FOTO: Radarji v Pomurju (5.6.)
Na koncu Kroške ulice tik pred kanalom, preden pridemo do Agroservisa, je "priljubljena" točka policistov, ki na prehitre voznike prežijo z radarjem, nameščenim v osebnem vozilu.

Pa je ta lokacija res potrebna tako pogostega nadzora, ali gre zgolj za polnjenje državnega proračuna? V zadnjih dveh mesecih je sodeč po zapisih voznikov v Facebook skupini Radarji v Pomurju, bil radar na Kroški ulici postavljen vsaj šestkrat, in sicer 5.6., 23.5., 19.5., 4.5., 17.4. in 4.4. 

V desetih letih pet nesreč

Preverili smo, ali je morda veliko število nesreč vzrok, da na tem mestu tako pogosto stoji radar. Glede na podatke spletne aplikacije Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP) v zadnjih desetih letih bi težko bil to razlog.

Na Kroški ulici se je namreč v zadnjih desetih letih zgodilo “zgolj” pet prometnih nesreč, nazadnje pred slabimi tremi leti. Takrat sta bila v nesreči udeležena osebni avtomobil in motorno vozilo. Gre tudi za edini primer v zadnjih desetih letih, v katerem je ena oseba hujše poškodovana.

V treh od petih prometnih nesreč je nastala materialna škoda, v omenjeni, ki se je zgodila 8. julija 2015 pa je prišlo do hujše poškodbe mopedista. Do lažje poškodbe ene osebe pa je prišlo 16. decembra 2013. 

Prehitra vožnja težko razlog

Morda bi pomislili, da je radar tam tudi zato, ker je do omenjenih nesreč prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, toda tudi ta razlog "ne pije vode". 

Od petih prometnih nesreč, se je zgolj ena zgodila zaradi neprilagojene hitrosti in od te je 6. junija minilo natanko deset let. V dveh prometnih nesrečah je bil razlog neupoštevanje varnostne razdalje, enkrat neupoštevanje prednosti, enkrat pa premik vozila. V slednjih primerih gre večkrat za nesrečo, ko nekdo pri vzvratni vožnji trči v parkirano vozilo.

Zakaj je Kroška ulica tako priljubljeno mesto za radar preverjamo tudi na policiji. 

Preberite še

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fffffffffff (nepreverjen)

Polnjenje občinske blagajne. Seveda bodo paraziti strokovno podali drug razlog.

Hmmmmm (nepreverjen)

Od kda pa POLICIJA puni OBČINSKO blagajno? Državno mogoče, občinsko pa nej. Sicer pa, če se pelaš po predpisaj, se nemaš kaj bojati in ne prispevleš dodatno k državnon proračuni 2020...

In reply to by fffffffffff (nepreverjen)

MadzarskiForint (nepreverjen)

Palicaj naj si izpiše kazen za parkiranje na travi, ker če bi tam parkiral kdo drug, bi jo sigurno pisal.

Spaček (nepreverjen)

Kak stanovalec Kroške ulice te meritve pozdravlan! Narod po tuj ulici lejče kak blesavi, zmagovalec je pa en rdeči kamijon - kiper, keri se je lekar pod 80 še nej pelo tan... Pa Future net čaren BMW tudi... :(

Tak ka samo tak dale!

Karl Marx (nepreverjen)

Lažeš, tij si nej stanovalec kroške, tij si policaj ali pa občinar.

In reply to by Spaček (nepreverjen)

Spaček (nepreverjen)

Tij si pa Švabo

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

fffffffffff (nepreverjen)

Od kda je pa Spaček na Kroški ??? Lažeš kak si dűgi.

In reply to by Spaček (nepreverjen)

Nabiralec (nepreverjen)

Na Kroški je pločnik na obeh straneh, celo nekša kvazi kolesarska steza je. Če bi ta Kroška bila Avstriji, s kero se tak fejst radi primerjamo, bi bila omejitev 70.

+ (nepreverjen)

Tudi v Avstriji je omejitev v naselju 50 km. Probaj se pelati hitreje v Grazi (ne gučin za obvoznico).
https://www.amzs.si/na-poti/omejitve-hitrosti-po-evropi

In reply to by Nabiralec (nepreverjen)

Nabiralec (nepreverjen)

Pelaj se od Gederovec do Halbenraina, pa spremjlaj omejitve v naseljih. Lahko tudi naprej do Graza, če želiš. Isti princip.

In reply to by + (nepreverjen)

pacient (nepreverjen)

saj si teleban ka sobota je naselje?

In reply to by Nabiralec (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Idi v Bad Ischl ali pa v Laßnitzhöhe... Ali pa kdaj pogledni strukturo naseli v Avstriji (Kuče dosta bole vkraj od ceste kak prinas) pa širino cest tan pa te si spremisli, zakoj je takšna omejitev...

In reply to by Nabiralec (nepreverjen)

KroškiDirkač (nepreverjen)

Na Kroški se je zadnja nesreča zgodila pred par dnevi! Na prehodu za pešce je avto zbil peško z berglami. SI povprašajte miličnike.

fffffffffff (nepreverjen)

Ta "radarmanija" na Kroški se dogaja že kar nekaj časa, tak da to je bolj slab izgovor.

In reply to by KroškiDirkač (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Punjenje občinskoga proračuna na primitivn način. Tak kak je že eden napiso pa ges že večkrat. Naši policaji pa odgovorni za promet naj si idejo poglednit prometno ureditev prek v Avstrijo pa se naj pitajo zakoj je tan povprečno na prebivalca menje nesreč. Isto bedarija kak v Rakičani na brezvezni ulici s pločnkom ge so gor dali 30 omejitev. V glavnon b udale do kraja.

ZKP - zdrava k… (nepreverjen)

Morda bi pomislili, da je radar tam tudi zato, ker je do omenjenih nesreč prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, toda tudi ta razlog "ne pije vode".

Očitno ta razlog pije vode. Ne zaradi nesreč, ampak neprilagojene hitrosti. Zakaj bi radar postavljali na mesto, kjer se večina vozi po omejitvah? Pozdravljam način, da se radar postavlja na mesta, kjer je večini pretežka noga.

Gonzo (nepreverjen)

Seveda je dosti lažje postaviti radar pa kasirati, kak pa dejansko izvajati nadzor. Recimo manj kot 500m zračne linije od Kroške ulice, je križišče med ul. Štefana Kovača in Mikluša Kuzmiča, kjer se dnevno večkrat prevzi rdeča luč, predvsem iz smeri Maximusa proti Centru MS. Dodajmo še, da je v neposredni bližini OŠ 1 in Gimnazija/SPTŠ. Tu policijskega nadzora praktično ni, oz. je zelo redko, pa še to povečini pri Park trgovini, kjer lovijo prehitre voznike s strani Turopolja proti OŠ 1.

Sobočan123 (nepreverjen)

To lahko potrdim, ker se dnevno vozim tu mimo v službo. Stanje je katastrofalno, neprestano se prevozi rdeča luč v temu križišču in to z vseh strani. Sem že imel par bližnjih srečanj, na srečo se ni do zdaj nič zgodilo. Policije v tem križišču nikoli ni.

In reply to by Gonzo (nepreverjen)

Dušan2019 (nepreverjen)

Živim v neposredni bližini tega križišča in lahko samo potrdim zgoraj napisano. Vozniki tu vozijo precej hitreje kot je varno, vožnja skozi rdečo luč pa je nekaj normalnega. Stanje se je sicer res neprimerno izboljšalo odkar je krožišče pri Maximusu, semafor in ležeči policaji pri OŠ I. Pred tem je pa tukaj bilo res pravo dirkališče na relaciji Winter - Černelavci, kar vemo vsi, ki tu živimo. Ampak še vedno je situacija dosti slabša kot recimo na Kroški ulici. Tu sta v bližini dve šoli in vrtec. Nevem kaj se mora zgoditi, da se bodo policaji končno postavili v križišče in kaznovali tiste, ki ne upoštevajo semaforov.

In reply to by Gonzo (nepreverjen)

Sam. Doma (nepreverjen)

Pravilno! Placajo itak samo divjaki!

robin hud (nepreverjen)

radar naj postavijo v šolskem naselju pa aškerčevi pa do vidli kakše so hitrosti vteh kratkih ulicah ka dijaki divjajo v avtih in motorjih

Domorodec (nepreverjen)

Koliko razburjanja za prazen nič in zaletavanja z glavo v zid! Vozite po predpisih, pa bo vse v redu, noben vas ne bo kasiral, tudi če bodo policaji stali tam ves čas! To pač enim ne gre v glavo! Toliko o razumevanju sveta okrog sebe !

wareregwg (nepreverjen)

Ka pa te naj za Mojstersko ulico poven ? Pločnik na enoj strani, vozišče ozko ka se komaj dva srečata, mimo tebe lejčejo 50kmh+, deca tan odijo non stop, enkrat de tu spokalo pa te de nešče mrao. Še slabše pa je na uvozi v Vrtno ulico. Tu pa nikše boug nika ne napravi.

AHAM (nepreverjen)

Cejlo soboto na 30 omejitev pa de mer...

...ka se nede što počüjto oškodovanoga ;)

čarni vrag (nepreverjen)

Vozite 50 pa nete plačali. Čudim se tomi Sobotainfo anarhisti, ki bi rad ukino vse radare.

fffffffffff (nepreverjen)

Pa j*bemo poglednite v Avstrijo, skozi vasi ge je urejen pločnik je omejitev 80km/h, prinas pa pomali vseposedi 30!

Domorodec (nepreverjen)

Vi bi 80 v mestu? Malo bolj bo treba v Avstriji opazovati, kje je 80 in kje kaj manj.... sicer pa, folk vozi, kot se mu zljubi. Vsak ima v glavi neke svoje predstave, kaj bi on/ona smela in to tudi izvaja, tudi za ceno prekrškov! Vej pa ge lejko, to je logika ljudi. Če bi sakši lejko malo, kak mislijo eni, bi nastal kaos. Predpisi so zato, da jih upoštevamo in pika! Potem pa je cel svet kriv, da je treba plačati!...

narod je čuda (nepreverjen)

Kot da se tou samo na Kroški ulici dogaja, daj daj. Polek hitrosti pa pijanih je daleč največji problem telefon, kelko lidi vidin ka doj gleda, prepelajo več kak 50m po cesti pa sploj ceste ne gleda. Za hitrost, 25kmh+ v naselju, alkoholiziranosti pa telefonejranju takojšenj odvzem izpita, prepoved vožnje 6-12 mejscov, redna denarna kazen, družbeno koristno delo, pa da vidimo što de frajer.

Radar mora bit (nepreverjen)

Sobotainfo ... le kaj je vzrok temu članku!? A vam ni za varnost v prometu in podžigate tiste, ki vam na tem portalu kimajo in klikajo oz. povedano drugače, iz naslonjača sproščajo svoje frustracije??? A ni omejitev jasno določena, pa če se človek vozi po omejitvah ni prav nobenega strahu pred takimi in drugačnimi radarji, kontrolami itd.. Resno me zanima vaš interes??

Radar mora bit (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice