Veseli december je resda še oddaljen dobre tri tedne, vseeno pa po v mestu počasi čutiti decembrsko vzdušje. Preverili smo, kaj vse nas še čaka do konca leta.

Včeraj smo v centru mesta lahko opazili, da so se začela okrasitvena dela, zagorele so prve lučke, ki pa nam bodo praznično vzdušje pričarale čez nekaj manj kot mesec dni. Kot smo danes že pisali, bodo namreč lučke prižgali 6. decembra.

Pestro dogajanje v enem dnevu

No, takrat pa nas čaka eden izmed dveh sejmov, ki se bosta decembra odvijala v centru mesta. Na vrsti bo namreč tradicionalno "Mikloševo senje", ki poteka na praznik Svetega Nikolaja.

Tudi tokrat bo za bogato ponudbo poskrbelo 370 kramarjev, 60 rokodelcev, domači gostinci in glasbeniki. Najmlajše pa bo tudi letos razveselil prihod Miklavža s spremstvom.

Toda s tem pestrega na 6. december še ne bo konec. S prižigom lučk na isti dan se bo začel praznični čas, park pa bo tako kot prejšnja leta polepšala Pravljična dežela z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic.

Prav tako se bo istega dne tudi odprlo drsališče, ki pa se bo, kot smo že poročali, letos preselilo na novo lokacijo. Tokrat bo namreč zaživel Drevored Martina Luthra, od božiča naprej pa bo tam pripravljen tudi glasbeni in animacijski program.

Božični sejem in silvestrovo s Tropik band in Mišom Kontrecom

V okviru prazničnega dogajanja pa bo na vrsto prišel tudi Božični sejem, ki bo potekal od 20. do 22. decembra. 

Kot pravijo na soboški občini, vas čakajo trije dnevi prazničnih dobrot, stojnice s praznično ponudbo darilc, druženje, popoldanske otroške predstave in večerni koncerti. 

Božično senje bo potekalo ob drsališču in bo zaokrožilo pravljično predbožično vzdušje. V soboto, 22. decembra pa bo najmlajše obiskal dedek Mraz.

Vrhunec dogajanja pa seveda prihaja na najdaljšo noč v mestu. Tako kot vsako leto se bo tudi tokrat v Murski Soboti silvestrovalo na prostem. 

Od 17. ure naprej bo potekalo silvestrovanje za najmlajše, zvečer pa je na vrsti zadnja letošnja zabava, za katero bodo letos poskrbeli skupina Tropik band in Mišo Kontrec. Seveda pa bomo tudi letos v novo leto zakorakali z ognjemetom.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
silvestrskipoljub (nepreverjen)

Silvestrski poljub bo brez dvoma zapel stari - novi šerif, ker na volitvah nima pravega protikandidata.
Back vokale pa bo pela - pa saj veste kdo.

Hoot (nepreverjen)
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Budale ,,kupijo vas politiki za eno novoletno sranje na prostem,, če bo šlo tako naprej bo prej ko slej pored vas ki ploskate županu , ko se uči šteti od 10 nazaj zraven še par tisoč migrantosov

Gost1423 (nepreverjen)

Šerif in Mišo, to pa bo duet.

Pücončar (nepreverjen)

Še enkrat! Kdor ima medije, ima moč. Na udarni prispevek današnjega dne ( Kako bi Jevšek in Petrijan pospešila turistični razvoj in privabila investitorje) so po dveh - za Jevšeka neprijetnih . komentarjev, komentiranje zaprli. Super.
Kdor koli bo nastopal,naj naredi dobro fešto.

vodka (nepreverjen)

S ten ka fehtari nemajo nobene kulture pri komenteranji pa v večini so še plačani komentatori je rejsan boukše ka njihove laži pa frustracije ne štemo. Itak vsi vemo ka je kroški fehtar nej sposoben in kredibilen za župana. Je pa škoda ka sta samo ta dva kandidata.

In reply to by Pücončar (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Pa mimogrede san šou preverit pa vidin isto svinjarijo fektarov kak na drugih portali. Napišejo bedarijo na štero si te idejo ponarejat pluse, češ kak smo pa zdaj mij neka dobroga napisali.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Đa naven (nepreverjen)

Prinaša nam še eno "cigansko" senje , parado kiča in pijanstva , pa nič več.

Abortnik (nepreverjen)

Kukiji morejo nekaj zaslužit.... Dajte no....

Starejše novice