Junija bo v Pomurju potekal edinstveni dogodek v Sloveniji, in sicer tek na stolp Vinarium.

Vinarium tek je podvig, ki so ga organizatorji zasnovali tako, da bo postregel z nevsakdanjim športnim izzivom, namenjenim vsem, ki bi radi poživili ter preizkusili samega sebe z vertikalnim tekom na 53,5-metrsko prekmursko arhitekturno znamenitost z 240 stopnicami.

Bežeči vzponi po spiralnem stopnišču stolpa, poimenovani eksi, bodo potekali v treh tekmovalnih kategorijah: 1x eks, 3x eks in ekipna štafeta. 

Tekmovalci bodo po principu kronometra v vrstnem redu, določenim z dodeljenimi čipiranimi startnimi številkami, posamično startali v časovnih intervalih in se skladno z vrsto svoje prijave enkrat ali trikrat spopadli z vsemi stopnicami stolpa, ki vodijo do njegove vrhnje razgledne ploščadi. 

Posamezno ekipo, ki bo tekmovala v štafeti, bodo sestavljali trije člani, izmed katerih se bo vsak enkrat spopadel z vsemi stopnicami stolpa, ki vodijo do njegove vrhnje razgledne ploščadi, predajali pa si bodo štafetno palico v obliki čipiranega kozarca za vino. 

Vsak eks se bo pričel izven stolpa, čas posameznega eksa pa se bo meril od vključno prve do vključno zadnje stopnice stopnišča stolpa. Vsi tekmovalci bodo tekli samo navzgor, z vrhnje razgledne ploščadi stolpa navzdol pa se bodo vračali samo z dvigalom, kadar se bo to napolnilo z zadostnim številom tekmovalcev. 

Zmagovalci v devetih konkurencah

Razglasili ter nagradili bodo zmagovalce v skupno devetih – štirih posamičnih, enem ekipnem ter štirih mešanih – konkurencah, vključno s tekmovalcem, ki bo pretekel najhitrejši eks na tekmovanju, posebno priznanje pa bomo podelili najstarejšima tekmovalcu ter tekmovalki in tekmovalcu, ki bo najdlje od doma. 

Z zabavnim natečajem “Kostum ti da pogum” bodo izbrali tudi najbolj kreativno oblečenega posameznika ali skupino na prireditvi. 

Vsak tekmovalec bo na infotočki Tečka ob prevzemu svoje čipirane startne številke prejel darilno vrečko Vreča preseneča. Po končanem tekmovanju se bodo lahko tekmovalci še enkrat brezplačno povzpeli na stolp, da bi v miru uživali v razgledu. Vsi tekmovalci se bodo lahko okrepčali na stojnici Gijbanica. 

Priprave za tekmovalce

V sklopu dodatnih aktivnosti bodo poskrbeli za predtekmovalne priprave tekmovalcev, ogrevanje z Viguorjem, za potekmovalne oddihe tekmovalcev po njihovih že opravljenih eksih raztezanje z Viguorjem, za otroški kotiček z animacijo ter varstvom otrok in za atraktivne grozdkove športne igre za odrasle ter otroke, prav tako pa ne bodo manjkali niti glasba, jedača ter pijača. 

Prireditev bo zabavni dogodek, namenjen za preganjanje vsakodnevnih tegob, sproščeno druženje in povezovanje.

Dogodek z dobrodelno noto

Dobrota ni sirota, zato bodo v sklopu dobrodelne kampanje zdravje, vseživljensko poglavje delež od vsake prijavnine namenili za dobrodelno akcijo. Alkohol? Ne. hvala, grem raje teč na stolp!, s pomočjo katere bodo s fokusom na soočanje z gibalno oviranostjo kot eno izmed škodljivih konsekvenc čezmernega uživanja alkohola strokovno obravnavali navedeno specifično problematiko in nudili olajševalno pomoč fizično prikrajšanim osebam, ki trpijo zaradi bolečih poškodb, povezanih z raznovrstnimi nesrečami, ki jim je botrovalo pretirano poseganje po alkoholu, in ki se iz tovrstnega razloga ne bodo mogli enakovredno pridružiti na tekmovanju ali celo biti navzoči na prireditvi, sočasno pa bodo poskušali poučno izobraževati, opominjati ter usposabljati otroke ter mlade o nepotrebnih težavah, h katerim prispeva brezobzirna, nepremišljena ter nezrela zloraba alkohola. 

Več podrobnosti o prireditvi, vključno s prijavnim obrazcem, najdete na spletnem mestu www.vinarium-tek.si, za vse dodatne informacije pa so vam na voljo na elektronskem naslovu info@vinarium-tek.si

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

gost9 (nepreverjen)

Bedarija. Isto kot ta bedna stolpnica. A če so ljudje tako nori, da plačujejo za njo, hvala bogu za lastnike.

A79 (nepreverjen)

Stolpnica je turistična atrakcija, dosti domačinov si jo tudi ogleda, ambient in okolica je super, razgled nad panonsko dolino pa tudi. Več takih idej bi rabili v Prekmurju, predvsem v Murski Soboti nam manjka nekaj, kar bi ljudi zanimalo. Gradimo samo trgovske centre, trgovine in gostilne, kaj pametnega si zaenkrat v M. Soboti ne moreš ogledati, kar me žalosti.

In reply to by gost9 (nepreverjen)

Gost123 (nepreverjen)

V soboti si lejko ogledaš najgrši rondo v centri mesta

gausanca (nepreverjen)

majkemi hahaha... rondo v centri sobote zmaga ja.. za najbole posili napravlene grdi rondo.. se vidi ka se balkan začne z S mejo.

Starejše novice