Na preoblikovanje Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj v covid bolnišnico se je odzvala tudi ptujska županja Nuška Gajšek.

Na Ptuj, natančneje v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj, bo premeščenih štiridesetih varovancev Doma za starejše občane Ljutomer, kjer je okužba potrjena pri 110 osebah, od tega pri 81 stanovalcih, 22 zaposlenih v domu ter sedmih zunanjih zaposlenih. Prve paciente pričakujejo že danes. 

Vodstvo ptujske bolnišnice pojasnjuje, da so bili prisiljeni sprejeti ta ukrep. Tako se z njim ne strinja ne vodstvo kot tudi ne županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek, ki pravi, da o namerah premestitve 40 varovancev Doma upokojencev Ljutomer ni bila obveščena niti sama niti lokalna skupnost.

»Vsi smo ljudje, vsi vemo, da moramo v teh časih pomagati. Ampak to, da se to dela iz danes na jutri, preko noči, brez da se pri tem komunicira z lokalno skupnostjo, ki o tem sploh ni bila obveščena, da se sploh kaj dogaja, pomeni, da se sploh ne moremo pripraviti na prihod obolelih,« zatrjuje Gajškova.

Tako vodstvo ptujske bolnišnice kot tudi Gajškova pravijo, da so bili primorani sprejeti tak ukrep s strani ministrstva. »Postavljanje ultimatov v demokratični družbi ni sprejemljivo,« poudarja županja Ptuja in dodaja, da alternativa zagotovo obstaja, kot je premeščanje bolnikov v hotele. Tako so na Ptuju za nadomestno lokacijo ponudili Center šolskih in obšolskih dejavnosti Štrk.

»Kdo bo prevzel odgovornost za kaj takega, na kar sedaj zaradi nenadnosti nismo pripravljeni?«

Dodaja, da zaradi nenadnega sprejetja ukrepa, niso imeli časa sprejeti ustreznih preventivnih ukrepov, s katerimi bi lahko zaščitili zdrave bolnike.

»Na Ptuju smo naredili vse, kar je bilo mogoče, da smo se obvarovali pred tem virusom, zadnja potrjena primera sta bila 26. marca, od takrat sploh nimamo aktivnih obolelih. Tudi dom upokojencev se je aktivno boril, da je zaščitil svoje stanovalce. Kdo bo prevzel odgovornost za kaj takega, na kar sedaj zaradi nenadnosti nismo pripravljeni? Za kaj se v ta čista okolja brez okužb premeščajo pacienti s potrjeno okužbo koronavirusa?« se sprašuje Gajškova.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Se boste pa ze zmenili..Kje je sociaodemokracija-)

212 (nepreverjen)

Ultimat!! zelo dobro poznano skrajnim levicarjem v stranki Levica, zato je na koncu Sarec odstopil ali po domace vrgel pusko v koruzo. Vprasajte Sarca iz LMS.

In reply to by 12 (nepreverjen)

Varda (nepreverjen)

Sramota za pomursko regijo še za bolnike svoje regije ne znate poskrbeti,sram vas bodi

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Jaz ne vem zakaj se sploh trgajo s tem pritišnjenim Gantarjem.
Lepo naj povejo na Ptuju županja in direktor bolnišnice,da naj prepeljejo te obolele v Rakičan in pika.Ali pa naj uredijo oddelek obolelih v domu za ostarele.
Simpl kot pasulj.

PELAJ SI JIH DOMOV (nepreverjen)

Naj si jih županja pela k sebi domov, če je tako solidarna.

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

To seveda misliš na ljutomersko županjo Olgico.

In reply to by PELAJ SI JIH DOMOV (nepreverjen)

wewp (nepreverjen)

a smo v demokraticni druzbi?? prevec je nestrpnezev, sovrastva na ulicah do drugace mislecih, in enoumja.

Joško999 (nepreverjen)

Se je sejalo sovraštvo do židov, pa ciganov, pa črncov, pa migrantov,... zdaj so na vrsti bolni. Kdonje na vrasti naslednji? Si naslednji na vrsti ti? Ker si Slovenec, ker Madžar, ker delaš v javni upravi, ker delaš v firmi, ki ima nemške lastnike? Kje se to konča?

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Jaz imam raje Darjo Gajšek
kot Nuško Gajšek

rdeča kapica, (nepreverjen)

jaz pa ne

In reply to by Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Starejše novice