V Boračevi pri Radencih, kjer posluje slovenski polnilec mineralnih in izvirskih voda – Radenska tri srca, je v soboto potekal tradicionalni „Dan odprtih vrat Radenske 2017“.

Na ogled so postavili obrat Radenske, ki so si ga obiskovalci lahko ogledali med vožnjo s turističnim vlakcem, polnilno linijo pa z razglednega hodnika. Obiskovalci so si tako ogledali opremo in prostore ter se seznanili z novimi izdelki polnilnice.

Za družine pa so pripravili družinske piknik kotičke in za otroke zabavo z velikanskimi milnimi mehurčki in balončki. Mali in veliki so svoj pogum lahko preizkusili na aquazorbingu ter se pomerili v odbojki. Poskrbljeno je bilo še za vrsto drugih družabnih in zabavnih iger ter nastope nadarjenih umetnikov iz lokalnega okolja. Svoje talente so tako predstavili otroci zaposlenih v Radenski, plesalci plesne šole Zeko, odlična harmoničarka, devetletna Eva Tompa in Tina Kranjc, folklorni plesalci KD Janko Divjak in Nina Kolar na violini. Za glavno glasbeno vzdušje pa je poskrbela skupina The Cock Tails.

Ob dnevu odprtih vrat je nekaj besed obiskovalcem namenil Marián Šefčovič, direktor podjetja:

»Radenska je tradicionalno odprla svoja vrata za vse sosede ter druge krajane Radencev in okolice. Za dan odprtih vrat smo tudi tokrat pripravili bogat program, ki je Boračevo spremenil v pravi park doživetij. Tako tudi letos nadaljujemo dolgoletno tradicijo druženja s sosedi, prijatelji in sokrajani. Veseli smo, da se je lanskoletni premik dneva odprtih vrat v obdobje tik pred poletjem dobro prijel, zato smo v tem stilu nadaljevali tudi letos. Ponosni smo, da se naši sokrajani vsako leto k nam radi vračajo ter z nami delijo svoja razmišljanja, vtise, izkušnje. Letos smo dogodku dodali tudi humanitarno noto, s čimer bomo lepo zaključili tudi aktivnosti letošnjega Maratona treh src.«

Na Dnevu odprtih vrat je pomursko podjetje tako Anini zvezdici predala bon v višini 1.500 evrov. Prispevali so za nakup hrane in higienskih pripomočkov, na samem dogodku pa so zbirali tudi sredstva za družino iz lokalnega okolja. 
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

pancho vila (nepreverjen)

Kakšen znesek trga gate. Toliko zapijemo vode v eni ulici na vesi.

gbdf (nepreverjen)

kelko si pa ti donero v zadnjih 10 letih?

kmejčka računica (nepreverjen)

"gbdf", tvoj komentar se mi zdi povsem neprimeren. Zakaj? Radenska ima letnih prihodkov pr. 35,3 mio EUR, torej je darovala le 0,004% svojih prihodkov. Recimo da ima "pancho vila" letne prihodke v višini 15.000 EUR bi moral donirati glede na svoje letne prihodke in ob enakem deležu kot Radenska sorazmerni delež v znesku 0,60 EUR. Osebno verjamem, da je pancho vila doniral najmanj toliko, če ne celo več. Mešati hruške in jabolka pač ni primerno in priporočam predhoden razmislek preden se pristopi k pisanju neprimernega komentarja.

Starejše novice