Danes je v sklopu vseslovenske akcije Dan za spremembe potekala prostovoljska akcija čiščenja okolice Konjeniškega centra Dvorec Rakičan.

Namen akcije je bil očistiti okolico in ustvariti urejeno ter prijazno okolje za konje, ljubitelje konjev ter ostale obiskovalce. Prav tako so z akcijo nameravali spodbuditi medsebojno sodelovanje in skrb za okolje. Namen takšnih akcij pa je tudi druženje.

Tako se je akcije udeležilo veliko najmlajših ljubiteljev konjev, zbralo pa se je tudi nekaj malo starejših pomagačev. Priključili so se tudi študenti iz Kluba prekmurskih študentov. Akcija je s tem dosegla svoj namen povezovanja med različnimi generacijami.  

V RIS Dvorcu Rakičan pa so ekologiji in varovanju narave posvetili kar cel teden:

''V torek smo pričeli s čistilno akcijo in opravili zunanja dela. V četrtek in petek je potekala mednarodna znanstvena konferenca z naslovom Ekologija za boljši jutri, katere so se udeležili avtorji iz večih držav. Ekološki teden se je zaključil z delovno akcijo čiščenja okolice dvorca,'' je povedal direktor RIS Dvorca Rakičan Robert Celec.

Po besedah Celeca so zelo zadovoljni z udeležbo tekom celotnega dogajanja. Današnji dan pa je pomemben kot dan posvečen naravi in druženju med ljudmi ter grajenju strpnega okolja.

S podobnim namenom danes potekajo različne akcije po večih pomurskih krajih in po Sloveniji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice