugem) planu, pa nikoli ne veš, kaj prinese »jutri«. 

Zanimivo bo spremljati, ali bo vizija, v kateri ljudje pijejo kavo, se pomenkujejo in listajo časopis, zaživela. Vsekakor držimo pesti. Odprtje je sicer predvideno za jutri, 31. marec.

Bunker kmalu z novim sosedom?

V kratkem bi lahko 'novega soseda' prejel tudi Bunker, saj naj bi se med trgovino z lokalnimi izdelki Naša bauta in Bunkerjem odpiral nov lokal, ki pa naj bi po naših informacijah ponujal tudi 'nekaj za pod zob'.

Marsikdo se spomni lokalov, ki so nekoč dolga leta kraljevali v mestu in privlačevali ljudi. Nas bodo sveži »obrazi« na Slovenski ulici presenetili še s čim? Bo glavna mestna ulica res doživela večplastno preobrazbo? 

Manevrski prostor za razvoj o(b)staja, kako bo izkoriščen, pa se bo razkrilo kmalu.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
An (nepreverjen)

Samo ne nabijajte. So še druge ulice tudi nej samo slovenska

. (nepreverjen)

Tij ne nabijaj slovenska je najbole primerna za tou, še boukša lokacija kak Poštna v Maribori. Samo trbej ponudbo pa de.

In reply to by An (nepreverjen)

paver (nepreverjen)

Ob 20h ali 21h mora biti mir da bodo stanovalci v okoliških stanovanjih lahko gledali TV v miru.

In reply to by . (nepreverjen)

FKFV (nepreverjen)

Kdaj bo ulica Mihajla Pupina v Murski Soboti?

pleskavic (nepreverjen)

SAMO ČIRILICA SPAŠAVA SLOVENSKA ULICA.BATO BATO BATO,OD VARDARA PA DO TRIGLAVA,ĐURĐEVDAN,TO JE TO A NE ALFI LIPIČ . SLAK.DRAŽEN ZEČIČ

lokalni mešter (nepreverjen)

Odlično in pohvalno. Vsen ka so odprli ali še odpirajo želin dosti uspeha in ogromno strank.

asdasad (nepreverjen)

pa do zaprli kak so odprli, niso sobocanci ludi

Takjeto (nepreverjen)

Zakoj pa te ide Bunkeri, Citye, Renomeji, Pomaranci in podobnin? Ce ide ide.

In reply to by asdasad (nepreverjen)

Zolna (nepreverjen)

Brez parkirisc nega lidij. Se vedno grem raje v nakupovalni center.

treko (nepreverjen)

Si pač primitiven in nerazgledani lolek, tak je tou...

In reply to by Zolna (nepreverjen)

repadovrha

včeraj san šel po tej ulici okoli 10 00 uri , to je gratala ulica strahov in tišine čista katastrofa

treko (nepreverjen)

Katastrofa si tij pa tebi podobni, pa tisti loleki ka jin vse smeta gda je, gda pa nega te pa je katastrofa ka nega...

In reply to by repadovrha

Tibop (nepreverjen)

Tudi ge san včeraj okrog 12h šel po tej ulici in san za razliko od tebe videl malo več pozitivnega kak kakšno leto nazaj, ko je samo pri Bunkerju bilo nekaj ljudi. Pri Mali baziliki praktično vse zunanje mize zasedene. Tudi Bunker zunaj precej ljudi. Pri tem novem Hokka's sta bili res le dve zunanji mizi zasedeni, ampak to nekak predvidevam ka je povezano tudi s tem, da ljudje še sploj ne vejo, ka se je tu nekaj odprlo. Že na podlagi tega kar san vido pri tej Mali baziliki je jasno, da tiste stvari, ki malo odstopajo od navadnega šanka in špricerja lahko tudi v MS idejo. Ma ta ulica kar potencial, da zaživi, samo se more prava in kvalitetna ponudba razširiti po ulici.

In reply to by repadovrha

4332we (nepreverjen)

Mogoce ce se bo zupan vec slikal na tej ulici, mogoce bobo

Vrnil sem se (nepreverjen)

Nikoli in nikdar ne bo slovenska kot postna. Ms je ruglo. Na oblasti gamad ki se podreja kabali.

fehtar02 (nepreverjen)

hvala bogu DA NE!
Slovenska ima večji potencial kot mala poštna ulica v mariboru

In reply to by Vrnil sem se (nepreverjen)

Lovec (nepreverjen)

Gamad,tej besede slovenci nemamo,ti Dudek!!!

In reply to by Vrnil sem se (nepreverjen)

Kurec (nepreverjen)

zakoj se ne spremeni mesto namesto ms nsj bi bilo mesto strahov😛

czd (nepreverjen)

Če ne kr kot New York..hahahahah

Cezar (nepreverjen)

novosti / lokali kakši koli so dobri, naj samo vsen grata, pa preživijo več kak leto ... vači bi pa slovenska mogla biti samo peš cona, napraviti stupiče ka se lejko spuščajo pa zdigavlejo za dostavo ... še vedno pa je problem parkiranje ... nucan pou vure peški do centra, malo preveč še ekstra če je slabo vreme, bi prišo z avtom pa ga nemen ge pistiti ... dokič se nede to rejšilo nede dosta lidi ali pa do samo lokalci

.. (nepreverjen)

Cezar kak nemaš avto ge pistiti, sevada lejko samo se plača kak v Maribori.

. (nepreverjen)

Štajerci se že narodijo z alkoholom v krvi.
Prek murci so nej takšni. Težko bojo napolnili vse lokale.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice