Romuna po avtocesti v nasprotno smer.

Pred nekaj minutami sta na pomurski avtocesti na relaciji Pince - Lendava kar dva avtomobila vozila v nasprotno smer. Po informacijah, ki naj jih je posredoval bralec je šlo za tuja voznika oziroma avtomobila romunskih registrskih številk.

Na srečo se je vse končalo brez posledic. Več pa v priloženem videoposnetku.

Kaj storiti v takem primeru?

V kolikor se pred vami pojavi vozilo, ki vozi v napačno smer je pomembno vedeti, da se bo nasproti vozeče vozilo najverjetneje držalo desne strani avtoceste. Zato se umaknite na vozni pas in o tem obvestite policijo ali Prometno-informacijski center za državne ceste.

V kolikor se na napačni strani avtoceste znajdete sami, se nemudoma ustavite. Ne vozite vzvratno, ustavite na robu vozišča, vklopite utripalke in pokličite pomoč. Vozila ne obračajte in ne hodite čez vozne pasove.

Kakšne so kazni?

Po Zakonu o pravilih cestnega prometa je vožnja v nasprotni smeri na avtocesti seveda prepovedana. Kazen za takšno dejanje znaša najmanj 1.200 evrov in osemnajstimi kazenskimi točkami, kar posledično privede do odvzema vozniškega dovoljenja.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pesek (nepreverjen)

Bosanec med vožnjo slisi,da se po avtocesti nekdo vozi po kotra strani..Pa naglas začne preklinjat pa ne jedan,budale pa ne vidite da se vsi voze kontra..

Gaber (nepreverjen)

Hehe..in si misli samo ja vozim u dobro stran..

In reply to by Pesek (nepreverjen)

car (nepreverjen)

Ja in človek kaj je stabo narobe..Vsak se pelje kam hoče ..Tudi ges se peljem kontra če grem iz Sobote v Čepince..PRIJTE ŠE VIJ DA NEBOMO SAMI..

Starejše novice