Krono slovenske vinske kraljice bo v letu 2015 nosila Sandra Vučko iz Cvena pri Ljutomeru.

Tako kot že vrsto let, je tudi letos v petek po prazniku treh kraljev potekalo kronanje vinske kraljice. V hotelu Radin so pred številnimi gosti, med katerimi je bil tudi kmetijski minster Dejan Židan, ljubitelji vina, bivšini kraljicami in ostalimi prisotnimi za 19. slovensko vinsko kraljico okronali Sandro Vučko iz Cvena pri Ljutomeru.

Prisotne sta uvodoma nagovorila tudi predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec in kmetijski minister Dejan Židan.

Iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo

Nova slovenska vinska kraljica Sandra Vučko je 25-letna študentka prava in izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo. Zna ceniti trud, delo, vztrajnost in pridne roke vinogradnika, kletarja in vinarja, seveda pa tudi dobro vino, ki ga na domači izletniški kmetiji združuje tudi s pristno kulinariko.

Izbrala Šipon Gomila

Vinska kraljica Slovenije 2015 je za svoje vino izbrala Šipon Gomila, vinske kleti P&F Jeruzalem Ormož, letnik 2013. Trta za to vino raste na peščeno-glinenih tleh, grozdje je pridelano v vzgojni obliki enojni guyot z naravi prijazno integrirano pridelavo. Grozdni sok je fermentiral v jeklenih tankih pri nizki temperaturi. Vino, ki ga je potrebno servirati pri temperaturi 10-12 stopinj Celzija, je polnega telesa, intenzivno aromatično, z značilnim sortnim karakterjem in kompleksnim okusom, katerem se prepletajo arome po belem cvetju, zeliščnih notah, citrusih in začimbah. Svežina, pikantnost in intenziven karakter so njegove odlike. Odlično se poda k belemu mesu, svinjini, testeninam, morskim sadežem in solatam s kozjim sirom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice