Razgledni stolp Vinarium dobiva konkurenco na sosednjem Hrvaškem. Na Međimurski županiji smo preverili, kako potekajo dela in kdaj bo otvoritev.

Kot smo že poročali, nedaleč od meje, v občini Štrigova, Međimurje, natančneje na Mađerkinem bregu stoji 28 metrov visok razgledni stolp.

Zaključek gradnje je bil predviden do konca februarja, nato naj bi sledila še zaključna dela v kolesarsko-informacijskem centru in opremljanje. Celoten projekt bi moral biti končan že konec marca.

Zaključek del

O tem, zakaj so se dela podaljšala smo povprašali na Međimurski županiji: »Izgradnja razglednega stolpa se zaključuje v teh dneh. Nato sledi opremljanje in tehnični pregled v drugi polovici junija.« 

Za Sobotainfo so še pojasnili da se bodo obiskovalci lahko na razgledni stolp podali po tehničnem pregledu in po pridobljenem uporabnem dovoljenju.

»Prve obiskovalce na razglednem stolpu pričakujemo julija, prav tako je za zdaj svečana otvoritev načrtovana 22. julija,« še dodajo.

Turistična ponudba

V sklopu razglednega stolpa na Mađerkinem bregu na Hrvaškem bo urejen tudi kolesarsko-informativni center s počivališčem za kolesarjem.

»V sklopu počivališča bo kolesarjem na voljo tudi servisni center. Obiskovalcem bodo na voljo informacijske table s turistično ponudbo v okolici,« še pojasnijo.

Za Sobotainfo so še izpostavili, da se v neposredni bližini nahaja tudi salon lokalnega vinarstva. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
helmut (nepreverjen)

V Lendavi lejko zapirajo :D hočeš nočeš dosti bokše kak Lendava

Nepismenko Nep… (nepreverjen)

Drži. Hrvatje se znajo it turizma. Z Vinariuma odideš lačen domov ..

In reply to by helmut (nepreverjen)

realnooo (nepreverjen)

koga briga!!! Ka ma tau veze s pomurjem!???

Maner (nepreverjen)

Pričakovano butast komentar.

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Starejše novice