V zadnjih dneh ste lahko v Murski Soboti in okoliških vaseh opazili radar z ljubljanskimi tablicami.

Tisti, ki imate nekoliko bolj težko nogo na stopalki za plin, pozor. Na vas namreč v zadnjih dneh v Murski Soboti in okolici preži tudi radar z ljubljanskimi tablicami, ki si ga je izposodilo občinsko redarstvo. Gre za prakso, ki se je poslužujejo večkrat letno.

Radar, oziroma več teh, na vas prežijo že na dobro znanih mestih, pa tudi na nekoliko neobičajnih mestih, oziroma tam, kjer to v zadnjem času ni bila redna praksa.

Med drugim so se meritve opravljale tudi v Rakičanu, kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro in na meji v Gederovcih. Radarji so na vas včeraj prežali tudi na Gregorčičevi in Cvetkovi ulici, pri gasilskem domu na Vaneči, pa na cesti med Moravskimi Toplicami in Tešanovci, Strehovcih, Sebeborcih in pri novem krožišču na Lendavski ulici.

Tudi danes situacija ni nič kaj drugačna. Naši bralci so nas že opozorili na radar, ki se ponovno nahaja na Gregorčičevi ulici, Obrtni ulici, v Rakičanu, pa tudi pri Zdravstvenem domu Murska Sobota, kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro. V Facebook skupini Radarji v Pomurju pa je bilo razkritih še več lokacij v Pomurju, kjer policisti in redarji prežijo na vas.

Pred časom je vodja mestnega redarstva Denis Gjerek za naš medij povedal, da določenih lokacij za meritve hitrosti redarji nimajo, da pa upoštevajo dolgoročne pripombe občanov, kjer naj bi se razvijale velike hitrosti. 

Poudarek je tudi na neposredni bližini šol in vrtcev, kjer je veliko mladih udeležencev cestnega prometa, torej otrok.

Tagi

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost28 (nepreverjen)

Šerif je pozval okrepitve iz Ljubljane, ka nujno nüca pejneze za drvarnico pa "klančino" na Slovenskoj ulici, ovak de več kak 2 mesca zaprejta.

ka te briga (nepreverjen)

navčite se voziti po predpisih pa nede potrebe po nobenem radarju. pa kazni tude več nede. nejje težko. vidiš znak za hitrost pa se držiš te hitrosti.

Domorodec (nepreverjen)

Pravilno, vsak ima izbiro. Ali se držiš predpisa, ali pa tvegaš.... mi raje tvegamo in potem padamo v cole nad nepravičnostjo vsega sveta, ki se je zarotil proti nam!

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

Landini

Se strinjam. Tudi sam nisem srečen zaradi militarističnih predpisov, ampak ni nam druge. Avto rabiš vsak dan in vozniško tudi. Tudi sam raje vozim po predpisih, čeprav se z mnogimi ne strinjam.

In reply to by ka te briga (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Tej avto se že dugo mota po Soboti. Tej cone 30 so po večini nej potrebne razen pri zdravstvenon pa kakši šoli. Tista v Rakičani je pa čisto blesava ešče bole pa tisti šteri si je tou zmislo fkup z ovin ka je topu dovolo.

Gostja (nepreverjen)

No, pri ton zdravstvenon tudi ne bi trbelo. Kda je gužva, te tak nemreš več pelati, da se pa večer tan mimo pelaš in je vse prazno, pa maš občutek ka te nešče za norca ma.

In reply to by vodka (nepreverjen)

xxxlll (nepreverjen)

ČISTA PRAVILNO KA STE SI PA MILIČARA ZVOLILI ZA ŽUPANA
.LIDJE BOŽI KAMA STE PREMIŠLAVALI,,,

Zelezen (nepreverjen)

Pa se posebno pazite da vas neokradejo in unicijo dan in dobro voljo na dveh zloglasnih mestih, na prometno Udbo v Verzeju pri nasipu in Beltincih pri Petrolu in Tehtnici v smeri Bistrica, naj se cvreju v peklu tile ki nam kradejo kruh , brez dela ni jela......banda zlikovska...prehitro za pet km, ajde mars .....

Pax (nepreverjen)

Vozi po pravilih ali pa plačaj in ne cmizdri!

In reply to by Zelezen (nepreverjen)

Gost28 (nepreverjen)

Po pravilih kera so čeduže bole absurdna, samo ka de se čimveč kaseralo nej? Pol sobote 30 tan ge sploj nebi trbelo. Ali to se namerno dela, ker so lidje vozili preveč po predpisih, pa so jih zaj začali podjebavati z conami 30 tan ge sploj nebi pomislo.

In reply to by Pax (nepreverjen)

Pile (nepreverjen)

A si mogoče strokovnjak na tem področju? Če nisi, ne komentiraj nečesa o čemer nimaš pojma. Če pa si, potem pa strokovno argumentiraj.

In reply to by Gost28 (nepreverjen)

gerebere (nepreverjen)

kazen dobiš domov ali na licu mesta ?
nej san bil pozoren.

mutherfucker (nepreverjen)

za mesec dnij dobiš domo.. da že skoraj pozabeš

In reply to by gerebere (nepreverjen)

Mojamoja (nepreverjen)

..Živimo v "policajskem mestu, kot da bi bili sami kriminalci"....sicer se strinjam, da je potrebno kontrolirati hitrost zaradi varnosti, ali kar je preveč je preveč... kako že gre tisto....KAMEN NAJ PRVI VRŽE TISTI, KI JE BREZ GREHA. Ah...

x xx (nepreverjen)

Zakaj 30, če so pločniki z obeh strani? V Avstriji je vse 70.Tudi kazni imajo dosti manjše. Mi smo čista kontrast država,, - PRAVILA BLESAVA, KAZNI NENORMALNE, PLAČE MALE... KAMA TO VODI?

In reply to by Mojamoja (nepreverjen)

CarskiŽeljko (nepreverjen)

Res gre za pretiravanje. Policaji stavkajo, ljudje so zato še posebej sproščeni v prometu. Občina pa nas obira s svojim najetim radarom. Expo košta.

Jevšek nas obira (nepreverjen)

Jevšek nas obira čisto po policajsko. 30 km v Rakičanu na robu vasi (nej na glavni ulici), pa to je kriminal. Jevšek spizdi v penzijo nazaj in nas ne maltretiraj!

Obiranje (nepreverjen)

To postavljanje radarjev na Industrijski, Kopališki, pri Merkuri, na Slovenski, Tišinski ulici pa še kje nima čisto nobene veze z varnostjo v prometu. To je navadno obiranje občanov.

Industrijska ulica je dimenzionirana za višje hitrosti od 50 km/h in na takšni cesti bi v Avstriji bila omejitev 70 km/h. Občinari pa tam postavijo radar, ker vejo da je omejitev nesmiselno nizka in ljudje pač vozijo malo hitreje kot je dovoljeno, brez da bi s tem koga ogrožali.

Na Kopališki je omejitev 30 km/h. Zakaj, nimam pojma. Normalen voznik tam vozi 50 km/h, brez da bi koga ogrožal, občinari pa najprej postavijo nerazumno omejitev, potem pa radar s katerim kasirajo.

Pri Merkuri je podobno. Praktično konec naselja, nobenih pešcov nikjer v bližini. Povprečen voznik tam pospeši na 60 km/h ali pa pripelje iz nasprotne smeri in še ne zmanjša na 50 km/h, pri čemer ne ogroža nikogar. Občina pa postavi radar.

Na Tišinski ulici bi naprej od kanala lahko bila omejitev vsaj 60 km/h. Tak bi bilo v Avstriji, po kateri se tako radi zgledujemo. Kolesarska steza je od ceste ločena s travnatim pasom, hiš praktično ni, cesta je široka in pred koncem naselja. Občina pa postavi radar.

Slovenska ulica. Občina najprej zniža omejitev na 30 km/h in potem postavi radar. Čisto obiranje.

Dragi moji, ste videli mogoče ta radar zjutraj ob 8. uri pri OŠ 1? Ali OŠ 2? Ali mogoče OŠ 3? Mogoče pri gimnaziji? Seveda ne. Toliko o skrbi za varnost.

vodka (nepreverjen)

Pax (nepreverjen) 7 ur 19 minut nazaj

Vozi po pravilih ali pa plačaj in ne cmizdri!......................................Guč je o nesmiselnih omejitvah kak je recimo v Rakičani na Cvetkovi ge si je eno lokalno te.. zmislilo tou omejitev 30 na vöro pa recimo tan zadaj za drugo šole ge je najbrž nikdar ešče nej bilo nesreče, pa pri zdravstvenom domi v nenormalni dolžini ge bi naj bilo rejsan samo na območji doma nej pa tan ge nega prehoda z bolnike.....

lolal (nepreverjen)

Radari so resno postavleni na takšnih mestih , ge so najbole ogrožena življenja...cona 30...pri Merkuri pri izhodu z mesta, kak je nej nekoga sran, tou je čisto z namenom pobiranja pejnez.

vodka (nepreverjen)

Mislin ka si je Jevšek s temi conami 30 na nepotrebnih mestih fajn zapravo možnost dobiti volitve. Ges san že eden takših ka ga glih zavolo toga nemo več volo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice