Soboška tržnica še vedno čaka na svojo ureditev, danes pa se je ponovno pokazalo, kako zelo je sanacije potrebna streha. Ponudniki nagrobnega cvetja so zgroženi in razočarani.

V sredini marca smo poročali o tem, da je prenova soboške tržnice predvidena še letos. Prenovili naj bi streho, v načrtu pa naj bi bile tudi dodatne sanacije in krepitev sodelovanja z domačimi proizvajalci hrane.

No, danes so ta prostor, namesto proizvajalcev hrane, zavzeli ponudniki nagrobnega cvetja. Ti seveda ponujajo cvetlične aranžmaje pred 1. novembrom. Tudi sami smo želeli preveriti, kakšna je cena nagrobnega cvetja in koliko Pomurke in Pomurci zanj odštejejo, a smo naleteli na nekaj drugega. 

V oči namreč bode stanje na soboški tržnici, kjer je danes, ko že drugi dan zapored dežuje, stanje skorajda nevzdržno. Streha pušča, ponudniki stojijo v lužah vode, prav tako so povsem premočeni.

Ko smo jih želeli povprašati o nagrobnem cvetju in o tematiki povezani s prvim novembrom, so si bili enotni, govorili so o drugih stvareh.

"Razočarani smo in zgroženi. Voda nam teče po glavah. Zdaj naj si pride župan pogledat kakšno je stanje, ne pa takrat, ko sije sonce. Sramota," so bili najpogostejši komentarji ponudnikov, ki morajo za najem mize sicer odšteti nekaj manj kot 27 evrov.

Stanje na tržnici seveda ne more biti nikomur v ponos, zato smo se z vprašanjem o prenovi danes ponovno obrnili na soboško občino. 

"Trenutno je v pripravi razpisna dokumentacija za izvedbo zamenjave strehe na tržnici v Murski Soboti. V začetku naslednjega meseca bo objavljen na portalu JN razpis za zamenjavo strehe na tržnici v Murski Soboti. Predvidevamo, da bo pogodba podpisana še v tem letu in se bo z deli lahko začelo takoj po podpisu pogodbe. Predvideni rok dokončanja del je 75 koledarskih dni," so nam sporočili iz soboške občine.

Za prenovo strehe dobrih 85 tisočakov

Spomnimo sicer, da so v predlogu proračuna za 2019 namreč predvidena tudi sredstva za prenovo strehe na soboški tržnici. Kot so takrat pojasnili v Mestni občini Murska Sobota, so v prihodnjih letih predvidene še dodatne sanacije in ureditve.

"Zavedamo se, da je k obnovi mestne tržnice potrebno pristopiti celovito in prav iz tega vidika  je v proračunu za leto 2019 predvidena sanacija strehe ter nadzor nad gradbenimi deli. V Načrtu razvojnih programov za obdobje 2019-2022, pa so v naslednjih letih predvidena nadaljnja dela za ureditev mestne tržnice (sanacije zaradi težav z zamakanjem meteorne vode v spodnjih prostorih, ureditev bočnih zaves na strehi, ureditev tal za prodajalce, sanitarije v sklopu tržnice ipd.)," so takrat zapisali v MOMS.

Prenova strehe je bila načrtovana v drugi polovici letošnjega leta, v predlogu proračuna pa je v ta namen predvidenih 85.300 evrov, odgovarjajo pristojni.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mojamoja (nepreverjen)

Čisto po "soboško". Glavno, da bo Slovenska ulica polepšana za skoraj 5 mio € in to le po 3 letih odkar je bila prenovljena. Ja "mala ljubljana" za vzgled. Sicer pa kdor visoko leta, trdo pristane.

PETELINČEK (nepreverjen)

Evo to je Sobota, sramota od sramote, glavno ka je Exkspano - drvarnica, ka majo posvete na stadioni, ka Slovensko ulico po treh letih spet prekopavajo za vse ostalo se jim pa jebe, živel komunizem.

df (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

DF tij ka maš telko časa bi rajši šau pa zakrpal to strejo nej pa ka samo brez veze komentiras članke. Aja tij si manjak od manjaka.

In reply to by PETELINČEK (nepreverjen)

kocen (nepreverjen)

df ......... DF nemre na strji ,ker vaga 160 kg in je visok 2 m un doj spadne pa se razpouči kak drek .

In reply to by df (nepreverjen)

kocen (nepreverjen)

strejo

In reply to by kocen (nepreverjen)

vladop (nepreverjen)

Za nošoga župana so glavni veliki projekti,za male stvari se ne zmejni.tudi polske ceste ne vzdržuje okoli sobote zato ljudje na polske potij vozijo sami gradbeni material in skrbijo sami da niso potij tak grabaste.Če bi se on vozo po teh poteh bi že davno bile zavožene z gramozom !

vodka (nepreverjen)

Stvar je takša ka bi ta streha morala biti še dobra, če bi bila dobro zamišlena in bi bilo delo dobro izvedeno. Terali so nekšo modrijo pa škart robo dobili ob izgradnji.

šandor (nepreverjen)

Če bi tržnica s streho bila zavarovana ,bi že bilo tou fajn popravljeno,oziroma zamenjano!Zdaj do meli 85 jurjof za strejo za zavarovanje cca jurja na leto pa nemajo!Tiraj Đuroja,pa Rolo pa ostale nesposobne u tri krasne.....

In reply to by vodka (nepreverjen)

rbd (nepreverjen)

Ne napišete da imajo poleg luže smetišče, in stojijo v odpadkih od lastnih pridelkov in izdelkov malo objektivnosti ne bi škodilo?

küščar (nepreverjen)

Nega nikakršnega poročila kelko je v zgübaj Expano .

Sobočanec II (nepreverjen)

Glavno ka mamo Ekspano !

NAŠI (nepreverjen)

Vsi tisti ka ste PRAUTI vsemi; nej vi nemate nej Expano, nemate Slovensko ul., nej tržnico in tudi nej Muro. Vi živejte v svojem svejti. Ste fejst podobni JJ šteri je tudi sigdar vsemi prauti, napravio je pa bole malo (razen dece).

sd Samo Denar (nepreverjen)

nej na pamet neka ;-) što je proti tržnici ? saka tržnica je srce varaša ;-) samo pri nas nej ker je takšna kakšna je.Proti expanoje smo nej vsi kak ti pišeš niti ge nej,če bi se znalo kak poslujejo,kelko ge stroškov.....malo preveč je pejnez šlo za to drvarnico in bi moglo vsakega občana zanimati ka pa kak se posluje.Eni se ne zavedate ka na račun te drvarnice se občina tak zadužila ka što koli de naslednji župan de mel zvezane roke za druge investicije.Slovenska ulica se nej dugo nazaj renovirala,pogledni kelko de koštala ali ne misliš ka če bi pol teh pejnez šlo za tržnico bi bilo bole smotrno.Verjetno bi dobili tržnico kak se šika.Za muro ka pišeš pa si strejlo v kmico ;-) teh par osebkov ka so proti so nej omembe vredni ;-)

In reply to by NAŠI (nepreverjen)

Praviosi... (nepreverjen)

"napravio" haha :) komentar ni resen.

In reply to by NAŠI (nepreverjen)

Srna49 (nepreverjen)

Ka bi pa te radi za 27€? Za te pejneze ste lejko radi, ka ste sploj lejko tan.

Markod (nepreverjen)

Če se prav spomnim, je tržnico delal in obnavljav Pomgrad leta 1998, že z novo upravo, garancija na delo je verjetno že potekla, bodo pa verjetno zdaj dobili delo na razpisu

Gosii.... (nepreverjen)

In prav sedaj je zacelo spuscat. Cudno. Ali sedaj samo malo mrzlo. Zakaj tega niso povedali ze spomladi.?

Čokojada (nepreverjen)

Na tržnici pušča streha že nekaj let in usak župan je samo vrtel lape in obljubljal na veliko noben p ni naredil nič za tržnico ...

In reply to by Gosii.... (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

ČE BI TO TRŽNICO LETA 1998 NAPRAVILI KAK JE POTREBNO, BI BILO VSE V REDU IN NE BI ZAMAKALO IN SKOZ TEKLO. ČE BI SI MI DALI HIŠE TAK NAPRAVITI BI MORALI VSAKI DVE LETI POPRAVLJATI, DOBRO DA NIMAMO TEH ŠOLANIH dipl. ing. in ne vem kaj so še ??????? KOT JIH IMAJO NA OBČINI M. SOBOTA. ...........Tam ko obnavljajo Slovensko ulico je nekaj napisano, da jo bodo tlakovali pa to je novi izraz za asfaltiranje ali se vračamo par stoletij nazaj v rimske čase, ker Rimljani so ulice in ceste imeli tlakovane ?

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Dragi Sobočanci. NE MORE se delati nič drugega, ČE PA SE FINANCIRA FUZBAL V MESTU. Denar davkoplačevalcev gre v žepe nogometašev, ki so povrhu še povzpetniki prve vrste. Župan pa se rad pokaže v njihovi bližini. Zato je vse tako. Uredil si je župan ulico, ki gre proti njegovemu domu. POGLEJTE SI ULICO OD DIJANE PROTI GASILSKEMU DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SRAMOTA.

Troll (nepreverjen)

"stojimo v lužah" ?

Oh super, se počaka samo zima, mraz in de lepo zmrznilo in nede trbelo drsališča postavlati.
Župan kaj praviš?

rbd (nepreverjen)

Župan Jevšek, ka si nej na sliki 4 odneso smeti in malo pomeo in sesalec prineso pa malo posesal pa talno gretje napravi ka nedo na vlažnon asvalti stali nej prenavlati Slovenske tržnico vred zeti in za počitek tudi nika maloga par separejof pa kabine ka tuš je naraven?

pameten (nepreverjen)

Točno tak, kak je že bilo napisano, tudi meni se zdi, ka streha ne bi smela puščati. Bi rad vidi enega, ka si novo streho na hiši napravi, plača zajetno vsto denarja za streho, zato tudi upravičeno vupa, ka de mel bar 30 let mir z vodo. Če je kaka garancija jo treba uveljaviti in popraviti, če je streha poškodovana zaradi toče itd. je sigurno zavarovana, no vsaj vupan ka je.

STRPNEŽ (nepreverjen)

To kar se dogaja v M.S. samo ce pogledamo tržnico katastrofa ,pa se parkirni prostor pri pokopališču makadamski to ni nikjer niti v najmanjsi vasi več Albanija ,nas župan ne misli vec nic na mesčane ,upam da je to njegov zadnji mandat ,poglejte malo okrog v Pomurju kaj vse se gradi nasa industrijka cona je prazna nobene nove fabrke ...

black panter

ne vijdite ka je streja kontra obrnjena...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice