Soboška Komunala je med lokali tržnice in galerijo ter na Trgu kulture postavila 22 stojnic za razširjeno prodajo cvetja, aranžmajev in sveč.

Tako kot vsako leto bo tudi letos vendarle potekala prodaja tradicionalnih izdelkov za 1. november v Murski Soboti, a kot pojasnjujejo na Komunali so letos postavili kar 28 stojnic manj, saj so med stojnicami pustili vsaj 2 metra razdalje, da bi zadostili pogojem za delovanje tržnic v času epidemije koronavirusa. 

Kaj morajo upoštevati ponudniki?

Že ob sami prijavi so namreč vse ponudnike seznanili, da morajo ob izvajanju prodaje na tržnici upoštevati ukrepe povezane s preprečevanje širjenja koronavirusa. Tako so zavezani k spoštovanju naslednjih ukrepov:

  • na stojnicah morajo imeti svoja razkužila za obiskovalce/ stranke kot tudi lastno uporabo
  • obvezno je potrebno upoštevati medsebojne razdalje
  • obvezno je nošenje maske
  • ponudniki so dolžni sami poskrbeti, da bodo delo na tržnici opravljali delavci brez suma ali potrditve okužbe s koronavirusom

Ravno tako so se na več mestih postavila razkužila in opozorilne table z ukrepi NIJZ, ki se nanašajo na nošenje zaščitnih mask, držanja varnostne razdalje ter doslednega razkuževanja rok.

Omejitev s trakovi ali ograjo ni smiselna

Dostop do tržnice ne bo omejen s trakovi ali ograjo, saj po pojasnilih Komunale predstavlja tržnica Murska Sobota kot tudi začasni prostor za prodajo cvetja, aranžmajev in sveč na Trgu Kulture odprti prostor, ki je urejen tako, da je možen dostop do samih ponudnikov na stojnicah iz različnih smeri. 

"Ob tem, da je s tem ponudnikom omogočeno, da sproti dostavljajo svojo robo brez posebnih omejitev je takšna rešitev bolj smiselna saj bi se z ograditvijo ustvarjale vstopne in izstopne točke na samo tržnico, ki bi potem povzročale zadrževanje večjega števila obiskovalcev na majhnem prostoru in s tem posledično večjo možnost potencialnih okužb. Takšna izvedba brez ograj ali trakov omogoča tudi, da obiskovalci enostavneje vstopijo na tržnico ter jo tudi prej zapustijo brez večjih kontaktov z drugimi obiskovalci kot tudi da s tem hitreje sprostijo sam prostor tržnice za druge obiskovalce," pravijo na javnem podjetju Komunala, ki je pristojno za organizacijo tržnice. 

Kaj velja za obiskovalce?

Na Komunali zagotavljajo, da bodo izvedli vse ukrepe, ki bodo omogočili ponudnikom, da bo prodaja potekala brez večjih težav kot tudi samim obiskovalcem, da se bodo počutili čim bolj varno ob obisku tržnice v času COVID-19. 

Obenem pa iskreno naprošajo vse obiskovalce tržnice, da dosledno upoštevajo in se držijo navodila NIJZ, ki so predvsem:

  • upoštevanje predpisane medsebojne razdalje
  • obvezno nošenje maske
  • v primeru suma ali znakov COVID-19 ne prihajate na tržnico.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice