Geza Erniša, Tešanovčan, je naredil precejšen krog, da je nazadnje pristal kot luteranski farar v domači cerkveni občini ali gmajni v Moravskih Toplicah. Po končani srednji šoli je namreč študiral bogoslovje na Slovaškem in v Nemčiji, postal leta 1995 senior slovenske evangeličanske cerkve, po spremembi njihove ustave pa prvi slovenski protestantski škof.

O tem, zakaj je ta cerkev veliko bolj priljubljena med ateisti kot katera druga. O celibatu. O siceršnjih razlikah med cerkvami v Sloveniji. O neverjetnem vplivu reformacije na vzpostavitev Slovencev kot naroda, bo častni škof spregovoril z Marjanom Doro. Pridružite se jima v oddaji DORA - Nedeljski pogovori!

V nedeljo, 10. januarja, ob 18. uri in s ponovitvijo 22. uri.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Murgl Kvargl (nepreverjen)

Kaj ni ta tip Kučanov prijatelj

Gost (nepreverjen)

Je ka sta soseda tao je of kmečki sindikalist!

POMLAD 2

Bom tu napisal, kjer drugje ne morem. Kako vam lahko Jevšek naroči, da onemogočite komentiranje ? Preveč resnice, ki ga boli ? Saj njemu je vse dovoljeno. Misli, da je šerif v eni mali vasici na zapadu. Ljudje so ga že zdavnaj spregledali. Pa hitro izbrišite komentar !

Gost (nepreverjen)

Murgl Kvargl (141.101.93.58) , Gost (162.158.89.152) , vama dvema vse štima v glavi?

Gost (nepreverjen)

gost(143)še enkrat si preštej pa boš imel ti nekaj v glavi ,povedal sem ,kar je res ,da sta g. škof in g.Kučan -kmečki sindikalist rojena v Tešanovcih in sta soseda pika

x (nepreverjen)

Vsi tisti meri ste nem plačali dace ali po domače duha cerkvi placajte ka škof ide v pesmijo sramota ka škof pravi ka mamo dugej do cerkve

Starejše novice