Kriminalisti preiskujejo ravnanje mame dečka Gala, ker naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala, poroča Kanal A.

Kot poroča Kanal A, naj stroški operacije in rehabilitacije v ZDA ne bi dosegli sprva predvidenih 150.000 evrov, ampak okrog 68.900 evrov.

Dokumenti, s katerimi razpolagajo na Kanalu A, dokazujejo, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra je tako že vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, pa je treba nakazati le še 60.000 evrov.

Po informacijah Kanala A je Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič ameriškega zdravnika v elektronskem sporočilu opozorila, da ga zna kdo od slovenskih novinarjev še kaj povprašati o ceni operacije in ga prosila, da tega novinarjem ne razkrije.

Delovanje Galove mame po informacijah televizije zdaj preiskujejo tudi kriminalisti. Policija je potrdila, da predkazenski postopek poteka, drugih informacij pa zaradi interesa nadaljnjih postopkov še ni mogoče posredovati.

Kljub temu da je znesek, ki naj bi bil potreben za Galovo operacijo, že zbran, akcije še nihče ni ustavil, poroča STA. Denar za Gala bodo na mariborskem Karitasu zbirali do oktobra letos.

Karitas, ki je po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus prevzela zbiranje denarja za Gala, je sporočila, da bo denar za operacijo nakazala direktno bolnišnici, kjer bo potekala operacija.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Domijan (nepreverjen)

Zato ne dan niti centa, 99% teh akcij zbiranja denarja je prevara. Če komu dam, osebno, pa ne denar, ampak tisto kar potrebuje.

Ej ti Domjan (nepreverjen)

Narod potrebuje denar! Jaz bi ga dala vsakemu, samo ne toliko kolikor potrebujejo, seveda če bi zadela na Lotu več kot 500 tisoč. Toliko bi nucali mi in potem še ostalim, kar bi bilo nad to cifro.
Zakaj država ne raztala denarja kot bilo v Grčiji, pa so dobro živeli, dokler niso sprejeli sodobne Evrope.

In reply to by Domijan (nepreverjen)

smrttz (nepreverjen)

krivo so dosti tudi mediji.
Najprej delajo drustvom reklamo, potem pa jih serjejo!
SOBOTAINFO, prejsnic ste objavili clanek drustva SRCE ZA BULLE in jim posledicno delali gratis reklamo. A te isti glavi akterji drustva so kradli denar za izgradno hise v eni od vasi pri lendavi. Drustvo je preko rdecega kriza zbiralo denar za sanacijo hise, kateri je sel preko laznih racunov v zep in nabavo strojev tem akterjem iz omenjenega drustva!
HALLLLOOOOO???
JE** SE VAM MEDIJI, GLAVNO DA DAJATE KOST ZA KLIKANJE!!!

---smrttz (nepreverjen)

Saj so dali tisti kateri so lahko. Kaj bodo vlačili ljudi po sodiščih, jim odvzemali z plač. nalogi kateri bodo šli za državo, ti kateri so podarili itak ne bodo dobili nazaj.

In reply to by smrttz (nepreverjen)

Nello (nepreverjen)

Saj ti nej mus glodati.

In reply to by smrttz (nepreverjen)

Starejše novice