Na Kocljevi ulici v Murski Soboti so se znova pojavila betonska korita, ki so tamkajšnjim stanovalcem onemogočala dostop do blokov. Pristojni že ukrepali.

Spomnimo, da je na dvorišču blokov na Kocljevi ulici 16 že pred štirimi leti prišlo do zapleta, ko se je lastnik enega izmed zemljišč odločil narediti konec parkiranju na njegovi lastnini.

Podjetje Kapion iz Murske Sobote je svoje zemljišče zagradilo z zapornico, stanovalci blokov, ki imajo nekaj metrov naprej postavljeno svojo zapornico, pa o tem menda niso vedeli nič. Stvari so se dodatno zaostrile, ko je lastnik zemljišča pod zapornico namestil še težko betonsko korito, s čimer je stanovalcem blokov onemogočil dostop do parkirišč. Spor pa je šel celo tako daleč, da so morali posredovati policisti. 

Občinska korita prestavljena brez pooblastila, stroške bo kril storilec

Zdelo se je, da so spor takrat razrešili z dogovorom, da stanovalci na zemljišču ne bodo več parkirali, toda ovire so se zdaj znova pojavile. Že včeraj smo opazili, da pod zapornico na Kocljevi ulici stojijo betonska korita.

Danes so jih sicer že odstranili mestni redarji in delavci Komunale s pomočjo viličarja. Z vprašanji smo se zato obrnili na Mestno občino Murska Sobota.

Pristojni pojasnjujejo, da so betonska korita, ki so last soboške občine, bila prestavljena nepooblaščeno, brez njene vednosti.

"Dne 17.12.2018 smo osebo, ki je premik nepooblaščeno izvedla, na to opozorili in zahtevali vrnitev v prejšnje stanje z opozorilom, da v kolikor tega ne bo storila do 18. 12. 2018 do 10. ure, bo to storila MOMS na stroške osebe, ki je korita prestavila," so zapisali v MOMS.

Poklicali pa smo tudi v podjetje Fisa, upravitelja tamkajšnjih stanovanjskih blokov.

Kot nam je povedal direktor Stojan Fišer, že dve leti poteka neformalni postopek za ureditev spornega zemljišča. Stvari se premikajo počasi, a zadevo skušajo urediti. O vnovični postavitvi korit so menda bili obveščeni, v sodelovanju z občino pa zdaj iščejo primerno rešitev za ureditev dovoza in parkirišča, da bi se podobnim situacijam v prihodnje izognili.

S spleta

Komentarji (6)

t.... (nepreverjen)

Odstraniti korita pri Vrtni 6, pa ne bo potrebe se voziti po privat zemljišču.

MS BUTALCI (nepreverjen)

PA KAJ SI TI NOR PA KJE MI ŽIVIMO?!PRVO SE JE ZAZIDAL BLOK KOCLJEVA 14g Z GARAŽO! NATO SO ZAZIDALI BLOK KOCLJEVA 12C TUDI Z GARAŽO!VSAK BLOK IN VSAKA HIŠA MORATA IMETI UVOZ PO ZAKONU ALI SLUŽNOSTNO POT.KAKO SO POTEM LAHKO DOBILI PAPIRJE ZA BLOKE?A SO MISLILI DA BODO STANOVALCI LETELI?JE TO BLOK PRIHODNOSTI???
KASNEJE SE JE ZAZIDALA NEKDANJA PANONKA-DANES KAPION IN SO NAREDILI SAMO PRIZIDEK IN VRATA V GARAŽI.KAKO JE POTEM LAHKO ENA TRETJINA GARAŽE NJEGOVE IN KAK JE LAHKO PANONKA NEUPRAVIČENO DOBILA SVOJE ZEMLJIŠČE ČE KOCLJEVIVA BLOKA TEGA NIMATA.
ZDAJ JE TO STVAR OBČINE IN NAJ UREDI DA NEBO NITI KAPION IMEL SVOJEGA ZEMLJIŠČA!PA JE STVAR REŠENA!

Kekec7 (nepreverjen)

Stvar občine? hebe se občini za stanovalce. Zakaj pa je nekdo dobil papirje za parcelo, pa je stvar za raziskati. Aja ne, v Prekmurju sposobnih novinarjev oz. takih ki bi jim bilo mar, NI. So samo pisuni!!

In reply to by MS BUTALCI (nepreverjen)

mi&laž (nepreverjen)

Jebemti pa takko firmo v kateri sem zaposlen :-( MI&LAN kje je moja plača ? kdaj dobimo plačo ? dosti nas ima trajnike na današnji dan in bomo plačevali provizijo zaradi tebe.

MS BUTALCI (nepreverjen)

To je podobno kot če bi jaz in Mirko kupila hiše v isti ulici od istega prodajalca hiš in bi bila soseda papirji dovoza isti vse ostalo isto vglavnem pogodba ista...Tam čez dvajset let bi jaz izvedel da nimam urejenega uvoza oz.nimam več dostopa do hiše ker so mi samo prodali hišo brez dovoza ter da sem se neupravičeno navadil voziti po svoji parceli.Mirko pa bi seveda brez kakih komplikacij imel dalje dovoz.Kdo je potem MIrko kaj je potem ta Mirko?Tajkun mogoče? VSAKA HIŠA,STAVBA,TRGOVINA VGLAVNEM VSAK OBJEKT MORA IMETI UREJEN SVOJ DOVOZ. PANONKA JE BILA ZGRAJENA DVE LETI KASNEJE IN IMA SVOJ DOVOZ?!STANOVALCI KOCLJEVE KI SO ŽE BILI PREJ TAM PREDEN SO ZAZIDALI PANONKO PA NIMAJO SVOJEGA DOVOZA???PA KJE ŽIVIMO? V AFRIKI ALI V EVROPI?!

pametnjakovic (nepreverjen)

@MS BUTALCI mogoče moreš še barvo pa debele črke vklopiti kda pijšeš pa de se vse zrihtalo :)

Starejše novice