Dodajmo lesu pravo vrednost.
59. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra, odpira sejemsko dejavnost in zdravo druženje v Gornji Radgoni od 21. do 26. avgusta.

Sredi pestre ponudbe opreme za kmetijstvo, gozdarstvo in živilstvo se bodo vsak sejemski dan cepili z zdravo in naravi prijazno pridelano hrano, z nagrajenimi vini in dobrim razpoloženjem. 

Praznovali bodo mednarodno leto sadja in zelenjave, spodbujali ekološko kmetijstvo, okušali varno hrano iz bližine in varovali gozdove z racionalno rabo lesa. Skrbeli bodo za okolje, ohranjanje čiste vode in biotske raznovrstnosti ter preprečevali posledice podnebnih sprememb.

Spoznali boste inovacije, kot sta škropilnik s senzorskim sistemom za natančen nanos fito farmacevtskih sredstev ter integriran sistem za čiščenje odpadne vode in vračanje hranil s pomočjo alg.

Francija država partnerica

Država partnerica sejma Agra Francija se bo predstavila s svojimi prehranskimi izdelki pod sloganom, okusite Francijo. Na sejmu bodo dejavne vidne institucije Evropske unije in ponudniki iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Nemčije, Poljske, Slovaške, Srbije… 

Poskusili in po sejemskih cenah kupili boste lahko odlične slovenske izdelke, nagrajene na mednarodnih ocenjevanjih kakovosti mesnih in mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač, medu in medenih pijač ter vin pod okriljem sejma Agra. Pričakujejo vas tržnice mladih kmetov, slovenskih kmetij in lokalnih akcijskih skupin.

Še z večjim spoštovanjem kot v minulih letih se bodo ozirali v rejo in pridelavo v sožitju z okoljem. Poosebljajo jo strokovne razstave živali in vzorčni sejemski nasadi.

Narodno zavest boste lahko okrepili ob razstavah avtohtonih slovenskih pasem domačih živali. Na voljo bodo mlečni in mesni izdelki ter proizvodi iz njihove volne. 
 

V sejemskih hlevih predstavljeno najlepše govedo

V okviru razstave konj bodo prikazani plemenski žrebci, kobile in kobile z žrebeti priznanih rejskih organizacij. V hlevu drobnice bodo tradicionalno predstavljene pasme drobnice, prisotne v Sloveniji. Razstava bo obogatena s ponudbo in promocijo izdelkov iz mesa in mleka ovc in koz in izdelkov iz volne. Govedo in konji vsak dan, drobnica pa v sredo se bodo predstavljali na atraktivnih revijah v maneži.

Vabijo tudi predstavitve čebelarstva, malih živali, kraških ovčarjev in rib. 

Kako naj izgleda popoln domač vrt?

To boso lahko ob strokovnem vodenju spoznali na vzorčnem vrtu z več kot 300 rastlinami. Na vzorčnem nasadu Zeleni dragulji narave boste stopili po poti imunske odpornosti, ki jo ponujajo ekološke kmetije. Ogledali si boste izdelke iz bioplastike, sodelovali v izmenjevalnici semen iz znanja, izmenjevali energijo zemlje, prostora in telesa, se podali od semena do lanenega platna,  ...

Na permakulturnem vrtu in ob slamnati hiški boste spoznavali sonaravno vrtnarstvo. Ugriznili boste sad spoznanja slovenskih starih sort jablan in trsnega izbora. Odkrivali boste skrivnosti sejemske gozdne učne poti in varnega dela z motorno žago. Poudarek vzorčnih vrtov bo na medovitih rastlinah, saj je ena od sejemskih novosti visoko tehnološki vzorčni čebelnjak.

Sejem bo odprt od sobote 21. do četrtka 26 avgusta od 9.00 do 18.00 ure.

Vstopnice bodo po šest evrov. S še cenejšo vstopnico v spletni prodaji po pet evrov se boste lahko izognili tudi sejemski gneči.

Na blagajnah ne pozabite povprašati za popuste, ki veljajo za mladino, upokojence, družine in skupine.

Za otroke do šest let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine.

Parkiranje je brezplačno.

Pred vstopom na sejmišče se lahko celo brezplačno testirate na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi.

Doživite podeželje.
Prikazi tradicionalnih obrti.
Dobrote slovenskih zadrug.
Znanje je največje bogastvo.
Polsteno.

Starejše novice