Več kot 300 krajanov zbranih pred bioplinarno je zahtevalo zaprtje.

Pred bioplinarno podjetja ECOS v Lendavi, ki še naprej razburja s smradom, se je včeraj zvečer zbralo več kot 300 občanov, ki so zahtevali njeno takojšnje zaprtje. Tudi župan Občine Lendava Anton Balažek je svojim občanom obljubil pomoč, tudi sam pa rešitev vidi v zaprtju.

Množica, ki je prisostvovala snemanju prispevka za informativno oddajo, je glasno izrazila svoje zahteve, želijo namreč takojšnje prenehanje delovanja omenjene bioplinarne. Težave namreč ne predstavlja le onesnažen zrak, temveč tudi potok Kopica, ki je po besedah Geze Gömböša, predstavnika Turističnega in okoljevarstvenega društva Petišovci, visoko onesnažen.

Po prvotnem načrtu bi se moral zgoditi tudi vklop v živo v oddajo Odmevi, pa se ta zaradi nezmožnosti vzpostavitve satelitske povezave med Lendavo in Ljubljano na žalost ni zgodil.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
123 (nepreverjen)

Inšpektorji iščejo muhe v restavracijah in smrad ki se širi iz košev za odpadke, glavni inšpektor pa na RTV pripoveduje da nimajo zakonske osnove za ukrepanje in da se inšpektorji držijo samo zakonov oziroma okoljevarstvenega dovoljenja.. A je to res ali pa je resnica nekje drugje

kepiton (nepreverjen)

Resnica je verjetno v kapitalu.

azanjat (nepreverjen)

Čüdno ka nemajo dvojezičnih protestniških parol.

Thisissick (nepreverjen)

Čudno se napiše a veš? Ti "slovenka".... Zaradi takih kot si ti je Slovenija v situaciji kakršni je.

In reply to by azanjat (nepreverjen)

ka te briga (nepreverjen)

ka vraga se je moglo tebi zgoditi ka te je zmotila 1 črka na prekmurskon portale? in nejje slovenija v takšon stanji zavolo lidi ka pišejo v svojon narečji po portalih ampak zavolo takših degenerirancev kak si tij ka samo rivlejo svoje komplekse na druge.

In reply to by Thisissick (nepreverjen)

@čüdno (nepreverjen)

Najprej pred svojim pragom pometi. Žalostno je, da se ubadaš z dvojezičnostjo, ne pa s svojo nepismenostjo. Sam sem Prekmurec, pa je to, kar si napisal brez repa in glave!!!

ha ha (nepreverjen)

jaz se ubadam z dvojezičnostjo?? pa ti si začel... sicer pa nima smisla, ker kak pravijo ''nekatere ptice nikad ne polete'' ...

In reply to by @čüdno (nepreverjen)

santos (nepreverjen)

Smrad se širi odkod drugje in ne iz bioplinarne.. bolj smrdi tukaj po koruptivnosti uradnikov

Pal (nepreverjen)

Bravo. Še več vas mora biti. Direktno lastniku domov na dvorišče.

kmetovski (nepreverjen)

eeeee.. mislim da tam zadaj vidim Kasaša.. ;) bravo majstore

Sumič (nepreverjen)

Pa ka tem Pavlinjekom rejsan nihče nika nemre?

stinky (nepreverjen)

pred dvema tednoma sem se peljal mimo lendave in dejansko smrdi ko kuga..pred tem sem si mislil, da se stvar brez veze napihuje, po tem trku z smradom pa kapo dol občanom, da tako dolgo vztrajate pri mirni rešitvi..sicer pa malo poznam ozadje pavlinjekov in je tako, da je firma kaput in nimajo denarja, da bi sanirali posledice in popravili bioplinarno..ko sem bil tam, pred 6, 7 leti, ni smrdelo nič, pa sem bil poleg mešalcev kot tudi v osrčju plinarne. Dejstvo je, da ko gre v tako velikem poslopju kaj narobe, moraš imeti dobro finančno podporo, da urediš. Me pa čudi, da birokracija onemogoča inšpektorje pri svojem delu, ker bi to morali že zdavnaj zapreti in najti investitorja, ki se vsaj razume v proces proizvodnje plina.

Peredajs
Peredajs
dr (nepreverjen)

V imenu ljudstva vas prosim da letos Bojkotiramo "bogracijado" v lendavi ! Kak oni z nami tako bomo mi tudi proti njihovim pohlepom za profit. Pokazimo tem lopovom kakšno moč ima Ljudstvo katero je izigrano od strani umazanega profita...!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice