Spoznali smo zgodbo niti leto in pol starega Vida Gašparja iz Maribora, ki ima cerebralno paralizo. Rodil se je v medenični legi, med porodom je prišlo do zapletov in pomanjkanja kisika. Zdaj je odprt transakcijski račun, kjer se zanj zbira pomoč.

Mali Vid ne teka in se ne igra. Njegove roke in noge so šibke. Ima cerebralno paralizo.  Takoj po rojstvu so ga oživljali. 72 ur je preživel v ohlajani posteljici, priklopljen na številne naprave in prejemal veliko zdravil. Izkazal se je za malega borca in po sedmih tednih je lahko zapustil bolnišnico. 

»On je tak dobrovoljček, bi jaz rekla, nasmejan fant, zelo potrpežljiv. Zelo zanimivo mu je opazovati mlajšega bratca, sploh ko joka, je fajn, takrat se začne smejati,« je z nasmeškom na obrazu pripovedovala njegova mamica Manja Gašpar. Niti leto in pol star fantek tudi ne je samostojno. Na svet je prinesel tudi težave s hranjenjem.

V zdravstveni blagajni le za dve terapiji tedensko, Vid jih potrebuje več

Vid se sooča s hudim razvojnim zaostankom. A starša ostajata optimistična in drug drugemu vlivata neverjetno energijo. Upanje zanj še ni umrlo. Družina in stroka sta prepričani, da se lahko nauči jesti, a potrebuje čas in veliko terapij. Za te pa denarja ni dovolj. V zdravstveni blagajni ni dovolj denarja za več kot dve terapiji na teden, Vid potrebuje vsaj tri, še bolje štiri. Ena stane od 30 do 45 evrov. Zaradi težav s hranjenjem starša resno razmišljata o zdravljenju pri specialistih v Gradcu, ki ga zdravstveno zavarovanje ne krije. Zaradi visokih stroškov so začeli akcijo zbiranja starega papirja. Odziv dobrih ljudi je bil izjemen. Zdaj pa so za pomoč Vidu odprli še poseben transakcijski račun.

Transakcijski račun za pomoč Vidu:

TRR: SI56 0451 5000 0397 432
sklic: 50765

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice