Za dobrih 65 tisočakov so lahko vaši prostori prekmurske razvojne ustanove, ki je pred dvema letoma pristala v stečaju.

Potem ko se je zgodba Regionalne razvojne agencije Mura leta 2015 končala s stečajem, njegove nepremičnine zdaj ponujajo na dražbi. Spomnimo, da se je agencija pred časom znašla v hudih finančnih težavah. Družbeniki na skupščini podjetja niso podprli sklepa o dokapitalizaciji, zato je sledil stečaj.

Kmalu zatem so stekle preiskave murskosoboških kriminalistov, ki so pod drobnogled vzeli poslovanje RRA Mure ter preverjali sum neupravičene porabe denarja. Zmotile so jih predvsem sporne prakse razdeljevanja razvojne pomoči ter izplačila nagrad za delo, pri čemer naj bi šlo za kaznivo dejanje poneverbe in neupravičeno porabo tujega premoženja.

Podana pa je bila tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti zoper Danila Krapca, dolgoletnega direktorja RRA Mura. 

Prostori naprodaj za dobrih 65 tisočakov

Premoženje dolžnika RRA Mura medtem še vedno išče novega lastnika in stečajni upravitelj Mirko Filipović je minuli mesec razpisal javno dražbo z višanjem cene. Ta bo v Ljubljani potekal prihodnji četrtek 10. uri, ko tudi poteče rok za oddajo ponudb.

Predmet prodaje je poslovni prostor z garažo, ki se nahaja na Lendavski ulici 5a v Murski Soboti.

Naprodaj je z izklicno ceno 65.387 evrov, pri čemer je za poslovni prostor v izmeri 117,84 kvadratnih metrov potrebno odšteti 60.934 evrov, za garažo pa 4.453 evrov. Obe nepremičnini se sicer prodajata skupaj kot celota.

Varščina znaša 6.538 evrov, rok vplačila pa je prihodnja sreda. Ob predhodnem dogovoru je možen tudi vpogled v cenitev, dražbena pravila, tekst prodajne pogodbe ter drugo dokumentacijo.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
snops1 (nepreverjen)

Po angleško se tomi pravi - ridiculous. Razvoj pa takše..

povezani (nepreverjen)

je štoj odgovoren ka ide v stečaj ??

Thj (nepreverjen)

Podlunsek...nadzorni:)

Tujec 2

......... in Pavlinjek.

In reply to by Thj (nepreverjen)

Tujec 2

In takšne razvojne agencije, ki so zaradi velike izgube same šle v stečaj, so nam vodile razvoj v Prekmurju ??????????????????????? Ne čudite se poten, da smo tam, kjer smo ! Da ne omenjam tistih 18 milijonov evrov, ki so v zadnjih letih prišli iz Ljubljane v Prekmurje za razvoj Pomurja. Res smo vsi skupaj ovce, da to dopuščamo ! In na naslednjih volitvah zopet volimo ljudi, ki so bili tu zraven. Kaj je z nami narobe ?

Dummy (nepreverjen)

Odgovoren je seveda direktor, velečastni Danilo Krapec.

Starejše novice