Na Slomškovi ulici že dlje časa slišimo hrup in ropot delovnih strojev. Na stičišču Kocljeve so sedaj opazni tudi novi, precej širši pločniki, kot so bili doslej. Kakšna pa bo končna podoba tega območja?

Na več lokacijah v Murski Soboti vlada spremenjen prometni režim, ki med vozniki še vedno povzroča kar nekaj nejevolje. Ena izmed pomembnejših lokacij je predvsem Slomškova ulica, tako vozniki kot občani se že dlje časa sprašujejo, kdaj se bodo gradbena dela zaključila in kakšno ureditev lahko pričakujejo. 

Za dodatne informacije o poteku del in končni ureditvi smo se obrnili na Mestno občino Murska Sobota. 

Asfaltiranje že prihodnji konec tedna?

Soboška občina je za Sobotainfo razkrila nekaj o končni podobi Slomškove:

»Po celotni Slomškovi ulici bo tudi po prenovi urejen dvosmerni promet z voznimi pasovi dva krat tri metre. Te dni že potekajo prva asfalterska dela iz zahodne smeri ulice. Pločniki bodo asfaltirani v končni izvedbi, medtem ko bo vozišče najprej asfaltirano z grobim oziroma nosilnim - asfaltnim slojem po več odsekih.«

Mestna občina Murska Sobota nam je razkrila nekaj več o časovnici poteka, naslednji konec tedna naj bi bila predvidena nadaljnja asfalterska dela, predvidoma preboj Kocljeve in ploščad ob krožišču pri cerkvi.

Kakšna ureditev nas čaka v prihodnjem?

Ob izvajanju vseh del in pojavu nekaterih novosti, nas je zanimalo, ali se morda na stičišču Kocljeve in Zvezne ulice obeta drugačna ureditev.

»Tako Kocljeva kot Zvezna ulica sta enosmerni ulici in se na omenjenem preboju združita v dvopasovni priključek in razvrščanje levo/desno na Slomškovo ulico,« so nam odgovorili iz mestne občine. 

Prednost najranljivejšim skupinam

Na svoj račun bodo prišli tudi kolesarji in pešci, Mestna občina Murska Sobota v projektu preureditve namenja nekaj več pozornosti tudi najranljivejšim: »Nove ureditve tako na Slomškovi ulici, kakor tudi na Gregorčičevi ulici, dajejo prednost ranljivim skupinam (pešci, kolesarji).«

Tako je na omenjenih ulicah projektiran kolesarski pas za hkratno uporabo s pešci na pločniku.

Široki pločniki, ki so že sedaj opazni na preboju Kocljeve ulice, ne bodo edina novost, poleg že obstoječe ureditve s strani severnega dela Kocljeve ulice, bodo v začetku aprila na zahodni strani preboja s Kocljeve ulice zasajena drevesa in zelenica.

Dela na Slomškovi naj bila zaključena v mesecu maju. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
df9999 (nepreverjen)

Odlično, hvala delavcem!

sujs (nepreverjen)

Čakan lokalne internet prometne in gradbene inženire ka nan povejo ka vse ne štima in kak bi oni boukše napravili.

sujs (nepreverjen)

Aja, pa gledan drevesa na parceli ImoReal.... torej to pomeni ka ovoga tak opevanoga stanovanjskoga bloka tan ge je zdaj plačljivo parkirišče še en čas nede.

Matejčix2 (nepreverjen)

Stanovanjski blok so tiste svetle pravokotne ploskve (med sabo niso povezane). Na notranjem dvoriscu bodo imeli tiste dreve v krogu.
Drevesa zunaj objekta pa spadnejo na javno površino.

In reply to by sujs (nepreverjen)

suljo567 (nepreverjen)

Tako kot se proektirajo novo grajene ceste vsoboti je treba tem proektantom in tistemu ki to odobri dati nobelovo nagrado za največjega idiota malo poglejte kaj ste sproektirali ali je to normalnoxyz

. (nepreverjen)

Treba čimmanj parkirnih placov, ka de narod veda kan iti parkejrat, pa ka nede dugo v toti vaši prestolnici osta

df9999 (nepreverjen)

takših teletov kak si tij očitno, sodeč po tvojon komentari, nanč ne nucamo v Soboti, lejko ideš komakoli drugan, Pujšča je nej daleč kraj, lp

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice