Vir: GZS
Zbornica komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije je v torek podelila nove certifikate Voda iz pipe, tokrat jih je prejelo 21 okoljsko osveščenih organizacij, med njimi tudi Javno podjetje Prlekija.

Zbornica komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije je v torek podelila nove certifikate Voda iz pipe, tokrat jih je prejelo 21 okoljsko osveščenih organizacij, med njimi tudi Javno podjetje Prlekija

Med prvimi prejemniki tudi Saubermacher Komunala Murska Sobota

Certifikat Voda iz pipe se podeljuje organizacijam, ki so izkazala prizadevanja za zmanjšanje porabe plastike in spodbujanje pitja vode iz pipe. S podeljevanjem certifikatov so začeli letos v aprilu, ko je med prejemnik bil tudi soboški Saubermacher – Komunala.

Certifikat lahko pridobijo vse družbeno odgovorne organizacije, od javnih in zasebnih podjetij do združenj in nevladnih organizacij, izobraževalnih in kulturnih ustanov ter vseh drugih organizacij, ki si prizadevajo za skrb za zaposlene in okolje.

Ob podelitvi certifikata so predstavniki organizacij podpisali zavezo certifikata Voda iz pipe, s katero so se zavezali, da bodo v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujali pitno vodo iz pipe, da bodo k pitju vode iz pipe spodbujali svoje zaposlene, partnerje, podizvajalce in ostale deležnike, da bodo zaposlene in ostale deležnike ozaveščali, da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo ter da je pitje pitne vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše, kot poseganje po predpakirani vodi, poroča STA.

Za spremembo odnosa do našega največjega bogastva - vode

Zbrane na podelitvi je nagovorila klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj, ki je poudarila pomen odgovornega ravnanja z vodo kot našim največjim bogastvom.

"Čas je, da v Sloveniji začnemo spreminjati odnos do vode. V Sloveniji imamo nekoliko mačehovski odnos do te najpomembnejše dobrine, saj imamo vode v izobilju, vendar ne bo vedno nujno tako. Zato izjemno pozdravljam odločitev podjetij, organizacij in posameznikov za pitje pitne vode iz pipe in spodbujanje k takšnemu ravnanju s pridobitvijo certifikata Voda iz pipe," je še dodala Kajfež Bogatajeva.

Javno podjetje Prlekija d.o.o., ki je med tokratnimi prejemniki certifikata, je bilo ustanovljeno s strani občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje in je v 100% lastni navedenih osmih občin.

Naslednja podelitev certifikata bo predvidoma potekala spomladi 2020.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice