Situacija v domovih za starejše v Pomurju se zaostruje.

Med tem, ko se v enoti Doma starejših Rakičan, v Centru za starejše Murska Sobota, kjer so se soočali z okužbami, zdaj stanje počasi umirja in danes poteka tudi nov krog testiranj, pa se je prva okužba pojavila v matični enoti v Rakičanu.

"Včeraj je bil namreč pozitiven test na covid-19 pri naši stanovalki, ki se je pred dnevi vrnila iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. Stanovalko smo namestili v tako imenovano »rdečo cono« v enoti Centra za starejše v Murski Soboti. Medtem smo vzpostavili »sivo cono« v tretjem nadstropju matične enote v Rakičanu, ter pričeli s testiranji ostalih stanovalcev in zaposlenih. Obenem smo začeli izvajali vse protokole in dodatne ukrepe v skladu z načrtom, sodelujemo tudi z vsemi pristojnimi organi," je sporočil direktor Zoran Hoblaj.

O vseh nadaljnjih informacijah bodo sproti obveščali, predvsem pa bodo več vedeli, ko prejmejo rezultate testiranj.

V Kuzmi se okužba še naprej širi

Med tem, pa je po novem krogu testiranj v Domu Kuzma skupno število vseh okuženih naraslo na 69, od tega je okuženih 50 stanovalcev in 19 zaposlenih.

"Trije stanovalci so še vedno na podpori s kisikom, pri nekaterih se pojavlja povišana telesna temperatura, kašelj, ostali pa so brez težjih simptomov," so sporočili v vodstvu doma na družbenem omrežju Facebook.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čikapajo (nepreverjen)

Haha. Verjamem. Mogoče je te doktor bil na isti fešti kak ge prejšnjo soboto. Neven če se bil tak pijan ali se mi senja?! En bolničar sviro na trobento, drugi pa na harmoniko, še 4 zdravstveni delavci in 1 doktor specializent. Nas je bilo enih 60 lidij. "Seveda smo vsi meli maske in držali razdaljo". Samo se spomnin, ka je bila dobra divjačina na menij

Lolo (nepreverjen)

zelim ti da zbolis in se potem delas norca z zd.delavcev.lp

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

a je tebi bik v glavoj prdnul

In reply to by Lolo (nepreverjen)

mrsfr (nepreverjen)

70 v Kuzmi? Od 100?

Starejše novice