Na ministrstvu za gospodarstvo menda razmišljajo, da bi omogočili nakup smučarskih vozovnic s turističnimi boni, poroča Delo.

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo po poročanju časnika Delo razmišljajo tudi o ukrepu, da bi s turističnimi boni omogočili nakup smučarskih vozovnic. Ta ukrep bi neuradno lahko bil že v sedmem protikoronskem paketu. A žičničarji še prej pričakujejo dovoljenje države, da bodo lahko zagnali naprave.

Vladni govorec Jelko Kacin na vprašanje o (varni) smučarski sezoni na današnji vladni novinarski konferenci sicer ni dal jasnega odgovora: »Nimam odgovora na to vprašanje. Če bo v sredo res zapadel sneg, bo to vprašanje postalo še veliko bolj aktualno.«

Boni za nakup smučarskih vozovnic bi pomagali žičničarjem

Spomnimo. Turistični boni so zdaj namenjeni zgolj plačevanju prenočitev z zajtrkom. Doslej jih je po besedah predsednika vlade Janeza Janše uporabilo več kot 800.000 ljudi, država je izplačala 125 milijonov evrov od za to predvidenih 365 milijonov evrov. 

Prvotno je bilo predvideno, da jih morajo upravičenci porabiti do konca letošnjega leta, a je ministrstvo za gospodarstvo že napovedalo, da jih bodo podaljšali v naslednje leto.

Po poročanju Dela pa v vladni posvetovalni skupini menda razmišljajo tudi o razširitvi turističnih bonov ali uvedbi novih vavčerjev za vadnine, šport, kulturo, muzeje, sejme … 

Kaj še prinaša sedmi protikoronski paket?

Prav tako naj bila po neuradnih informacijah Dela med ukrepi v sedmem protikoronskem paketu poenostavitev dela od doma, tako da bi zmanjšali nekatere birokratske ovire in obveznost varnega delovnega okolja z delodajalca prenesli na delavca.

Med predlogi za sedmi protikoronski paket lahko pričakujemo še, da bodo zdravstveni delavci oziroma vsi, ki delajo s covidnimi bolniki, v primeru okužbe z novim koronavirusom upravičeni do polnega nadomestila za bolniško odsotnost

Vlada pa je prejšnji teden ob sprejemanju šestega protikoronskega paketa še napovedala, da bo sedmi sveženj ukrepov urejal tudi temeljni dohodek za verske uslužbence, upokojence, prejemnike invalidskih skupin, člane kmetij, ki so dopolnili 65 let starosti in niso upravičeni do solidarnostnega dodatka za upokojence, ter druge skupine.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hshsh (nepreverjen)

Zakaaj upokojence? Kaj se je spremenilo za njih? Aja tocno. Najboljsi volivci. Letos namesto golaza, dobijo dodatek. Da pa bi dvignili pokojnine? Ujh kje pa. Dajte raje nekaj pametnega. Namesto 100 paketov. Kdor je imel zaradi korone zaprto dejavnost, dobi 100 % povracilo stroskov, na podlagi prometa v enakem obdobju lani. Kdor je delal na crno bo tepen. Vse se vidi... Problem resen.

drekus (nepreverjen)

Samo resno, upokojenci dobijo sakši mesec penzijo brez problema in za to se jin nej trbej nikomi odpovedati. Zdaj dobijo pa še dodatek. A polovico malih podjetnikov de pa propadnolo, ka jin država za pridobitev pomoči predpisuje takšne pogoje ka jih dosti rajši zaprej ali ide v stečaj kak pa ka bi se s ten zajebavali in na konci še v vejčon dreki končali. A upokojenci dodatek zato ka je njin zdaj najbole težko. Gda pa prideš vgojno ob 8:00 pred Hofer pa že najmenje 5 starčekov z vozičkon čaka pred vratami. Pa te še celi den samo penziči po trgovinaj. Ostali ka pa dejao pa nemajo za burek ali pa so celo ostali brez sakšoga dohodka doma z malo deco pa računi. Ali glavno ka se penzioneron palik na pune davle. Trenutno nan vladajo najbole nesposobni lidje ka jih lejko v Sloveniji na en kup spraviš. Takšnoga gnoja je v naši politiki še nej bilo, pa če glih je nekaj teh gnojož že več kak 30 lejt pri koriti in že 30 lejt drej mejšajo: Zdaj so izgleda z mejšanjon dreka pri konci in so za nas pripravili redno drisko v kero do potunkali celo državo.

In reply to by Hshsh (nepreverjen)

1F1 (nepreverjen)

Upokojencov je več kak 600.000, malih podjetnikov pa mogoče 200.000, to je računica. Isto je bilo pri šenki malici za srednješolce, ka so eni že volilci. V osnovni šoli nej bilo šenki malice, so pač nej volilci. Janša pač tak premišlavle. svečkari, keri kao mislijo s svojo glavo, pa to podperajo.

In reply to by drekus (nepreverjen)

Janez Trdina (nepreverjen)

Drekus tuj ti boš ednok penzioner... Zaj pa delaj pa ne jamraj.... No če si nej of ka odi 21.v mesece v evrošprin

butalec (nepreverjen)

Trdina, še idnouk si prešti..... ka "drekus" ma precik praf!

In reply to by Janez Trdina (nepreverjen)

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

VSI U P. ZDU M. TERINU OSTANITE DOMA!!!

Starejše novice