Enajst članov društva Oldteimer »Abraham«, ljubiteljev starodobnikov, jo je v sobotnih dopoldanskih urah s traktorji mahnilo na 438 km pot od Gornjih Petrovec do Dornave. Najstarejši traktor je bil označen z letnico 1958.

Člani društva Oldteimer »Abraham«, so se v soboto odpravili na 6. Traktorsko vožnjo po Sloveniji, dolgo 438 kilometrov. Pot jih je ta dan vodila od Gornjih Petrovec do Selnice ob Dravi, od tam pa so nadaljevali pot vse do Dornave, od koder se bodo v četrtek vračali domov. Najstarejši traktor, s katerim so se podali na šestdnevno popotovanje je bil Steyr iz leta 1958.

Društvo je bilo ustanovljeno februarja 2004 na pobudo ljubiteljev starodobne tehnike, ki so bili včlanjeni v Društvo ljubiteljev stare kmetijske tehnike, na Kmetijski šoli Rakičan, predvsem pa na pobudo Draga Abrahama, sedanjega predsednika društva.

Ob ustanovitvi je štelo štirideset članov, sedaj pa šteje že 131 članov iz cele Slovenije, ki se trudijo zbirati, restavrirati, predvsem pa ohranjati dediščino, oziroma staro tehniko. Ti se udeležujejo raznih prireditev, razstav in srečanj ter tekmovanj s starodobniki doma in v tujini.

Z rally traktorsko vožnjo so prevozili domala že celotno Slovenijo, dvakrat so osvojil že slovensko obalo, ostala jim je le dolenjska, pove član društva Bencik Aleksander. »Pretraktorirali« pa so tudi sosednje države Hrvaško, Madžarsko in Avstrijo, kjer so vedno doživeli topel sprejem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice