Foto: Tadej Žalik
V torek 10. avgusta je Klub mladih Turnišče v sodelovanju z župnijo in občino Turnišče pri samostanu sester Klaris pripravil nadaljevanje projekta Varaški kino na prostem. 

Obiskovalci so si v tednu, ko se približuje največji Pomurski verski dogodek Velika maša oz. Marijino Vnebovzetje, ogledali film Goreči škof. 

Dokumentarec se začne s prizorom sekanja drevesa v gozdu, ki se nato postopno razvija skozi ves film in se pri tem prepleta z osnovno, dokumentarno zgodbo.

V filmu je prikazana bogata osebnost nadškofa

Zgodba medtem kronološko prikazuje življenje Antona Vovka vse od rojstva leta 1900 v Vrbi na Gorenjskem, kjer se je rodil v isti hiši kot 100 let prej njegov prastric France Prešeren, do smrti leta 1963 v Ljubljani.

V filmu je prikazana bogata osebnost nadškofa Antona Volka. Gledalcem je bila ponujena napeta zgodba človeka, ki se je skozi vsa svoja leta delovanja moral boriti, da je ostal pokončen steber slovenskega naroda in Cerkve.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ma ko je krivac (nepreverjen)

narodni-list-hr/posts/261635003
057info hr/zabava/2012-02-21/marko-je-glavni-krivac-za-sve-zlo

J0vanka (nepreverjen)

tej delajo…. sobota pa mrtva

Terminator (nepreverjen)

Turnišče še je koliko toliko normalno da so pa prekmarci najbolj prismuknjeni iz Ižakovec in okolice pa nisem vedel,ker se je skoz govorilo za goričance.Bil sem na obisku pri soridnikih v Dokležovju kjer so čez cesto postavljene ovire za zmanjšanje hitrosti zaradi tovornih vozil.In tam skoraj vsak tretji psihično pritegnjen bedak,ko se pelje čez oviro hupa hahahahahaha.Spraševal sem okrog sosede kaj to pomeni in so odgovorili,da je to medsebojni razpoznavni znak guzičev kateri se na ta način medsebojno pozdravljajo in,ko se prevažajo čez ovire doživljajo nekakšen orgazen v riti in od zadovoljstva pritiskajo na sireno avtomobila hahahaha.
Sem videl že marsikaj v Sloveniji ampak kaj takega nikje in to lahko pride na misel samo največjemu psihično bolanemu navadnemu izmečku kateri je nevarnost za udeležence v prometu.
Vse povsod se buziči raje skrivajo tam so pa ponosni,da so toplovodarji hahahahahahaha.

Starejše novice