Po poročanju Slovenskih novic se bo zaradi javne razžalitve vernice, ki je trdila, da ima razmerje z župnikom, moral škof Peter Štumpf zagovarjati na sodišču.

Spomnimo, v Soboški škofiji in v javnosti je lanska domnevna ljubezenska afera med 68-letno vernico L. T. K. in 38-letnim murskosoboškim župnikom Goranom Kuharjem močno odmevala. Po več zapletih je domnevna zalezovalka župnika na koncu celo ovadila škofa Petra Štumpfa, ker jo je ta javno označil za neprištevno.  

Bačič naj bi vložil kazensko ovadbo, Palatin potrdil

Slovenske novice poročajo, da se sedaj škof Štumpf pripravlja na obisk sodišča, kar naj bi potrdil celo predsednik Okrožnega sodišča v Murski Soboti Branko Palatin. Slednji naj bi za Slovenske novice povedal, da se bo kmalu začel kazenski postopek zoper murskosoboškega škofa Petra Štumpfa.

"V zadevi je vložena zasebna tožba zaradi storitve kaznivega dejanja razžalitve po drugem v zvezi s prvim odstavkom 158. člena Kazenskega zakonika - 1. V zadevi je vložen ugovor in je kazenski postopek v fazi odločanju o ugovoru. Po odločitvi o ugovoru bo razpisan predobravnavni narok ali pa narok za glavno obravnavo. Zadeva je dodeljena sodniku Stanislavu Jugu," je za Slovenske novice povedal Palatin.

Kot smo že poročali, naj bi pred tem imela domnevno razžaljena vernica težave pri iskanju ustreznega odvetnika, ki bi jo zastopal na sodišču, ampak naj bi v to vendarle prepričala znanega soboškega odvetnika Dejana Bačiča, ki je tudi v njenem imenu vložil kazensko ovadbo zoper škofa Štumpfa. 

Štumpf: So nadlegovalci normalni ljudje?

Na pisanje Slovenskih novic se je na družbenem omrežju odzval tudi že škof Štumpf, ki je tako zapisal:

"Novinar pri Slovenskih novicah mi grozi z zaporom, ker sem pri obrambi duhovnika njegovo zalezovalko grdo užalil. Nadlegovani, pazite torej, da ne boste slučajno užalili vaših nadlegovalcev. Po zakonih naše države so to zelo normalni ljudje, in pri tem lahko počnejo, kar hočejo."

Njegov celoten zapis si lahko preberete v nadaljevanju.

Zgodba okoli domnevne ljubezenske afere, ki je še dodatno segrevala že tako vroče dni lanskega poletja, tako še zdaleč ni čisto zaključena.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Braaavo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Koncno se je nekdo nasel, ka mu stopi na debeli rep

za Braaavo (nepreverjen)

pa tij si budalo!!

In reply to by Braaavo (nepreverjen)

komunistka Olga (nepreverjen)

če bi mene kakšna baba zalezovala bi ji natlačila v pi-du tri pesti kopriv

čarni vrag (nepreverjen)

Komunisti bodo sodili škofu. Ali smo leta 1948?

Karčči (nepreverjen)

Tak ge. Komunisti na čelu z Janšo, Gorenakom, Zverom, Dežmanom, Leljakom... Pa da ne pozabim še na Peterleta, ki je nekoč poučeval marksizem.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

purd-i (nepreverjen)

Peterle je predavo na politični šoli ZK v Ljubljani in Mariboru in to za debele dinarje takrat

In reply to by Karčči (nepreverjen)

vojaklp (nepreverjen)

Karcci, ja in, to samo dokazuje da so se komunisti razsirili v vse pore druzbe, nekje celo pod krinko. kaj naj sedaj s temi nekaj imeni komunistov, ko pa jih je na listi zeleno je nova rdeca veliko, ampak zato se vedno drzi, da mu bodo sodili komunisti kot leta 1948, kot je zapisal carni vrag.

In reply to by Karčči (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Lahko si pomirjen. Proces proti narodnemu izdajalcu, sodelavcu okupatorja, morilcu sonarodnjakov Rupniku je razveljavljen. V najbolj proti komunisični stranki z največ komunisti v članstvu to že orgazmično proslavljajo.

In reply to by vojaklp (nepreverjen)

boljsevik (nepreverjen)

se najvec partijcev jih je bilo na pogrebu na zalah sefa udbe za lj. slike v ponedeljkovem reporteju.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Kjg (nepreverjen)

Pripravlja Zagovor? Pa un more kak bozji sin povedati samo istino.

vodka (nepreverjen)

Vej je pa pravo pa se je Bačič z babo vred gor vužgo.

In reply to by Kjg (nepreverjen)

Sto pop? Istino? (nepreverjen)

Sanja Koza kukurus

In reply to by Kjg (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Te Štumf mi je niti malo nej pri srci ali čista prav je pravo. Dejansko bi ta trola že zdavnaj morala biti v zapori.

NAPAD NA KRŠČANSTVO (nepreverjen)

Sobotainfo kot rdeči medij, rdeči ga tudi financirajo, se je pridružil vsesplošnemu napadu rdečih komunistov na krščanstvo v Sloveniji, res me zanima ZAKAJ TO DELATE ? Cerkev se ne meša v vaše zadeve, ali vas muči neki vrag neka višja sila - hudič, da po vsej sili razdvajate slovenski narod in to že od 1945 z umori nedolžnih ljudi, brez sodb, vaše roke so krvave, torej rdeče od vseh zločinov nad človeštvom. Prej ali slej bo prišel čas ko boste za to odgovarjali in sodba vam bo sodba v imenu ljudstva. Sobotainfo sramuj se takega svojega početja, pometaj pred svojim pragom.

vodka (nepreverjen)

Lidija je tüdi rdeča ka za župnikom nori in ga napada? Pa recimo Slovenske novice so tüdi rdeče ka pišejo o škofi pa toj raztepeni...

In reply to by NAPAD NA KRŠČANSTVO (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kama ide tej svejt? Zdaj že zalezovalci in nadlegovalci imajo pravice, se jih ne sme užaliti??? Vejpa od tej babe čisto vsi znajo, kelko je vöra.... Kak jo je nej sram??

vojaklp (nepreverjen)

ne mores razzaliti nekoga, ki ni cist diht.

nagicigan (nepreverjen)

to staro pelati v azilni dom v Ljubljano tam je puno mladih žrebcev za njo in te bo mogoče mir nekaj časa.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem, če se ta zaljubljena vernica zaveda, da je hotela župniku uničiti kariero. Če bi že hotel kaj z ženskami, bi si vsekakor izbral kakšno mlajšo, ne pa takšno ka bi mu lejko bila mati.

Oje (nepreverjen)

Ocitno ne poznas kariere zupnika

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

komunistka Olga (nepreverjen)

ko sem bila mlada sem se najraši sexala z župniki
Sedaj pa ko sem malo starejša
pa se najrajši sexam z župani
Veste župani so tak tupi da niti ne vedo ali je notr
ali je že zunaj

DebelaBerta (nepreverjen)

Pred leti je sodišče v ZDA prejelo obtožnico, v kateri je nek državljan obtožil Boga za vso zlo, ki se dogaja po svetu. Kaj je naredil sodnik? Obtožnico je zavrgel z obrazložitvijo, da Bog nima stalnega prebivališča in mu zato ne more vročiti sodbe! Le kaj se bo zgodilo v tem primeru, če ta trola niti odvetnika ni mogla dobiti, kar je razumljivo. Kako pa boš zdaj ti sodnik presojal njeno prištevnost ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice