FOTO: Facebook (Jeso Kristijan)
Pomurje bo kmalu bogatejše za novo motoristično dirkališče LindauRing.

V Lendavi se nadaljuje propadli projekt nekdanje Petrolie, ki jo je prevzel domačin in nekdanji Speedway dirkač Čaba Lazar. Projekt LindauRing ima sicer manjši obseg, a je vendar precej perspektiven.

30-letni projekt

O samem projektu, njegovem začetku in predvidenemu zaključku smo se pozanimali pri samem idejnemu vodji Čabi Lazarju. Temu se je namreč zamisel o dodatni progi utrnila že leta 1988, ko je še sam tekmoval. Okolico in panogo je zato dobro poznal in ocenil, da bi prav prišla dodatna steza z lepo urejeno okolico. Čez nekaj let je tako nastal večji projekt, ki je predvideval 3,5 kilometrov dolgo stezo in ki ga je leta 2007 prevzelo podjetje Petrolia.

Kot je znano, je projekt pogorel. Po prevzemu je namreč vrednost investicije zrasla na 20 milijonov evrov, predvidevala pa je izgradnjo motodroma, golf centra in hotelskega kompleksa. Poleg tega, da čas ni bil pravi, saj je k neuspehu prispevala tudi recesija, je podjetje na cedilu pustil Aldo Pietro Ferrari, katerega sloves je bil dvomljiv. V priključitev so nove delničarje so prepričali s tem, da je Ferrari švicarski finančni svetovalec. Obljubljal je finančna sredstva raznih evropskih bank, ki jih Petrolia nikoli ni prejela. Tako je bilo podjetje in posledično (pre)ambiciozen projekt obsojeno na propad.

Konec dober, vse dobro

Snovalec ideje se je, ko je bilo jasno, da se projekt ne bo nadaljeval, odločil, da bo stvari vzel v svoje roke: 

»Šlo je pa za goljufijo. Ideja je propadla, takrat sem se odločil, da bom sam uredil eno majhno dirkališče. Od tega je že nekaj let. Uredil sem dokumentacijo, odkupil zemljo iz stečajne mase Petrolie in nekaj privatne zemlje.« 

Steza je tokrat krajša, kilometrska, projekt pa bolj premišljen. Ravno zato, ker je manjši. Dokončana naj bi bila prihodnje leto spomladi, ko naj bi že asfaltirani stezi dogradili robnike ter uredili okolico.

Steza bo uradno namenjena športom z motorjem (minimoto in supermoto), za vsakdanjo prodajo in komercialne namene. Večjih dirk ne bo gostila, bodo pa dobrodošli tisti, ki bi na progi želeli trenirati, tako profesionalci, kot amaterji, hobi vozniki ter tudi kolesarji in otroci, nam je povedal Čaba Lazar. Interes, kot pravi, je velik, saj je tovrstnih stez v Sloveniji veliko premalo.

FOTO: Jeso Kristijan

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jahac (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zapravljanje.kmetijskega zemljisca za cisto glupost

Buc (nepreverjen)

Se eden izmed idiotov ki vidi samo kmetijske subvencije??. Verjetno pobiras veliko subvencij s kmetijstva za nepokosene travnike a vracas nazaj prazen nic... S cim se naj mladi ukvarjajo ce nimajo na razpolago nic... Svaka cas idejnemu vodji... Zelim veliko uspehov nadalje ter seveda siritev v prihodnje.. ?✌️?

In reply to by Jahac (nepreverjen)

J.B. (nepreverjen)

Ti ljubitelj kmetovanja...si mislil marihuano gor sejat, če bo to dirkališče preprečilo eno smrt, ki bi se zgodila na javnih cestah bo izjrmno.

In reply to by Jahac (nepreverjen)

ranegade (nepreverjen)

jebote kmetijsko zemljisce. ker boš ti tam jebe** koruzo sejal

Vinetu (nepreverjen)

Vsaka čast,upam da pred mojo penzijo no kaj s tega....da se ne bomo na Madžarsko, Hrvaško in v Avstrijo vozli. Ti s kmetijskimi zemljišči,koliko neonesnaženih kmrtijskih zemljišč pa je tam okoli. Eno so prvovrstna kmetijska zemljišča na papirju,drugo pa realnost....

Lepec (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bo deda Magyar vse uredil in vse bo nared za GP DIRKO VELIKO NAGRADO LINDAU!!!! Prva nagrada bo tona koruze.

Nešče že (nepreverjen)

YES YES YES!!!!!!
Whooo!!!!!!

West (nepreverjen)
Dejwu (nepreverjen)

Škoda, da je tako ozka. Če bi bila širša, bi se lahko priredili tudi kakšni track dayi za avtomobile.

[email protected] (nepreverjen)

Jes, upam da vam rata!

Mirko1 (nepreverjen)

To bo edina varna pot za mopediste.

Starejše novice