Predsednik vlade Janez Janša je včeraj pozno popoldne predstavil nove vladne ukrepe, ki stopijo v veljavo v soboto. Eden izmed ukrepov določa tudi, da bodo od sobote naprej nakupovalna središča odprta z omejenim poslovanjem.

Predsednik vlade Janez Janša je po včerajšnji seji vlade predstavil dodatne ukrepe za omejevanje širjenja koronavirusa, ki bodo veljali od sobote.

Ukrepi, ki se bodo uveljavili z današnjimi odloki, bodo večinoma začeli veljati v soboto, bodo veljali za teden dni. »Prihodnji četrtek ali petek bo vlada naredila in sprejela novo oceno in se odločila, ali jih podaljšamo, ali prekličemo ali omilimo,« je povedal premier Janša.

Nakupovalni centri ostajajo odprti, a z omejitvijo delovanja

Ukrepi, ki so bili predvidni v načrtu, ki je bil sprejet v začetku meseca in bodo vstopili v veljavo s soboto, ko bodo natančneje obdelani v odlokih, so:

  • zaprtje gostinskih obratov, dovoljena dostava hrane,
  • zaprtje hotelskih kapacitet, z izjemami za poslovne delegacije, diplomatske in športne profesionalne ekipe,
  • omejitev delovanja trgovskih centrov, izjema živilske trgovine, gradbeni in tehnični material, hrana za živali in kmetijske potrebščine.

Nakupovalna središča ostajajo odprta, obratovala pa bodo v omejenem obsegu in s prilagojenim delovnim časom. 

Kot vse kaže, bo izjem, torej trgovin, ki bodo znotraj trgovskih centrov obratovale, precej. Za zdaj je vlada med izjeme določila živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom, s hrano za živali, s kmetijskimi potrebščinami.

Več bodo ministri pojasnili na današni vladni novinarski konferenci.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lockdown (nepreverjen)

Bedarija! naj vse zaprejo in živilske naj delajo samo nekaj ur pa se zapre! Zastonj omejitev gibanja,če pa v trgovinah gužva!

Banda. . (nepreverjen)

Budo, napiši z imenom če veš za kero okuženo trgovko ali trgovca.

In reply to by Lockdown (nepreverjen)

Lockdown (nepreverjen)

Ne gre se za okuženo trgovko! Sam sem prebolel korono in ti povem,da je zelo zafrknjena stvar! Gre se za to,da zastonj zapiramo frizerske,kozmetične,itd. V trgovinah se pa ne razkužujujejo ne vozički,gužva do blagajne,da ne naštevam dalje! Teh 14-20dni bi že zdržali brez trgocin v takem obsegu,kot so! Ne recem,da naj je gradbena trgovina odprta,ampak naj je za firme,ki material potrebujejo. Isto velja za tehnično! Koga briga,če boš imel zdaj ali čez 14dni novi tv,sicer pa online vse gre in deluke,tako kot spomladi.

In reply to by Banda. . (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)
Vipko
Truplo

@ ĐejĐejOkoča: Na teletextu nacionalke piše, da uvaja Slovaška (vseeno je to država z dvakrat več prebivalcev, kakor Slovenija) karanteno oz. omejitev gibanja. Ljudje se lahko prosto gibljeno, pazi... od enih do petih zjutraj. Po dnevu oz. "svetlem" le, če obiščejo zdravnika, pa grejo tja in tja... (navedeno nekaj primerov). Da imajo verjetno podnevi praktično vse zaprto (točno ne vem) je verjetno realnost.
Kaj vse imajo od ukrepov in delnih ali popolnih karanten na ravni države ali pokrajin druge države, se mi niti ne da razsiskovati. A smo mi v primerjavi z ostalimi v tako hudih ukrepih, da se boste malodane nekateri hoteli odseliti iz države oz. vsaj pretirano gristi nohte?
Gornji, kaj bi šele na podobnem slovaškem internetu napisal o njihovih ukrepih?

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Minusi letijo, ampak:
- samo povzel sem pisanje z nacionalke, katero itak vsi levi tako čislate,
- postavil vprašanje, a imamo mi v primerjavi z drugimi državami res tako hude ukrepe,
- pa malce dreznih v navedenega, kako bi postopal drugje oz. kako njemu podobni v tem primeru na Slovaškem.
Mi je pa jasno... nič proti levim... ker četudi malo ali nič pri komentarjih ne berejo, je za njih negativec že pišoči. Vsebine se več ali manj ne ocenjuje.

In reply to by Truplo

Forint (nepreverjen)

to ti desni davlejo minuse, ka si napisal nič proti levim. Pa še kolasar si.

In reply to by Truplo

jožko66 (nepreverjen)

Zaradi enoga maloga prehladeka lockdown ka se ti nore nategujo nas ka glava bolij.

PUSSI (nepreverjen)

Vsi na ulice pa ustavit to bedarijo katero počne vlada .Samo izživljanje nad državljani je kar najboljše , da nas popokajo na avtobus pa peljejo v Auszwitz. Kajti to kar nam sedaj počnejo je fizičko in psihično umiranje na obroke.
Sprašujem se , če smo ljudje res takšne ovce in kako dolgo bomo še to dopuščali?

Alennn (nepreverjen)

Poznam 6 ljudi korona pozitivnih: 5 sploh ni imelo nobenih simptomov, 1 je imel dva dni boleče grlo in ni zaznal vonja. To je vse!!!

Starejše novice