Neokrnjena slovenska pokrajina, domači štruklji in dobra družba – Klub prekmurskih študentov vabi na izlet na Veliko planino!

Za vse ljubitelje pohodništva bo v soboto, 7. septembra, organiziran izlet na Veliko planino. Na enodnevnem izletu se bodo udeleženci lahko preizkusili v pohodu na eno izmed najlepših slovenskih planin, kjer se bodo sprehodili po pastirskem naselju, spoznali naravne značilnosti okolja, značilnosti življenja na planini in pastirsko življenje, se preizkusili v pridelavi sira ter se v eni izmed koč okrepčali s pristnim slovenskim kosilom.

Nekaj časa bo namenjenega tudi počitku, da se bodo udeleženci lahko naužili lepot pokrajine. V kolikor bo čas dopuščal, pa bo sledila še pot do izvira Kamniške Bistrice oziroma do soteske Predoselj nekoliko pred izvirom.

Prijave sprejemajo do konca meseca

Cena za polnopravne člane Kluba je 20 evrov, za nepolnopravne pa 30 evrov. V ceno je vključen avtobusni prevoz do Velike planine ter nazaj, voden ogled znamenitosti, vodena delavnica pridelave sira trnič ter kosilo (jota ali ričet s klobaso ter domači štruklji).

Pohod na Veliko planino traja približno tri ure, obvezna je primerna obutev (športni copati ali pohodni čevlji). Informacije o odhodu in točen spored aktivnosti bo objavljen naknadno.

Za udeležbo na izletu je sicer obvezna prijava, saj je število udeležencev omejeno. Prijavite se lahko na elektronski naslov [email protected] do 31. avgusta oziroma do zapolnitve mest. Po prijavi bodo udeleženci dobili odgovor s podrobnejšimi navodili tudi glede plačila.

Dodatne informacije najdete na prenovljeni spletni strani KPŠ ali na Facebook strani Kluba prekmurskih študentov. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.v (nepreverjen)

Zidarja bojo šli iskat?

Starejše novice