Raziskave so pokazale, da so bile prijave neutemeljene, postopki pridobivanja ogljikovodikov so varni

Pred časom smo poročali o uhajanju nevarnih plinov na Petišovskem polju. Odgovorna družba Petrol Geoterm je sprožila ustrezne raziskave in analize, ki so pokazale, da ni v nobenem primeru šlo za nevarne snovi.

Zemljina ni onesnažena s surovo nafto

Prijava, da je zemljina onesnažena s surovo nafto, se je izkazala za neresnično. Družba Petrol Geoterm je naročila laboratorijsko analizo reprezentivnega vzorca zemljine, ki je pokazala, da zemljina ni onesnažena s surovo nafto.

Rahlo povišane vsebnosti ogljikovodikov

V primerjavi z rezultati analiz matične zemljine so bile zaznane rahlo povišane vsebnosti ogljikovodikov oz. mineralnih olj, kar je bilo mogoče sklepati že iz zgleda madežev na zemlji. Ogotovljena vsebnost žvepla nakazuje, da je zemljina površinsko nekoliko onesnažena z odpadnim mineralnim oljem. Kontaminacija s surovo nafto je na podlagi opravljenih analiz izključena. S Petrola Geoterm še sporočajo, da v primeru rumenkaste tekočine ni šlo za nevarne snovi, temveč za lužo, ki je bila posledica obsežnega deževja.

Plina v zraku ni bilo

Prav tako je bilo že na dan prijave domnevnega uhajanja plina ugotovljeno, da prisotnosti plina v zraku ni bilo. Podana je bila tudi prijava o domnevno zakopanih kemikalijah iz leta 2006, ko je bila še odgovorna združba Nafta Geoterm. "Raziskave o tem za enkrat še potekajo," sporočajo s Petrol Geoterma.  

Petrol Geoterm:

Javnosti ponovno zagotavljamo, da so vsi postopki pridobivanja plina popolnoma varni. Petrol Geoterm bo v prihodnje deloval v skladu z zakonodajo in z vso dolžno skrbnostjo do varovanja ljudi in okolja.

Tagi

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
- o

Normalno ka nega nič če pa si Petrol Geoterm sam preiskuje .

Dule savič (nepreverjen)

Seveda ni nič...kaj bo te v banani republiki?? Jaz bi tudi imel tak "luft" da sam od sebe gori predvsem za brezplačno ogrevanje, pa koliko piše še škodljivo ni..

Starejše novice