Pristojni vendarle pristopili k odstranitvi napisov.

Stavbe in zidove v Murski Soboti že lep čas 'krasijo' dela vandalov s pozivom: »Svi proti Janše.« Napisi so se znašli tako na javnih kot na zasebnih objektih in čeprav naj bi šlo za razmeroma preprost postopek, smo na njihovo odstranitev v mestu čakali precej dolgo. 

Popisane že dober mesec

Prvi primerki so se pojavili pred dobrim mesecem dni, ko so nepridipravi tik pred državnozborskimi volitvami svoje mnenje izrazili na fasadi enega od stanovanjskih blokov nasproti Blagovnice. Sledila je še vrsta zgradb in železniških podvozov v mestu, skupaj vsaj deset na različnih lokacijah. 

Kljub pozivom k njihovi odstranitvi pa vandalizem že kar nekaj časa kazi videz soboških ulic.

Vendarle ukrepali

Kdaj bodo zapise odstranili, smo zato minuli teden preverili pri Javnem podjetju Komunala Murska Sobota

Zapisali so, da so z etažnimi lastniki odstranitev napisa s stavbe v upravljanju njihove družbe dogovorili v začetku tega tedna – in dogovora so se tudi držali. Kot je razvidno iz priložene slike, je namreč napis pred kratkim bil odstranjen oziroma prebarvan.

Grafit pa so v vmesnem času odstranili tudi s fasade Galerije Robin.

Podvoza bodo uredili do konca meseca

V zvezi s podvozoma v Murski Soboti, ki sta opremljena z identičnima napisoma, smo se medtem obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, od koder smo zdaj tudi prejeli odgovor. 

Kot pojasnjujejo pristojni, z omenjenim primerom vandalizma na njihovih objektih sicer niso bili seznanjeni, a bodo ukrepali.

»DRSI o napisih ni bila posebej obveščena, bo pa napise oziroma grafite koncesionar rednega vzdrževanja odstranil oziroma pobarval, predvidoma do konca julija,« zagotavljajo v direkciji.

K odstranitvi napisov z javne lastnine so odgovorni torej pristopili, nekoliko težje pa bo najverjetneje s popisanimi objekti v zasebni lasti.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.... (nepreverjen)

če bi bil grafit z drugim priimkom bi bil že davno odstranjen ampak tako pač je.

tujček (nepreverjen)

to več ne velja, zdaj je aktualen: SVI ZA JANŠU!

In reply to by .... (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Te napise je treba zaščititi, kot največji dosežek naših levičarov.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

To ste si desničarji sami napisali. V kateri stranki je največ nekdanjih komunistov in največ neizobraženih ljudi? V SDS!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj bi pisali recimo: Dol s komedijantom Šarcem! Za levičare je vsakši dober! pogoj je samo, ka je v srednji šoli imel najmenje šest popravnih izpitov.vlado

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti samo poglej izobrazbo Šarca in izobrazbo vašega večnega, nezmotljivega, vedno nedolžnega politkomisarja! DOKTORAT IZ PRIŠTINE NE ŠTEJE ALI ŠTEJE!!!???

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Daj, človek, verjetno gejo na interneti grafi z izobrazbenim statusom volilcov različnih strank. Splošno znano je, ka levijo vodijo bole izobraženi, inteligentni lidgej, desnico pa pač lidgej s podeželja, nižjo izobrazbo... Vsi tej najvišji poltiki večine strank pa majo nekšno izobrazbo. Ker seposedi vala, ka če če si novi obraz v politiki in nemaš univerzitetne izobrazbe in izkušenj, te ljudtsvo gleda bole tak. Samo si prešti komentare od prestavitve strank, ge je nekaj novih obrazov... Nejsmo v Avstriji, ge ma kancler maturo pa je bil nesposoben napraviti pravo in je šau v politiko...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha..... "Splošno znano je...."- bolj butastega argumenta še nisem slišal. Je pa tudi najbolj razširjen-ko nimaš argumentov, uporabiš "vsi vemo, da...."
Zdaj pa dejstva: ob zadnjih volitvah so objavili statistike, kdo hodi volit. Rezultat=starejši, praviloma manj izobraženi. Mladi (praviloma bolj izobraženi) se sploh ne zanimajo za politiko, volitve, zato tudi dobri rezultati "instant" strank v preteklosti (Jankovič, Bratušek, Šarec,......). Starejšim ljudem, manj izobraženim zaradi drugačnih časov, je dovolj nastop na TV: pogledni kak se lepo drži, smeje.... Pa čeravno sploh programa še nimajo, že so favoriti, hahahahaha... In taki volijo leve stranke!!! In to dejstvo so predstavila tudi režimska trobila!!!! Tak da tvoj "...verjetno gejo na interneti grafi...." ne pomeni čisto nič....

Sem pa siguren, da najdeš grafe, statistike,.... kakršne hočeš, "leve" ali "desne"...

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Da ste desničarji veliko manj izobraženi od levičarjev si dokazal s svojim komentarjem! Večjega dokaza pametni ne rabimo.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

In to mi napiše retard z nickom DEBELI FUKJENEC, hahahahaha, pa tou te buje....

Ja, zelo pameten si!! Resno, ne zezam se !!

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Že ti je marsikdo na tem portalu napisal kako " pameten " si, zato jaz ne bom ničesar dodajal.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

O, psihopatek Soboteinfo, ti si... Pameten si, resno, ne zezam se!!!! Hahahaha... Kelko nickov sploh imaš?? Že si vse pomešal....

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Mogoče si pa ti kaj pomešal. Glede na tvoj IQ se ne bi čudil.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

strpnež (nepreverjen)

Če bi pisalo za Kučana bi že drugi dan izbrisali ,pa nisem ne desni ne levi ampak je resnica pa naj vsak misli kaj hoče .............

Čarni vrag (nepreverjen)

Kučan ima med glupimi Slovenci titulo blaženega, če že ne svetnika.

In reply to by strpnež (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

TI SI CELI DESNI! LAŽOV!

In reply to by strpnež (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Ne ven zakoj so tou sploj gor pisali vej pa šteri ma v glavi vse na mesti tak nede za toga uničevalca Slovenije pa Slovenskoga naroda glasoval. Vs eposedi ge je biu fcuj je bila korupija, lopovija pa svinjarija.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

V Prekmurji je velko takih, ki nimajo v glavi vse na mesti, zato volijo Janšo in Horvata.

In reply to by vodka (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

super zdaj van predlagam ka za vsaki napis kda do ga odstranili še napišete en članek. Tak te Janši še malo zašenki reklame napravili sami pa te pa meli kaj za pisati ---- sodobno novinarstvo pač pomemben je samo bombastičen naslov pa število člankov.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Mislim, da so za to pisanje dobro plačani.

In reply to by helmut (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

To so pisali tisti, ki se bojijo Janše! Tisti, ki so pri koritu ne levi.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Plačanka zopet si tu. Kaj boš danes še zlagala. Kako gre sestavljanje vlade tvojemu bogu in pastirju? Zgleda, da bolj slabo. Pa tako močni ste bili. Tudi madžarski denar in laži niso pomagale. Skoraj vsak dan prehodim pol Sobote pa niti enega begunca ali migranta nisem srečal. Kje so zdaj vsi tisti begunci, s katerimi ste na velikih plakatih in po portalih strašili Slovenke in Slovence? Gnoji eni ste! Za oblast bi še svojo mater prodali.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

To bi morali napisati na Rajhovi gostilni. Tam je Kučan postavo Židana za tam nekega ministra.

mokica (nepreverjen)

Židan,Jevšek,kaj se čaka da še vedno si paseta oči in se sladko smejita.Če bi to vama napisal od SDS bi ga sam Jevšek preganjal po sodišču in to brez policije.

lauraas (nepreverjen)

Debeli, idi malo po centru v MS in boš videl koliko ekonomskih migrantov se gor pa dol špancira iz dosade in čaka na 21. v mesecu.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

POSEBEJ ZA TAKŠNO PLAČANKO IN ŽENSKO BREZ PAMETI KOT SI TI: V Sloveniji približno 50.000 državljanov dobiva socialno pomoč. Vseh Romov, na katere ti ciljaš, je pa v Sloveniji približno 8.000! Kdo torej to pomoč dobiva. Ko dopoldan hodim po soboti, večinoma srečujem vse druge kot si ti napisala. Večina Romov v tem času dela v Avstriji! Janševiki drugega ne znate kot lagati po medijih! Ste cepljeni ali plačani za to ali oboje?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice