Kontrolor FIS Markus Mayr bo tekmovalno progo v Mariboru preveril dan pozneje, kot je bilo sprva načrtovano, 8. januarja.

Snežni kontrolor FIS in tekmovalni direktor za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markus Mayr je prihod v Maribor napovedal za jutri, 8. januarja.

Prvotno bi moral tekmovalno progo za 57. Zlato lisico preveriti že danes, vendar je zaradi snežnih razmer in vremenske napovedi, ki obeta ohladitve, kontrolo prestavil za en dan.

Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice, je ob tem dejal: »Napovedana ohladitev obeta, da bodo snežni topovi končno začeli delati tudi na spodnjem delu s polno močjo. V cilju je snežna tovarna sicer izdelala veliko snega, ki ga bomo potrebovali za ciljno areno, po progi pa je razporejenih dovolj topov. S snežnim kontrolorjem se bomo nato dogovorili o nadaljnjih korakih pri pripravi proge

Mitja Dragšič.

Za 57. Zlato lisico prijavljenih 25 ekip in 89 tekmovalk 

Priprave na 57. Zlato lisico, ki bo v Mariboru z dvema ženskima veleslaloma za svetovni pokal 16. in 17. januarja, tako ostajajo v polnem teku. 

»Tekma bo organizirana strogo, vsi udeleženci pa bomo razdeljeni v tri mehurčke, v enem bodo tekmovalke, prijavljenih jih je 89 iz 25 ekip, in njihovi spremljevalci, skupaj 184, predstavniki FIS in nekaj organizatorjev, ki bomo imeli neposreden stik s tekmovalnim delom; v drugem mehurčku bodo novinarji, s točno dogovorjeni in urejenimi dostopi, v tretjem pa še celotna organizacijska ekipa,« pojasnjuje generalni sekretar organizarijskega odbora Zlate lisice.

Najboljše alpske smučarke na svetu bodo na 57. Zlati lisici bivale v petih mariborskih hotelih - ArenaDrašBauTabor in Hotel City.

»V hotelih ne bo drugih gostov. Posamezne ekipe bodo razdeljene po nadstropjih, tudi v jedilnicah bo poskrbljeno, da ne bo mešanja ekip. V vsakem hotelu bodo tudi proste sobe za primer osamitev ob morebitni okužbi. Vse bo potekalo v skladu s strogimi in natančnimi protokoli, ki so usklajeni tako z Nacionalnega inštituta za javno zdravje kot s FIS,« pojasnjuje Manja Koklič Cigit, ki je v organizacijskem odboru Zlate lisice zadolžena za nastanitve.

V mehurček za tekmovalke bo vključen tudi tekmovalni šotor na Trikotni jasi.

Maribor v zadnjem desetletju kar petkrat brez Zlate lisice

Finančni proračun 57. Zlate lisice je podoben prejšnjim letom, 1,1 milijona evrov, ki jih v 70 odstotkih organizacijski odbor zagotovi z mednarodnimi pogodbami, 30 pa s sponzorji.

»Pomoč naših podjetij, še posebej Zavarovalnice Sava in NLB, je za nas izredno pomembna. Zato nas veseli, ker je NLB ob podpisu letošnje pogodbe svoje sodelovanje podaljšala še za dve naslednji leti. Nekaterih stroškov tokrat sicer ne bomo imeli, a zato bomo imeli zaradi protivirusnih ukrepov nekatere dodatne. Vseeno smo optimisti, da bomo tudi to Zlato lisico končali s plusom in s tem zagotovili delovanje Alpskega smučarskega kluba Branik,« dodaja Vilar.

Maribor je sicer v zadnjem desetletju kar petkrat ostal brez Zlate lisice, nazadnje lani, ko so tekmi prestavili v Kranjsko Goro. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Štajerci do meli postojanke po pohorji, kak partizani na osankarici.

Starejše novice