Odprli so novo enoto Pomurskega materinskega doma s svetovalnico Škofijske Karitas Murska Sobota, ki deluje na Cvetkovi 5 v Murski Soboti.

Materinski dom so tudi blagoslovili, to sta storila soboški škof Peter Štumpf in predsednik Škofijske Karitas Murska Sobota Jožef Hozjan, obnovljeno hišo in poslanstvo delovanja materinskega doma sta županu predstavila tajnik Škofijske Karitas Jožef Kociper in vodja programa Vlasta Glavač.

Pomurski materinski dom je namenjen nosečnicam, porodnicam, materam z majhnimi otroki v socialni stiski ter samskim ženskam ali ženskam, ki že imajo odrasle otroke pa so doživljale nasilje. V njem dobijo ženske takojšnjo oskrbo, pomoč in možnosti umika iz ogroženega območja.

"Osnovni cilj programa Pomurskega materinskega doma je krepitev moči uporabnicam, da se bodo zmogle in znale soočiti z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi. Podporo jim dajejo s svetovanjem, zagovorništvom in soustvarjanjem dobrih pogojev za nek nov, drugačen način življenja, da lahko izstopijo iz vloge žrtve v vlogo soustvarjalca novih boljših medsebojnih odnosov, ki omogočajo rast v vse večjem socialnem vključevanju", so zapisali na spletni strani soboške občine.

Ob tej priložnosti se je župan zahvalil Škofijski Karitas za pomoč in dobro sodelovanje v času epidemije in zagotovil sodelovanje Mestne občine Murska Sobota tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Spoštovanja vredno delo, storitev in pomoč. Vendar pa zakaj samo in samo za ženske ? Kaj pa ko dve babi doma (žena , tašča) nadlegujeta "fizikalca", ki skoraj ves denar prinese domov, malo gre za užitek ??????????????? Kam bo šel ta moški ??????????????? Zavetišče v parku ?????????

če ge va ra (nepreverjen)

Ja, tuncika tukaj se pa danes popolnima strinajm s teboj, čeprav sva večkrat različnih pogledov.
Mediji in nasploh družba ne omenjajo nasilja nad moškimi, Ga je precej. Je pa skrito, ker je po navadi moškega sram, da ga doma trpinčijo. In raje tiho odide v bližni lokal ali prijateljem in potem ga imajo za pijanca.
Vzroki so pa drugje.
Odlično tuncika !!!

In reply to by tuncika

čikapajo (nepreverjen)

DESUS so upokojenci in upokojenci bi radi še ŽIVELI
To jim garantira JANŠA
levaki ki ga serejo na biciklih in prenašajo korona virus
delajo na tem da čim več starih ljudi umre

TO JE DISKRI… (nepreverjen)

To je čista diskriminacija PIJTAM VAS KAMA SE PA LEJKO MOŠKI ZATEČEMO PRED NASILJEM ŽENSK. Naj vam policija pove kakšna je statistika kdo več krši javni red in mir, seveda vam ne bodo povedali, ker je to vojna tajna.

čikapajo (nepreverjen)

babe so hudič v človeški podobi

In reply to by TO JE DISKRI… (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

babe je treba jebat

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Prostak (nepreverjen)

Tebe tudi. V čelo!

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Vanek76 (nepreverjen)

Moški mora svojo žensko ljubiti z vsem svojim srcem in dušo da je vreden svoje avtoritete, ona pa mu mora to (spodobi se) vrniti z veliko mero spoštovanja in poslušnostjo. Seveda to morata izpolnjevati oba za srečno zakonsko zvezo. Če bi to veljalo kot standard zakonske zveze kar sem tu napisal, nebi danes bili priča zakonskih ločitev ter takih ali drugačnih negativnih novic.

Starejše novice