Zgodba o Jožefovem vrelcu se konec novembra zaključuje. Kaj bo z zaposlenimi?

Radenska je s polnilnico mineralne vode Sichedorfer Josefs Quelle v avstrijskem Sicheldorfu povezana že od začetka sedemdesetih let. A zgodba naravne mineralne vode s tradicijo, ki jo v Sloveniji poznamo pod imenom Jožefov vrelec, se konec novembra izteka, poroča Die Kleine Zeitung. Devet delavcev, med njimi tudi pet Slovencev, pa ima v rokah že odpovedi. O prezaposlitvi zaposlenih na Radensko naj bi pogovori še potekali, predvsem za avstrijske delavce je težava v neznanju slovenskega jezika.

Najdražja voda v Avstriji

Kakšni so torej razlogi za ukinitev polnilnice v Sicheldorfu? Obseg prodaje te zdravilne mineralne vode naj bi v Avstriji rasel iz leta v leto. V letu 1992 so tako zabeležili prodajo 1,5 milijona litrov, v letu 2013 je prodaja dosegla višino 2,7 milijona litrov mineralne vode, podobno pa tudi lani. Podatki o prodaji ter zdravilne mineralne vode dobijo še posebno težo, saj gre za najdražjo mineralno vodo v trgovskih verigah v Avstriji.

Potem ko je Radensko marca prevzela češka Kofola naj bi mineralno vodo iz Jožefovega vrelca, ki je bila dostopna na avstrijskem, nemškem, slovaškem in slovenskem trgu, vpeljali tudi na češkega. A to se zdaj ne bo zgodilo.

Lastnik naj najemne pogodbe ne bi želel podaljšati

Kakšna bo prihodnost Jožefovega vrelca smo povprašali tudi družbo Radenska. Ti so sporočili, da vzrok za zapiranje obrata tiči drugje: »Radenska zapira svojo družbo v sosednji Avstriji, saj kljub naši želji po nadaljevanju sodelovanja lastnik stavbe in vodnega vira najemne pogodbe, ki se izteče konec letošnjega leta, ni želel podaljšati.« Kot so še sporočili tak izid obžalujejo, predvsem zaradi zaposlenih, »ki jim bomo, če bodo operativne razmere dopuščale, skušali najti položaje znotraj Radenske, sicer pa ti dogodki na poslovanje Radenske ne bodo vplivali«.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
divjejabolko

Kmalu lahko pričakujete še več odpuščanj. To je (bil) samo začetek.

00_

Tudi v Radencaj de prišlo do odpuščanj

gost1993 (nepreverjen)

tolko za info ne zapira radenska sicheldorferja pac pa novi kupec! najprej se pozanimajte kot pa kaj objavite!!

gost99 (nepreverjen)

@sobotainfo
Sicheldorf so Žetinci in ta voda je Žetinska slatina.
V Radgonskem kotu kamor spadajo tudi Žetinci živijo tudi Slovenci.

tito81

Nov lastnik zgradbe je FRANZ MAIEr Beton- und Schotterwerk,Bad Gleichenberg. kaj bo pa naredil z polnilnico pa je še neznano.

Gost1993 (nepreverjen)

Tito81 ni Franz Meier novi lastnik pač pa neka nova firma z sedežem v Kopru. Polnilnica pa se z zadnjim novemberom zapira z decembrom pa se morajo vsi stroji odstraniti.

spidi55

Tisti, ki razumejo nemški si lejko prečitajo o tej zadevi na te strani : http://www.kleinezeitung.at/s/steiermark/suedostsued/peak_suedostsued/4…

Starejše novice