FOTO: Jan Vitez
Soboško poletje, ki bo trajalo vse do konca avgusta, je odprla zasedba Êdna.

Sinoči se je začel najdaljši poletni festival v Murski Soboti Soboško poletje, ki traja vse do konca avgusta. V prijetnem mestnem ambientu se bodo v dveh mesecih predstavili številni umetniki. Petki so rezervirani za koncerte in na prvi dan festivala je nastopila zasedba Êdna.

Êdna (prekmurski izraz za ena) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezujeta neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zasedbo sestavljajo Tjaša Cigut – glas/klavir, Luka Sraka – kitara, Luka Ščavničar – kontrabas, Jasmina Dajčman – saksofon in Blaž Korez – tolkala.

Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi dobijo v njihovi izvedbi novo unikatno preobleko. Osrednja tema v izbranih pesmih je ženska s svojim položajem v družbi v preteklosti, predvsem pri spoznavanju in razumevanju medosebnih odnosov. Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi Expo v Milanu, nastopila na 27. mednarodnem festivalu noči v stari Ljubljani, festu Jenamena v Črenšovcih, festivalu Godibodi ter večkrat tudi v Porabju in v Avstriji. Je nagrajenka razpisa Ljudska je kul 2016 (JSKD RS). Oktobra lani je izšla njihova prva zgoščenka Ajnc, cvaj, draj.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
L (nepreverjen)

Hmm, meni to zgleda kot bojkot gostincev.

kocljeva (nepreverjen)

Tudi te galame se bomo znebili tako ,kot smo se drsališča . Stanovalci nismo dolžni tega poslušati .To ceremonijo preseliti na betonsko ploščad pred MOMS .

Starejše novice