FOTO: Mediaspeed
Turistična atrakcija stolp Vinarium Lendava je na današnji dan pred petimi leti s slavnostno otvoritvijo pričela obratovati.

Kljub več kot dvomesečnemu zaprtju v času epidemije covid19 v letošnjem letu je stolp zabeležil visok obisk v poletnih mesecih, letošnji avgust pa je dosegel svojevrsten rekord, saj je najbolje obiskan mesec v zgodovini stolpa.

Rekorden avgust

Stolp Vinarium, ki je bil letos zaradi epidemije covid19 dobra dva meseca zaprt, nemoteno obratuje od 23. maja naprej.

Če je lani bil zabeležen dnevni rekorden obisk prvega maja z 2.121 prodanimi vstopnicami, pa je z novim rekordom postregel pravkar minuli mesec avgust z 18.246 vstopi na stolp (za primerjavo je lani avgusta bilo prodanih 14.872 vstopnic). Od samih začetkov pa vse do sedaj si je tako stolp ogledalo že več kot 446.000 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije in sosednjih držav.

Novi produkti z doživetji

V času po majskem odprtju je opazen predvsem individualni obisk domačih gostov, v počitniškem času pa tudi obisk družin in manjših skupin, k čemur je zagotovo pripomoglo tudi koriščenje turističnih bonov.

Tako se je tudi ponudba v času razmer prilagodila v smeri posebnih doživetij za obiskovalce. Zavod za turizem in razvoj Lendava je sredi avgusta prvikrat v dveh zaporednih večerih za skupno 60 oseb izvedel večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, ki je požela veliko zanimanja - kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji je bilo razprodano v prvih štirih dneh, novi termini tovrstnega doživetja bodo znova naslednje leto v poletnih mesecih. 

Dodatna ponudba v bližini

Župan Občine Lendava Janez Magyar izzive, povezane z lokacijo stolpa vidi v nadaljnjem razvoju:

»Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij – v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea«, v dolžini okoli 500 metrov.« 
 

Takšni produkti z doživetji so zelo odmevni in bodo le še povečali zanimanje za stolp in širšo Lendavo, meni župan.

Program ob 5. obletnici

Turistična zveza Lendava vabi, ki je upravljavec stolpa, ob peti obletnici obratovanja stolpa na lokaciji v sodelovanju z društvi in ponudniki ves teden pripravlja program in obogateno ponudbo; med drugim razstavo fotografij v kupoli stolpa, posebno akcijo za obiskovalce, fotografiranje s Piroško, bogato kulinarično ponudbo v hiškah in na stojnicah ter vinski koktajl večer.

Vrhunec praznovanja sledi v soboto, 5. septembra, ko se bodo na prizorišču stolpa predstavili vinarji in ponudniki kulinarike, obiskovalci bodo imeli možnost fotografiranja na foto-stojnici Vinarium, v popoldanskem času pa bo tudi glasbeni program s Katarino & Davidom ter nastopom Tjaše Šimonka Kavaš, Mihe Kavaša & Danija Kolariča. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dr. ekefekt (nepreverjen)

Kaj se je zgodilo s šumniki? Besedilo je popolnoma neberljivo ...

Okioko (nepreverjen)

ka si slejpi,ali pa nepismen?!

dr. ekefekt (nepreverjen)

A tebi je normalno, ta tako kaže črke?
https://i.imgur.com/ZAaaEAL.jpg

In reply to by Okioko (nepreverjen)

arminec (nepreverjen)

sobotainfo bi trbejlo kaznovati. prijavie jo delovni inšpekciji. namreč takih črk v slovenski abecedi ni.

In reply to by dr. ekefekt (nepreverjen)

sobocanec11 (nepreverjen)

V Soboti znak od Mc'Donaldsa vecji od vinariuma v lendavi. 1919

Gcdrjjuresvxvz (nepreverjen)
arminec (nepreverjen)

ma ja ja ja,lari fari. bil sem 3x tam, pa 3x zaprto, živega duha ni bilo tam.

Prekmurjejelep… (nepreverjen)

Lepo. Ampak moti me to ka skoraj vse se mora plačati. Cez 20 let de obcina mogla dati pejneze za prenovo. To itak vsi vemo. Ta ki ima v najemu stolo pobere denar in stroske prepusti lendavi. Pijaca pa je tam pomali draga kak v lj. Brezveze. Za te pejneze lejko skoraj ides v zivalski vrt ali v kopališče in imas večjp korist

Starejše novice