Nekdanja Ekonomska šola v Murski Soboti že nekaj časa sameva. Pred leti je bilo načrtovano celo njeno rušenje, kar pa se naposled ne bo zgodilo.

Mestna občina Murska Sobota že nekaj časa išče možnosti oživitve in vsebinske popolnitve zapuščenih in propadajočih objektov, ki jih je v središču mesta kar nekaj. Eden takih je tudi v neposredni bližini občinske stavbe, in sicer nekdanja Srednja ekonomska šola.

Pred leti so si na Ministrstvu za javno upravo, ki je tudi lastnik omenjene stavbe, zamislili, da bi objekt ekonomske šoole podrli, na istem mestu pa bi zaživel regijski upravni center. Do realizacije te ideje, tudi zaradi finančnega dela projekta, ni prišlo.

"Pred devetimi leti se je načrtoval nov Upravni center na lokaciji stare ekonomska šole in zadaj na dvorišču, kjer je del zemljišča tudi v lasti občine. Zaradi zapletov glede urbanističnih pogojev in lastništva je bila investicija ustavljena," so nam sporočili iz Ministrstva za javno upravo.

Ravno danes pa se je župan Aleksander Jevšek mudil na sestanku pri Ministrstvu za javno upravo, vse z namenom, da se trenutni status quo objekta ekonomske šole razreši in premakne z mrtve točke.

"Odločili so se, da stavbe ne bodo potrebovali. V prejšnji letih so namreč mislili, da bodo imeli dovolj finančnih zmožnosti, da vzpostavijo regijski upravni center, a se to naposled ne bo zgodilo," nam je povedal župan soboške občine.

Možna dva scenarija

Ob tem je dodal, da trenutno obstajata dva različna scenarija. Po prvem scenariju se bo objekt "stare ekonomske" ponudil zainteresiranim kupcem na trgu. 

"V kolikor ne bo zanimanja, pa bo stekel postopek neodplačnega prenosa na občino," nam je dejal Jevšek, njegove besede pa so nam potrdili tudi na ministrstvu. 

Ob tem je Jevšek izrazil zadovoljstvo nad tem, da je padla odločitev, kaj se bo dogajalo z objektom. Pravi še, da se bodo na občini potrudili, da najdejo investitorja in stavbi v centru mesta dajo novo vsebino.

Preberite še

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Horgoš (nepreverjen)

Idealno za novo pateko. Galenika Jevšek-Đurov.

Zvc (nepreverjen)

In ka de se zaj dogajalo?

someone1 (nepreverjen)

Idi si odpri male oglase. Lopov nemaren niti nevejš ge se pravilno oglašuje?

In reply to by beguin

administrator (nepreverjen)

ne seri

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

HA HA HA investitorji stojijo v vrsti in čakajo da bodo vlagali. Imamo kar nekaj praznih in zapuščenih objektov na zazidalnem zemljišču. Namesto da bi te objekte obnovili ali lahko tudi podrli in na teh lokacijah zgradili nove si izmišljujemo neke obrtne cone in zapravljamo kmetijska zemljišča ter tam zidamo nove objekte.

.....101. (nepreverjen)

lahko bi naredili novo lekarno?

butalec (nepreverjen)

- lejko bi pa tu bil sedež naše nove pokrajine!

- (nepreverjen)

ali pa stanovanja.. teh itak primanjkuje

In reply to by butalec (nepreverjen)

ajoooj (nepreverjen)

itak šiptari doj kujpijo pa do kebabe odavali

Joško. (nepreverjen)

Zainteresiranih kupcev je sigurno veliko, najprej za parkirplac na igrišču.

Bodybam (nepreverjen)

Uf zaj san se spomno stare ekonomske
Kak smo se fajn meli k informatiki smo skakali prek ceste itd. Super spomini pa najlepse dekle smo meli na ekonomski . Pocutin se nostalgicno

Risto Kubura (nepreverjen)

Golobinjek!!!

administrator (nepreverjen)

kaj če bi jo prodali za Djamijo

Mirko Papirko (nepreverjen)

Komunali MS odstopiti za upravne prostore, ker so ji zdajšnji postali pretesni, ha?

fekonja (nepreverjen)

Nekaj jer bilo govora ,da bi naj SD pripravljal zgradbo za migrante .Štoj zna kaj o tem ?

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Naj razširijo park in to podrejo!

Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Ges mo mel notri štand , ka mo luknje v pase delo , poleg toga pa mo še kvalitetno oves špičili .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice