V nagradni igri SOBRA 2018 podarjamo pet vstopnic za 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja 2018. Ste med srečnimi dobitniki tudi vi?

SOBRA, 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo od 20. do 23. septembra predstavil opremo, tehniko, veščine in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah. Povezal bo profesionalce, prostovoljce in vse, ki skrbijo za varnost domov in družin ter poskrbel za izmenjavo znanja in izkušenj.

V uredništvu Sobotainfo smo ob tej priložnosti pripravili posebno nagradno igro. Vse, kar ste morali storiti za sodelovanje v žrebu za brezplačno vstopnico, je bilo pravilno odgovoriti na nagradno vprašanje: »Kateri zapovrstjo bo letošnji Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja v Gornji Radgoni?«

Iskani odgovor vam ni delal težav in med vsemi pravilnimi odzivi smo zdaj izžrebali pet srečnih nagrajencev, ki prejmejo po eno vstopnico za sejem SOBRA, 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja 2018.

Nagrajenci: 

  • Polonca Mihalič Majč
  • Aleš Pintarič
  • Janez Torok
  • Mateja Slavic
  • Uroš Podlesek

Čestitamo!

Nagrajenci lahko vstopnico prevzamete z na blagajni prizorišča sejma SOBRA, Mednarodnega sejma obrambe, varnosti, zaščite in reševanja 2018, v Gornji Radgoni.

110 razstavljavcev iz 11-ih držav bo na 16.000 kvadratnih metrih ponujalo najnovejša vozila in opremo za gasilce, oborožitev, transportna sredstva, elektronsko in optično opremo, informacijsko, komunikacijsko in laboratorijsko tehniko, izdelke za preskrbo ter druge pripomočke za obrambo, varnost, zaščito in reševanje. Obiskovalci bodo lahko izbirali med oblačili in obutvijo za osebno zaščito, med medicinskim in sanitetnim materialom, pripomočki za reševanje ob poplavi, požaru in potresu, protivlomno zaščito in alarmnimi sistemi pa tudi opremo za prvo pomoč in varstvo pri delu. 

Ob poslovnem delu bodo predstavitveni poligon, demonstracijski in tekmovalni prostor dodatno obsegali 35.000 kvadratnih metrov površin.

Vojska

Slovenska vojska se bo vsak dan predstavljala z dinamičnimi prikazi opreme in usposobljenosti svojih enot, z nastopi častne Garde, Športne enote in Orkestra Slovenske vojske.

Obiskovalci bodo lahko poskusili okusno hrano iz vojaškega kotla, se preizkusili v streljanju z zračnim orožjem in na simulatorjih ter se popeljali z vojaškimi vozili. Javni zavod za upravljanje dediščine in turizem Pivka omogoča tudi polet s simulatorjem letenja MiG-21. V četrtek, 20. in v petek, 21. septembra bodo pripadniki Slovenske vojske 2.000 nabornikom predstavili opremo, znanja in vojaške poklice. 

Policija

Policija je pripravlja poleg vsakodnevnih dinamičnih predstavitev rednih in specialnih enot nastope Policijskega orkestra ter svetovanja obiskovalcem glede osebne zaščite, varovanja in samoobrambe.

Obiskovalci bodo lahko preverili svoje spretnosti na simulatorju vožnje motornega kolesa, opravili alkotest in preizkusili očala za simulacijo stanja alkoholiziranosti. Otroci se bodo lahko preizkusili na mini prometnem poligonu, v likovnih delavnicah ter se fotografirali s »policistko« Piko ali »policistom« Leonom. 

Gasilska zveza

Gasilska zveza organizira v petek strokovno srečanje, ki mu bo sledila reševalna vaja v sodelovanju gasilcev ter Slovenske vojske in Policije. Dogajanje v soboto, 22. 9. pričenjajo s tekmovanjem iz tehničnega reševanja ob prometni nesreči. V soboto in nedeljo je na sporedu Državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Na njem se bo pomerilo kar 5.000 tekmovalcev iz 497 gasilskih društev. 

Uprava RS za zaščito in reševanje

Uprava RS za zaščito in reševanje bo predstavila svojo organiziranost, delo, sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter svojo najnovejšo opremo. V okviru preventivne dejavnosti organizirajo za predšolske in osnovnošolske otroke prve triade v petek dve brezplačni lutkovni predstavi »Pikec Ježek« in »Gasilko Jež«.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

A Slovenija ima vojsko??? Nisem vedel.......

gost25 (nepreverjen)

Slovensko morje lahko branimo s sandolini dvosedi.

Starejše novice