Dobrodelni koncert V objemu dobrote

Škofijska Karitas Murska Sobota in župnijska Karitas Sveti Jurij ob Ščavnici sta minulo nedeljo v telovadnici osnovne šole pripravili dobrodelni koncert z naslovom V objemu dobrote.

Prvi materinski dom v Pomurju

Na prireditvi so se zbrali verniki z levega in desnega brega reke Mure iz vseh župnij murskosoboške škofije, udeležili pa so se je tudi murskosoboški škof Peter Štumpf, predstavniki slovenske in škofijske Karitas, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič ter evropski poslanec Lojze Peterle. Ta je ob tej priložnosti izročil ček Fundacije Lojzeta Peterleta v vrednosti 3000 evrov.

Vse prostovoljne prispevke, zbrane na koncertu, so sicer namenili prvemu materinskemu domu v Pomurju, ki se nahaja v Svetem Juriju.

Bogat kulturni program

Kulturni program so obogatili tamburaški orkester Ivan Kaučič Ljutomer, družina Taškov iz župnije Ljutomer, mešani pevski zbor pevskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici, cerkveni otroški pevski zbor iz Razkrižja, pevke ljudskih pesmi Soside iz Male Nedelje, instrumentalni trio iz Gornje Radgone, kvartet Solzice iz Apač, medtem ko so dramsko točko prispevali mladi iz župnije Kančevci. Ob zaključku pa je zaigral tudi priljubljeni ansambel Klapovühi.

J.Ž. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Kdaj se pa zbirajo zamaški za migrante in rome?

gost1 (nepreverjen)

obiskovalcev pa se ni ravno trlo ?

Starejše novice