Razmah informacijske tehnologije nam prinaša tudi svojevrstne izzive. Pred enim takih, se je zdaj znašel ravnatelj prekmurske osnovne šole.

»Mrs! Pizduni!«, »Gamat! Navadna! Sram vas je lahko!« 

Če bi te zapise, objavljene na družbenem omrežju Facebook, povezali zgolj z obrazom, ki jih spremlja, bi morda sklepali, da gre za stališče ravnatelja Osnovne šole Gornji Petrovci Johanna Laca

Toda motili bi se. Ravnatelj je namreč, kot kaže, postal žrtev spletne kraje identitete.  

Uporabnik družbenega omrežja, ki z uporabniki deli ostra mnenja, je svoj profil ustvaril že leta 2015. Komentarje na vrsto različnih vsebin sicer objavlja pod imenom Borut Mlakar, vendar se pri komuniciranju poslužuje fotografije ravnatelja prekmurske osnovne šole kot prikazne slike.

Izzivi informacijske tehnologije

Podobna kraja seveda lahko doleti prav vsakogar med nami. Še posebej problematično pa je, ko zlorabe služijo manipulaciji javnega mnenja. Gre za težavo, ki bi z razmahom informacijske tehnologije v prihodnosti znala dobiti še precej večje dimenzije. 

Nad storilca s prijavo?

Pri ravnatelju smo zato zdaj poiskali komentar na dogajanje. Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Laco, z zadevo sploh ni bil seznanjen in vest ga je presenetila.

»Takšne stvari se mi absolutno zdijo nedopustne, bom pa še v miru razmislil, kaj postoriti,« je povedal ravnatelj.

Kot je dodal, gre za sila neprijetno stvar in nesprejemljivo ravnanje, zato je zdaj tudi ukrepal. Podana je bila prijava na SI-CERT, morda pa bo obvestil tudi policijo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

Starejše novice