V soboto, 20. oktobra 2018, bo v organizaciji Kluba prekmurskih študentov potekala že 5. pomurska študentska zaposlitvena konferenca.

Karisfera je eden izmed največjih projektov Kluba prekmurskih študentov, ki skuša mladim pomagati pri iskanju prve zaposlitve. 

Kako uspeti na sodobnem trgu dela?

Tema letošnje konference je »Kako uspeti na sodobnem trgu dela«, namen dogodka pa je mlade pripraviti na uspešen vstop na trg dela, ki se je v zadnjih nekaj letih precej spremenil in se še spreminja.

Za mlade je tako zelo pomembno, da razvijejo nove kompetence. To jim bo omogočeno tudi na letošnji Karisferi, saj bodo na zanimivih predavanjih in delavnicah spoznali podjetneže, ki so tako ali drugače uspeli s svojo idejo, na delavnicah pa bodo strokovnjaki s svojih področij z udeleženci delili svoje spretnosti. 

Dan se bo začel z delavnico javnega nastopanja, ki jo bo vodila mojstrica retorike, novinarka in voditeljica na Valu 202 Anja Hlača Ferjančič. Z njeno pomočjo bodo udeleženci spoznali, kako lahko dober govor pomaga prepričati delodajalca in zakaj je učinkovito sporazumevanje tako pomembno.

Sledili bosta dve izjemni zgodbi o uspehu. Kot prvi bo svojo zgodbo predstavil David Knez, ki nam bo povedal, kako je na Kickstarterju uspel z najbolj noro zamislijo – vezalkami, ki se same zavežejo. Danes ima David lastno blagovno znamko, njegove vezalke pa gredo za med. 

Na drugem predavanju bodo udeleženci slišali zgodbo o tem, kako je skupini štirih mladih nadebudnih podjetnikov uspelo na slovenski trg lansirati izdelek, ki mu je na koncu uspel celo preboj med osem blagovnih znamk projekta Štartaj Slovenija 2017. Z nami bo kdo drug kot – Pokica!

Pridobljena znanja bodo tudi preizkusili

Tako kot že prejšnja leta bodo udeleženci veščine, pridobljene na delavnici, lahko takoj preizkusili tudi na simulaciji razgovorov v zaključnem delu dogodka. V okviru tako imenovanega »elevator pitcha« se bodo na dogodku pridružili predstavniki pomurskih podjetij in ostali delodajalci ter udeležencem konference omogočili, da se preizkusijo v razgovoru za delo. 

Konferenca bo potekala v prostorih Raziskovalno izobraževalnega središča Dvorec Rakičan, udeležba pa je brezplačna.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice