Žrtev agresivnih napadalcev v soboškem parku Rene Žunič je v objavi na družbenem omrežju Facebook zatrdil, da bodo storilci plačali za napad.

Rene Žunič, žrtev brutalnega napada, ki se je pred nekaj več kot dvema tednoma zgodil v soboškem parku, se je oglasil iz bolnišnice, kjer ga - kot pravi - »skušajo postaviti na noge«. Sklenil je razkriti, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, obenem pa je zatrdil, da bodo storilci plačali za napad.

Na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da ima polomljena rebra in poškodovano ledvico, za katero še vedno ni jasno, »ali se bo obdržala ali ne«.

»Poleg tega imam od operacije ledvice (embolizacije) bolečine v desni nogi ter mravljinčenje. Moja krvna slika pa tudi ves čas niha, da o tem, da se mi je naredil abces na ledvici, ne govorim. V kolikor bodo antibiotiki učinkovali, ne bo potreben poseg, v nasprotnem primeru pa me čaka operacija – čiščenje abcesa. Če določenih zdravil ne bi dobival, bi brez njih bil v neznosnih bolečinah,« je zaupal sledilcem.

Boril se bo do konca.

»Obljubim pa, da ne bo ostalo pri tem. Boril se bom za moj jaz in moje pravice, da bodo storilci odgovarjali in bodo kaznovani, za to, kar so mi storili, saj bom celo življenje nosil posledice. Marsikdo je dejal, da nima smisla, da se karkoli javno objavlja, vendar ne bom pustil, da se tovrstne zadeve pometejo pod preprogo. Skupaj s partnerjem Nejcem, priseževa, da bova dala vse od sebe in se borila povsod za pravico,« je jasen.

Ob tem se je še zahvalil družini, prijateljem in drugim akterjem, ki niso dovolili, da bi se zgodba pometla pod preprogo: »Hvaležen sem vsakomur izmed vas, ker mi stojite ob strani, mi pišete sporočila, me spodbujate, držite pesti zame. Pokazali ste, da vam je mar in da skupaj zmoremo več.«

Ali policija tava v temi?

V zadnjih dneh smo o brutalnem napadu poročali večkrat. Zanimivo je, da so policisti šele po objavi novice na Sobotainfo poklicali Renejevo sestro s pozivom, naj jim prinese oblačila, ki jih je napadeni nosil tisti večer. Sledi na njegovih oblačilih je policija torej začela iskati vsaj pet dni po samem pretepu.

Kontakt uredništva Sobotainfo, ki pozna delo policije, ocenjuje, da gre pri tem za izredno nenavadno prakso, saj je sledi menda treba zbrati čim prej in ne šele pet ali šest dni po dogodku.

Z vprašanjem, zakaj sestre niso kontaktirali že prej, smo se že pred dnevi obrnili neposredno na Policijsko upravo Murska Sobota. V odgovor pa smo prejeli naslednji zapis: »Glede dogodka, o katerem sprašujete, policisti Policijske postaje Murska Sobota zbirajo obvestila. Po končanih aktivnostih bomo o ugotovitvah obvestili javnost.«

Doslej javnosti o »ugotovitvah« še niso obvestili. Še bolj pereče pa je dejstvo, da ne gre za prvi napad v soboškem parku v zadnjih nekaj mesecih ...

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Avokado (nepreverjen)

Pravilno! Vso srečo in uspešno okrevanje, Rene!

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Čim več pedrov,lejzbik nič.....!

Bodybam (nepreverjen)

Kda de so iz bolnice pa ga prvic po ton dobi v ritko te tudi pisali ?
Ali te pa prenasali live

Bilopil (nepreverjen)

Vsak ma svoje telo in počne z njim kar želi!!!! Tak, da storilce čimprej dat v zapor!!!!

slovencelj (nepreverjen)

Bori se za svoje zdravje raje!

nihče (nepreverjen)

Ni kriv če je človek gej,kakšen se rodi takšen je ljudje so bolani v glavah in velikokrat drugačnosti ne sprejmejo in jo obsojajo .Drugače pa upam da bojo stoilci našli in bojo primerno kaznovani.

korotaj (nepreverjen)

nihče .............. Te bi se vsi mogli roditi ,kot geji ,daj ne motaj

In reply to by nihče (nepreverjen)

Park ms (nepreverjen)

Policija nič ne razkriva lahko se samo vprašamo ali je šlo za kakšo maščevanje ali tudi ljubosumje ? Vse je možno.

