Včeraj se je na seji sestala komisija za spremljanje položaja romske skupnosti v občini Črenšovci, ki je obsodila nedavni napad na tamkajšnjega župana Antona Törnarja in pozvala k dialogu znotraj romske skupnosti ter med njo in večinskim prebivalstvom.

Pljunili na 15-letno delo

Obžalovanje so izrazili vsi predstavniki komisije, najbolj prepričljiv je bil brat enega od napadalcev, ki se je županu opravičeval v imenu naselja z upanjem, da se kaj podobnega ne bi nikoli več ponovilo, piše STA. Opravičil se je tudi poglavar naselja Ludvik Levačič, ki je naštel številne dosežke naselja, in dodal, da so bili Črenšovci primer dobre prakse, zdaj pa so pljunili na njihovo 15-letno delo.

Neupravičeno ožigosana celotna romska skupnost

Potem ko so obžalovanje zaradi incidenta izrekli vsi člani komisije, ga je v imenu Foruma romskih svetnikov obsodil tudi njegov predsednik Darko Rudaš. Opozoril pa je, da ni prav, da je zaradi napada posameznika ožigosana celotna romska skupnost, in pozval k dialogu.

Župan dvomi v iskrenost opravičil

Župan je o iskrenosti opravičil sicer nekoliko podvomil, češ da je problematika veliko bolj resna, kot se zdi na prvi pogled. Opozoril je na konkretne napade oziroma grožnje, še piše STA. Vztraja pa tudi, da napad nanj ni bil zasebna stvar in navaden gostilniški pretep, pač pa napad na funkcijo.

So pa za peti december sklicali skupno sejo 11 županov in romskih svetnikov iz občin, kjer živijo Romi, da bi ustanovili sosvet za sožitje, saj naj bi se sožitje rušilo, odnosi pa slabšali.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Infector (nepreverjen)

Pa kakšno opravičilo, obsojanje dajte no. Saj pa saj ga niso verbalno napadli, županu so zbili zobe, po mojem je to že skoraj hujša telesna poškodba. Darko Rudaš: "da ni prav, da je zaradi napada posameznika ožigosana celotna romska skupnost, in pozval k dialogu." Večina racionalnih pomurcov vas ne meče v isti koš, zdaj ste se sami potopili z takšno izjavo. Zdaj špilajte na to karto, namesto, da bi kot skupnost stopili skupaj, pa te tri problematične osebe dolžne za napad, sami privedli pred policijo - vi pa ste se odločili, da jih boste ščitili in skrivali, pa se tu hinavsko opravičevali in gledali nazaj na "skupne" dosežke občine Črensovci. Hjao

Gost (nepreverjen)

In beseda je meso postala. V naravi teh ljudi ni besede opravičilo, saj se vedno bojujejo z vsemi in proti vsakemu, kateri ni njihov in jim ne ugodi vse kar si zaželijo. Naslov je zavajajoč in tega si vsi prebivalci v Pomurju posebej še ljudje, kateri imajo slabe izkušnje z skupinami "ciganov" nočejo spraviti v svoje možgane.

enakopravnost (nepreverjen)

V prihodnje naj g. župan enakopravno obravnava in deluje. V času dosedanjega županovanja je bila romska populacija boljše obravnava od nas ostalih občanov!!!!

hari mata hari (nepreverjen)

cigo je cigo

Gost (nepreverjen)

Vsi cigani so isti in Rudaš naj ne mota .To kak se gleda na njih in uživajo vsega boga od države trbej ukiniti .Pomočij jim ukiniti naj idejo delat in si jesti zaslužijo .Delal sem 35 let in imam 350 € invalidske penzije .Je to pošteno kaj so dali državi ?

Gost (nepreverjen)

tak je purdijom ukiniti socialne pomoči ali pa naj grejo delat javna dela in odslužijo

sloncek (nepreverjen)

Naj se delat spravijo nej ka fajn živejo na račun države,.vse jin ukinote pa naj se delat spravjo,..živejo kak državni parazite,..

Gost (nepreverjen)

Cigani majo zato takše ugodnosti pa tak velke socialne ka te malo menje kradnejo pa pizdarije delajo. Če se jin to ukine do odnesli pa pokradnoli vse ka je nej doj zašrajfano, pa še tisto je nej sigurno. Tou so jin že v prejšnjon sistemi začnoli tej ugodnosti davati ka so jih malo doj zmejrili. Po osamosvojitvi pa je vse tou samo šlo še gor in zdaj so se že tak razvadili ka se jin zdi samoumnevno ka dobijo vse ka si zmislijo. Primitivizem, kraje, lenoba, laganje.... to jin je pač v krvi. Dosta se jih je zdaj malo popravilo, samo gda pride do tistoga ka gda si oni zmislijo ka se jin kakšna krivica godi, te se pri vsakomi pokaže tista prava ciganska krf. Še vedno je tak bilou pa vedno de.

Gost123 (nepreverjen)

Vsi cigani so nej iste! Ste mogče vij bejli vsi isti nej ste! Vsi smo lidij! Plus toga dosta tudi neromi ne delajo ka dobivlejo socialno pomoč isto kak cigani! Vsi cigani so nej isti eni delajo pa se trudijo nekateri pa nej!

soncek23 (nepreverjen)

Ni treba ponizevat rome ker imam dobre izkusnje in se ze od otrostva druzim z njimi. Res je da niso vsi romi enaki in tudi nasi slovenci neromi niso vsi enaki. To pa kar se je zgodilo z zupanom pa niso vsi romi enaki. Zupan ze ve kateri so bili in bodo placali za to.

kapalin66

Ja samo trbej zaščititi tudi tiste občane kerin romi grozijo nej samo župani.Ka mislite kak se počujtijo da jin že deca grozijo jn nikoli ne vejo ka bo.Župan pa Rudaš poskrbita za vse občane .

Gost (nepreverjen)

"Pljunili na 15 let dela", saj pa to je vsak bedak vedel, da bo tako, samo vi izobraženi ste pametni in tega niste vedeli. Vsi smo vam govorili, da se bodo ponovili "reševalci", pa ste bili prepametni in tudi tole z županom ni zadnje in naj se rudaš že začne opravičevati za naslednji incident!

Gost (nepreverjen)

Sloncek in drugi, zato gre romom tako dobro brez dela in se nagrajuje njihova lenoba, ker je v Sloveniji in Evropi levica na vladi, saj če bi bil Trump tu na vladi, bi romi že davno delali! Zato pa voliti desnico!!!

lauraas (nepreverjen)

Rudaš, nisi se še opravičil za takrat, ko so romi pretepli Buroja; ko so romi pretepli reševalce; ko so romi pretepli "srmaka" pri Spiricu; za vse pretepe na nogometnih tekmah; ko so romi pretepli "neimenovanega" pred osnovno šolo Franceta Prešerna;...

lauraas (nepreverjen)

Treba romom zmanjšati pravice, ker na ta način, kot je do zdaj, ne gre! Zato pa voliti stranko, ki je proti romom-desnico, to nam je edina rešitev, pa še migrantov ne bi uvažali!!!

joskoooo (nepreverjen)

Mi romi smo legende.... ves ono pesem nemo ze nam niko nista... mislim da ste vi ne romi vecji socijalni problem kot romi... eni romi delamo za dober denar... in tisti keri se jocete da imate slabe penzije ite na crno delat in bo boljse... ti lauraas pa se malo smiri z svojimi komentari.... ker se lahko zgodi da bos imel(a obisk na dom... ker vem kdo si kaj si... lp in zapomnite si eno.... romi smo legende... bilo kje...

Gost (nepreverjen)

Joskooo
A se zavedas da pises groznje na javnem forumu;/
Vse ostalo je bv komentirati...

lauraas (nepreverjen)

Evo predvideno, romi se zdaj hvalijo kako so pretepli župana! Pa vi "pametni", kako dolgo jim boste še verjeli?

lauraas (nepreverjen)

Kaj je joškooo, cvikaš desnice, da vam malo podpore zmanjšajo? A sploh veš, kaj je desnica?

lauraas (nepreverjen)

Če ste romi legende, kako vas potem ni sram imeti podpore? Saj pa legende so frajeri brez podpor.

Gost (nepreverjen)

Joško, legendam ne smrdi iz ust, kot vam romom in tu ni pomoči ker smrdi od prebavil in tega se ne rešite, smrdelo bo do smrti!

laurass (nepreverjen)

mi romi vsak mesec 1000 evro kaseramo pa doma sedimo, vij pa delate 1300 mate
se vidi sto je bole ceden, 20 let ste zanami

lauraas (nepreverjen)

Joškooo, ali sploh imaš izpit za avto, ker baje vi romi zelo težko naredite izpit, ali pa sploh ne! Spet šola in IQ.

Gost (nepreverjen)

Bo prišla desnica in ne boste več doma sedeli za 1000 eur.

joskoooo (nepreverjen)

Jaz ne sedim doma kot vi klosari soboske?! Jaz delam v magno in imam vsak mesec 2000e neto... vi pa drkate samo doma gnoji

laurass (nepreverjen)

lauraas ce si doma in zdaj objavles komentare dobivles istokot ja 250 evro ali pa se menje

joskoooo (nepreverjen)

Vidi se ka si ne nikdar nocno delo.... ce te zanima iden po placao ker je bila dupla placa... in se nekaj nikoli san ne bil socijalni problem kak vi...

lauraas (nepreverjen)

Joskooo, ali si dovolj pameten, da narediš teorijo za izpit, pazi zdaj ne težko, ali ste pa romi še primitivni?

lauraas (nepreverjen)

... pazi zdaj je težko.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice