Samoplačniško testiranje na okužbo z novim koronavirusom na voljo v soboškem zdravstvenem domu in bolnišnici. Cene se razlikujejo.

V Zdravstvenem domu Murska Sobota v zadnjem času zaznavajo večje povpraševanje v zvezi z izvajanjem samoplačniških brisov. Povečane potrebe so povezane predvsem s prehodi državne meje, situacije v Sloveniji in Evropi.

Prav tako pa tudi ob povečanju gospodarske dejavnosti in s tem povezanih potreb po potovanjih izven Slovenije ter ohranjanju zahtev nekaterih držav po negativnih brisih ob prestopu meje. 

Rezultat znan v 24-ih urah

V zdravstvenem domu testiranja izvajajo vsak dan, v Splošni bolnišnici Murska Sobota pa ob torkih in četrtkih oziroma, če je nujno pa tudi druge dni.

“V kolikor je potreben samo odvzem brisa nam sistem drive in omogoča, da se le ta lahko odvzame v avtu. Rezultat brisa je znan v 24-ih urah, o rezultatu brisa pacienta obvestimo po telefonu, so nam sporočili iz zdravstvenega doma

Medtem, ko v zdravstvenem domu natančnega števila samoplačniških testov ne razkrivajo, so jih v soboški bolnišnici od junija do zdaj opravili petnajst.
 

“Od petnajstih samoplačniških testiranj nobeden pacient ni bil pozitiven,” so sporočili iz soboške bolnišnice. 

V zdravstvenem domu so sicer v  ambulanti Covid-19 odvzeli 3848 vseh brisov.
 

V zdravstvenem domu cenejši

Cene testiranj v zdravstvenem domu in bolnišnici se razlikujejo. V zdravstvenem domu boste za samoplačniško testiranje tako odšteli 80 evrov, v soboški bolnišnici pa 90 evrov.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pohvalno! (nepreverjen)

Mogoče mo pa dobili nagrado od NIJZja, kamion mask zastonj.

biznismen (nepreverjen)

Rejden biznis je tej covid. Nej čudo ka tou tak nafudavlejo, strašijo pa manipulejrajo s podatkami. Določeni navijajo ka nebi bilo toga natega nigdar konec.

Starejše novice