V dvorcu Rakičan se bo že petič zapovrstjo odvil tridnevni spektakel Ples – noč čarovnic, ki bo trajal od 28. do 30. oktobra. Vstopnice za dogodek na voljo tudi v Mariboru.

Nad dvorcem Rakičan bodo ta konec tedna poletele čarovnice, ki bodo poskrbele za tridnevni spektakel, Ples – noč čarovnic. Dogajanje se bo pričelo v soboto, 28. oktobra, in se z veliko čarovniško zabavo zaključilo v ponedeljek, 30. oktobra. Ples – noč čarovnic bo letos potekal že petič.

Pestro čarovniško in srednjeveško dogajanje je primerno za vse generacije, od najmlajših do najstarejših, vstopnice pa lahko kupite tudi v Mariboru, v klubu Štuk. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu, saj je za mlade in stare ljubitelje čarovniškega dogajanja pripravljen velik ogrevan šotor. 

Raznolik čarovniški program

Tridnevni spektakel se bo pričel v soboto, 28. oktobra, s prižigom ognja ter nastopom Big Foot Mame in Siddharte. V nedeljo bo potekal srednjeveški program, kjer si boste lahko ogledali vsakdanje srednjeveške življenje, srednjeveške plese, izdelovali papir in se naučili hoje s hoduljami, pomerili pa se boste lahko v lokostrelstvu in mečevanju. Za otroke bodo pripravljene čarovniške delavnice, kjer bodo izdelovali okraske, izrezovali buče, se naučili čarovniških veščin in si poslikali obraz. V večernih urah bo pripravljen ognjeni šov, po katerem bo sledil nastop skupine Modrijani ter Grupe Vigor.

Posebej zabavno bo v nedeljo in ponedeljek, ko bo potekal pravi čarovniški polet z Dvorca Rakičan, kjer bo možno z zipline spustom pristati na jasi. 

Čarovniški ples se bo zaključil v ponedeljek z veliko čarovniško zabavo, kjer bodo nastopili BQL, Nika Zorjan, Mi2 in Crvena jabuka.

Pestra kulinarična ponudba

Pred dvorskim poslopjem, na čarovniški trati, bo poskrbljeno tudi za pestro gostinsko ponudbo, kjer bodo na voljo lokalne kulinarične dobrote in žar ponudba. Za čarovniško žejo bo skrbelo več šankov, kjer se bo možno odžejati s čarobnimi napoji in drugimi čarovniškimi napitki.

Srednjeveške tržnice

Dogajanje bodo še dodatno popestrile z lokalne in srednjeveške tržnice ter tržnice ostalih izdelkov. Na lokalni tržnici bodo ponujali lokalne dobrote in izdelke domače obrti, na srednjeveški tržnici pa bo na voljo mednarodna ponudba različnih izdelkov iz srednjeveškega časa.

Vstopnice za Ples – noč čarovnic so na voljo v predprodaji na voljo v omejeni količini. Čarobna vstopnica vam odpira vrata na celotno tridnevno dogajanje in je na voljo že za 11,90 evra. Vstopnice za posamezen dan so v predprodaji na voljo za 6 evrov, v redni prodaji na dan dogodka pa 8 evrov. V soboto in ponedeljek imajo otroci do 12. leta v spremstvu staršev prost vstop, v nedeljo pa imajo otroci do 4. leta prost vstop, nedeljske vstopnice za otroke od 5. do 12. leta pa so v predprodaji na voljo za 3 evre, v redni prodaji pa za 4 evre.

Vstopnice za dogodek lahko kupite tudi na mariborskem Štuku ali drugih prodajnih mestih, ki so objavljena TUKAJ, kjer je podrobneje opisan tudi program.

Poskrbljeno za brezplačen prevoz

Sobota, 28.10. 2017

Murska Sobota (avtobusna postaja) - Dvorec Rakičan

20:00

20:30

21:00

Nedelja, 29.10. 2017

Murska Sobota (avtobusna postaja) - Dvorec Rakičan

13:00 

15:00

18:30

20:30

Dvorec Rakičan – Murska Sobota (avtobusna postaja)

18:00 

20:00

Ponedeljek, 30.10. 2017

Murska Sobota (avtobusna postaja) - Dvorec Rakičan

19:30

20:00

20:30

S spleta

Komentarji (1)

Starejše novice