Ob stečaju Adrie Airways je svoje poslovanje morala prilagoditi tudi Pošta Slovenije.

Pošta Slovenije pošilja pošiljke v tujino tudi z letali in je doslej sodelovala z Adrio Airways, s katero je pošiljke dostavljala v evropske države in preko njihovih letališč praktično po celem svetu. Tako pošiljke za sosednje države in Nemčijo dostavljajo po cesti, za preostale države pa sedaj za svoje storitve uporabljajo druge letalske prevoznike, poroča STA. 

Možnost stečaja Adrie Airways so že nekaj časa pričakovali, zato so se na to dobro pripravili. Kljub odpovedi letov jim je uspelo pošiljke dokaj redno odpravljati, je pa prišlo do nekoliko daljših rokov prenosa.

»Z Brnika letijo tudi drugi letalski prevozniki, s katerimi že sicer sodelujemo. Sodelovanje smo v nastali situaciji razširili na dodatne destinacije. Prav tako smo povečali odprave preko zagrebškega letališča in preko obstoječih cestnih povezav,« so še pojasnili za STA.

Vodstvo Adrie Airways je namreč v ponedeljek na kranjsko okrožno sodišče vložilo predlog za stečaj letalskega prevoznika, ki se že nekaj časa sooča s hudimi finančnimi in operativnimi težavami. Sodišče bo o stečaju odločilo v treh dneh. Družba je odpovedala tudi vse še predvidene polete.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice