Informacijo, da sta s koronavirusom obolela tudi dva varovanca DSO Ljutomer, je na svojem Facebook profilu delila županja Ljutomera.

V domovih za starejše je z novim koronavirusom okuženih 67 stanovalcev, od tega sta dva obolela tudi v Domu za starejše občane Ljutomer, je danes sporočila Olga Karba, županja Ljutomera.

Zraven omenjenega doma v Ljutomeru se starejši občani, ki so oboleli s koronaviruom, nahajajo tudi v Metliki in Šmarju pri Jelšah, v enoti Bokalce Doma za starejše občane Vič Rudnik v Ljubljani, v enoti Naklo doma v Preddvoru in v domu Deos Horjul, so za STA navedli na ministrstvu za delo.

V Sloveniji je doslej zaradi covida-19 umrlo devet ljudi. Po navedbah vladnega urada za komuniciranje za STA gre za starejše osebe s pridruženimi boleznimi.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vleka (nepreverjen)

Kako sta se lahko okužila? Se pravi nekdo je bil z virusom tam???

Gost 5 (nepreverjen)

Vprašaj zdravstvene delavce, negovalno osebje od kod so ga prinesli.

In reply to by Vleka (nepreverjen)

License to kill (nepreverjen)

Včeraj sem pisal Lidlu/fuc***' weasel, ker so s svojim ukrepom pred trgovino, ravno prav napravili pogoj, da se lahko siri. Haha, ko sem jim omenil NIJZ in sanitarno inspekcijo so fcasik stisnoli rep med noge in odpisali.
No..., to je primer kak lejko fases. Osebja v domovih za starejse je pa itak PREMALO in nemres pricakovati kvalitete.

bingelj (nepreverjen)

In kdo ga je prinesel tja? Če sta tam dva je velika verjetnost, da jih bo še več. Do sedaj niso vedeli in se je okužba širila. Testirajo, katerim bo to potrebno! In kdo si tisti, ki jim bo potrebno? Halooo! Pri nas testirajo tak malo tu malo tam. In zato vmes ne vedo dokler že kdo ne zboli in okuži še več ljudi.
Danes imajo dva. Pred dvema tednoma so tudi v Metliki imeli nekaj malo. Čez 2, 3 tedne bodo imeli cel dom okuženih in polovico zaposlenih. Čez en mesc pa že nekaj mrtvih.
Če sem malo sakrakstičen. Poleti, ko se vse skupaj stabilizira bodo končno eni prišli v dom, ki že dolgo čakajo na vrsto.
Pa še kakšena nova negovalka bo kje dobila mesto.

😫 (nepreverjen)

Tebi pa res ni pomoči. Res si kreten na kvadrat!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Starejše novice