Czd (nepreverjen)

Drugič pa raje med štirimi stenami izkazuj svojo ljubezen...

Cizart (nepreverjen)

Neverjetno primitiven komentar. Što si pa tij ka postavlaš nekše meje pa pogoje za ljubezen??

In reply to by Czd (nepreverjen)

Bodybam (nepreverjen)

Sicer neman nic proti geyon ali me zivcera ka to zaj tak izpostavljajo in to je tudi namen geyov ! Mojga pajdasa so pred par leti zbili tak ka bil celi plavi po celo tejli tak ka kda si ga gledo v posteli so ti skuze same pritekle . In policija je bila nikoli so nej zvedli sto ga zbil in bilo jih je vec in nisce nej dal v medije zato ka to v vecjih mestih je neka vsakodnevnoga sicer mi zivimo v mirni luknji in 2 3 pretepa na mesec je joj.

alkimist

Nema veze što je in kak je usmerjeni, takši napadi se morejo medijsko izpostaviti in poiskati storilca, halo? Eno je pretep, drugo pa kda te namletijo do tej mere ka se boriš za ledvico in par mejscov nameniš rehabilitaciji. Mislin, brodiš ka pišeš?
To zgodbo morejo mediji goniti vsaki den, če trbej, obstaja kanček vupanja ka župan vred s svojimi policaji odprej oči. Verjetno bi bila druga zgodba, če bi ten nabildanin policajon radar zbili, valda bi vojsko aktivejrali, samo ka najdejo storilca.

In reply to by Bodybam (nepreverjen)

Pipi89 (nepreverjen)

Se pravi, če te pretepe jo,je vrejdi, če pa premlatijo pa Nej.... Hh, brodis kaj ti?!

In reply to by alkimist

Šmarnica kisla (nepreverjen)

Glede dogodka, o katerem sprašujete, policisti Policijske postaje Murska Sobota zbirajo obvestila. Po končanih aktivnostih bomo o ugotovitvah obvestili javnost.

Tipičen generičen odgovor policistov, ko kaj zajebejo. Defenziva s totalno birokratskimi odgovori. Bravo Rene! Si vsaj javno izpostavil kaj se je že večim zgodilo v soboškem parku in nikoli niso odgovarjali. Prav tako se policija nikoli ni potrudila raziskati pretepov(pa so isto tako plačani kot za merjenje z radarjem). Si veliko hrabrejši od zahrbtnega strahopetca, ki se zdaj mora skrivati in pretvarjati, ker ga jebe morala. Verjetno mu je speed ali pa pijanost popustila. Čas je da policaji opravijo svoje delo že enkrat. Vem da to berejo tudi oni. Migajte!

gost33 (nepreverjen)

Dajte henjajte že z ten. Vsaka zgodba ima dve plati. Nihče ga ni z lepega napadel, verjetno je provociral kot je značilno za te “aktiviste”, te je pa gor dobo zaj se pa ubogega dela.

alkimist

Kak ti uspe tak glupi komentar napijsati? Zaj, če me ti sprovocejraš s fakičon v prometi, te lejko fkup spoteren ka boš noso posledice cejli život?

In reply to by gost33 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

To sploh ni primitiven komentar, bo seveda nepopularen komentar (dandanes), vendar je dosti resnice zraven. Jaz sem STROGO proti nasilji, VENDAR: pogrešam čase, ko si branil svojo čast in čast svoje familije in to ni bilo sporno!!! Poglej primer: recimo provocejranje, jebanje vse po spisku (še pokojne starše ti nekdo je***e). Seveda si zasluži eno na gobec!!!!! Ker jaz družino branim!!! In potem pričakujem, da ne bo nobene tožbe! A dandanes pizdeki gobcajo, kasneje pa tožijo!! Sramota!
Kaj se je pa zgodilo v tem konkretnem primeru??? To nimam nobenih informacij. Kar pa sklepam samo iz besede "aktivist", pa je, da ni vse samo enostransko v njegovo korist. Ker "aktivisti" so za mene največkrat retardi, brez posebnih sposobnosti. Kar jim ostane, je moraliziranje in pridiganje drugim, kako smo vsi ostali ***fobi, moralno pokvarjeni.... Tako tudi tukaj na Sobotainfo vidiš vso gnilost, nasilnost,.... aktivistov tipa vegani, okoljski aktivisti, LGBT aktivisti,... Mene ne zanima tvoja izprijenost, tvoj pogled na stvari, kar je "pravilno"... Zato tudi meni ne pridigaj. Koga zanima tvoja nenormalnost/normalnost, kako se prehranjuješ,....?

Osebno sem mnenja, da si zaslužijo tudi vse ostale žrtve pretepov 5 člankov na Sobotainfo, kaj in kako se je dogajalo vse skupaj! Zakaj vrtite samo novico o buzeki?? In umetno ustvarjate sliko, kao nestrpnost proti buzekom! Zgodilo se je že kar nekaj pretepov, in tale je čisto slučajno bil med njimi buzek. IN TO JE VSE !
Ne posiljujte nas z LGBT propragando in se sprijaznite sami s sabo!! Ker edino tu je problem v letu 2019! Koga sploh zanima tvoja/moja spolnost??? Naletel je na idiota/idiote, kar je, kot vidim po člankih, zadnje čase v Soboti problem..

In reply to by alkimist

alkimist

Z izrazon buzek si pokazo svoje atribute, lejko lapaš v tri dni, ampak se točno zna ka što si pa ka si. Fčasi smo se zbili in se je drugi den svet vrto naprej, problem je v ton ka gnesden več nega počk in šamarov, ampak lejko moliš boga, če boš drugi den sploj odo.
Sprijazniti se trbej ka smo v najbole zaostali regiji v Sloveniji, narod še zmeraj na leto vidi samo otok Krk in Prekmurje, večina ne razmi ka so gayi v razvitih državaj sprejeti kak normalni.
Če bi tu na sliki ležo oča dveh dicej ali navijač Mure, bi ta novica mejla že 100+ komentarov, policaje bi pa na zid nabijali. Dvoličnost pač.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

In evo ti ga na, spet smo pri moralizejranji. "...se točno zna ka što si pa ka si." hahahaha
Pogledni: tij si užaljeni, ka je za menej normalen odnos mošk+ženska, normalna družina je moški+ženska+otrok. Ges san užaljeni, ka me posiljuješ s tvojim spolnim življenjom, ki se mi gnusi. TOREJ: užaljena sva oba. Zakoj je pa tö tvoja užaljenost več vredna in seveda moralno pravičnejša??? Ge je telko opevana enakost???? Oba sva užaljena, najbolje da vsak za sebe predela svojo užaljenost in NOBEDEN drugemu ne vsiljuje svojega pogleda!!!

Zdaj si pa zamisli: lepa ženska, mehka, dišeča, nežna,.... in na drugi strani moški, grd, smrdeč,... in ti izbereš smrdečo rit. Nekaj je zagotovo šlo narobe!!!!
Mislim pa, ka v 2019 več skorajda nega človeka, ka toga ne bi razmo. Pretep se je zgodil, kakor še nekaj drugih-zakaj ima 5 člankov samo tale??? Zakoj nega slike in 9 člankov od očeta dveh dicej ali pa navijača Mure, čebelara iz Predanovec???? Tou je dvoličnost !! Tou je tvoja dvolična morala in lažna ogorčenost!!

In reply to by alkimist

Gondor (nepreverjen)

Bil bi že čas , da se preneha z to gejevsko žajfanco , in da tisti , ki so pristojni za to v miru opravijo svoje delo.

korotaj (nepreverjen)

Koliko in kak dolgo še boste to zgodbo gonili ? Po ,komentarjih sodeč pa je tu ogromno takšnih drugače usmerjenih ter podpornikov istih .

butalec (nepreverjen)

Sploj ge še kakši normalen človik na svejti? Ge bi šou z njin na kavo.

12 (nepreverjen)

Cimprej da vidimo konec.kdo zakaj in kolk ali nic zapora bo dodo dobili

vodka (nepreverjen)

Če bi nej biu topel brat bi tüdi telko pisali o njem?

Božidar Hren (nepreverjen)

Glede na komentarje je grozljivo pomisliti, v kakšnem okolju živimo. Ali so prleki in prekmurci res tako neumni, da podpirajo nasilje nad nekom, ki je pač javno drugače misleč, se ne zavedajo, da je danes tepen ta človek, če ne bomo ukrepali, pa jutri morda kdo izmed nas? V memčiji sos eljudje vstran obračali, ko so izginjali sosedje Židi, ko so prišli sami na vrsto, je bilo prepozno. In moderator- zakaj ne ukrepaš? Tu je na forumu javno izražena nestrpnnost proti eni skupini ljudi?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice