Pomurski picopeki nizajo nove uspehe, vrhunski uvrstitvi Hercega in Žokša na mednarodnem tekmovanju.

Že pred časom smo vam podrobneje predstavili Martina Žokša, ki je lani osvojil naziv najboljšega picopeka v Sloveniji. Na izboru v organizaciji Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije je ocenjevalce prepričal s tako imenovano drvarsko pico. Njena posebnost je bila v dodani moki bučne pogače, okus pa so zaznamovali še pelati, šunka, sir, narezljane šampinjoni, paprika in nekaj bazilike.

Žokš, ki svoje mojstrovine ustvarja v Okrepčevalnici pri Cimeštru v Kovačevcih, minuli mesec znova udeležil tekmovanja za najboljšega picopeka Slovenije. Čeprav mu naslova ni uspelo obraniti, se je znova uvrstil med najboljše picopeke in na koncu zasedel četrto mesto.

Pomurska Pizzaiuola

Uspehom pa kar ni videti konca. Kot kaže, naši picopeki preprosto poznajo skrivni recept za uspeh, kajti tudi na mednarodnem tekmovanju v peki pice, ki je minuli četrtek potekalo v hrvaškem Splitu, sta blestela Pomurca.

Samo Herceg, ki sicer razvaja goste Trta Grila v Murski Soboti, je na tekmovanju Trofeo Caputo osvojil izvrstno drugo mesto. Za naziv najboljšega Pizzaiuola so se pomerili izjemni picopeki iz vsega sveta, znova pa se je izkazal tudi Žokš, ki je osvojil četrto mesto.

Skupaj sta Pomurca tako dosegla najboljši uvrstitvi slovenskih picopekov na mednarodni tekmi v peki neapeljske pice doslej!

FOTO: Facebook (Trta Gril)

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
miicika (nepreverjen)

MLADA EKIPA, ČESTITKE...

Borka.. (nepreverjen)

Naj se zna sto je dober..

Starejše novice