Slika je simbolična.
Aktualni boni za turizem, gostinstvo, kulturo in šport, ki so jih pred poletjem prejeli vsi prebivalci Slovenije, se dobro koristijo. Preverili smo, v katerih pomurskih gostilnah jih je možno unovčiti.

Letošnji turistični boni, ki so jih v sklopu interventnega zakona za pomoč ob epidemiji, prejeli vsi državljani Slovenije, se izkazujejo za izredno priljubljene. Za razliko od lanskih se lahko uporabijo pri koriščenju širšega spektra storitev.

Koriščenje novih bonov v gostinskih obratih po Pomurju

Prebivalce Slovenije je še posebej razveselila možnost koriščenja bona v lokalih in restavracijah, zato smo preverili, v katerih gostilnah in restavracijah v Pomurju jih je možno unovčiti in kakšen je minimalni znesek za koriščenje, določen s strani posameznega gostinca. 

Degustacijski meniji, družinska kosila ali hrana za s seboj

Če želite bon unovčiti v Gostilni Uno Rajh, ga lahko izkoristite v primeru, da pri njih porabite vsaj 30 evrov. Glede povpraševanja pa so za Sobotainfo povedali, da so gostje bone najbolj koristili za hrano za s seboj.

Gostilna Rajh v Bakovcih je navdušena nad številom obiskovalcev, ki se odločijo, da bodo pri njih unovčili bone. Minimalni znesek koriščenja je 50 evrov.

»Največ se izkoristi za družinska kosila, obiščejo pa nas tudi pari, ki si zaželijo degustacijske menije,« še dodajajo.

V Gostilni - Pizzeri Nona v Murski Soboti je od 19. julija naprej možno koriščenje aktualnega turističnega bona, najnižja vrednost koriščenja pa je 50 evrov. 

V Noni pravijo, da je povpraševanja veliko, izpostavili so predvsem družine, ki bone unovčijo za kosila.

V Zvezdi si lahko nakupite bone za malico

Restavracija Zvezda Murska Sobota sprejema BON21, unovčite pa ga lahko na več načinov. Povedali so, da je pri njih z aktualnim bonom možen nakup njihovih bonov za malice, s katerimi se lahko tako znova vrnete po malico, dokler ne skoristite vseh.

Če se ne odločite za nakup bonov za malice, pa lahko aktualni bon unovčite, če je na vašem računu unesek večji od 20 evrov. Ob tem dodajajo, da je zanimanje za unovčevanje ogromno.

Zadovoljni z unovčitvami

V Pizzeriji Royal pravijo, da so zadovoljni z unovčitvijo bonov pri njih, največje povpraševanje pa je ob vikendih. Minimalna vrednost za koriščenje je 20 evrov.

V Pizzeri Zvezda v Beltincih lahko prav tako koristite aktualni bon, minimalna vrednost za unovčenje pa je 50 evrov. 

V Lendavi so si stvari poenostavili

V Belli Venezii v Lendavi so si stvari poenostavili in si priskrbeli program, ki jih takoj poveže s Finančno upravo Republike Slovenije, tako, da je vnovčenje bonov lažje in hitrejše. Pri njih lahko bon izkoristite, če vaš račun znaša nad 30 evrov.

Aktualni boni so priljubljeni tudi na Počivališču Na Meji v Dolgi Vasi. Minimalna vrednost za koriščenje bonov je 20 evrov.

Gostišče pri Rudiju v Šalovcih ima kot minimalno vrednost za koriščenje določeno 40 evrov, za Sobotainfo pa pravijo, da ljudje tudi v tistem koncu Prekmurja kažejo veliko zanimanja za unovčitve. 

BON21 lahko prav tako unovčite v Okrepčevalnici in Pizzeriji Malibu Kapca. Minimalna vrednost koriščenja je 50 evrov. Ob tem dodajajo, da stranke v velikem številu unovčujejo svoje bone.

V Gostilni Zorko nimajo določene minimalne vrednosti

V primeru, da obiščete Gostilno Zorko lahko pri njih izkoristite bon, nimajo pa točno določene minimalne vrednosti.

V Lovenjakovem dvoru v Polani so za Sobotainfo povedali, da se sicer v hotelu boni ne morejo koristiti, jih pa lahko unovčite v Gostilni Lovenjak. Minimalna vrednost za koriščenje je 30 evrov.

Če se potepate po Mlajtincih, lahko bon unovčite v Gostišču Oaza, minimalni znesek pa je 50 evrov.

V okolici Gornje Radgone lahko bon unovčite v Gostilni, piceriji in pivovarni Kostanj, kjer je minimalna vrednost koriščenja bona celoten znesek - 100 evrov.

Ob tem stranke naprošajo, da naj, predvsem v želji po izogibu čakanja ob urejanju le-te, njihovo namero o unovčenju sporočijo vnaprej.

Koriščenje bonov v Kratochwillu možno od včeraj naprej

Gostilna, Pizzeria in Pivnica Kratochwill je z včerajšnjim dnem uvedla koriščenje bonov, kot minimalno vrednost za koriščenje pa so določili 50 evrov.

Restavracija Maximo, Bowling center in bar Bowl Max v trgovskem centru Maximus, ter Domačija Marof (enote družbe Komunika d.o.o.) od vsega začetka veljavnosti sprejemajo bon21, minimalna vrednost koriščenja pa je pri vseh samo 5,00 evrov.

O možnosti koriščenja aktualnih bonov smo povprašali še Restavracijo Kodila, Bunker, Okrepčevalnico Mitra in Gostilno Piramida, vendar se ti zaradi različnih razlogov niso odločili za možnost unovčevanja bonov.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
perkon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

absolutna bedarija da se ne da vnovčit za nižji znesek. če želim vsak dan malico ali kosilo preko bonov, mi je dnevno za 30-50 € preveč. to noben pameten ne bo vzel za osebo dve, tri, štiri. res ne vem zakaj takšna odločitev.

in kako to, da nekateri ponudniki zahtevajo izpolnitev nekega obrazca in moraš dati svoje podatke, davčno št. ipd, nekateri pa čisto nič ne zahtevajo. kako je to? spt neka mučkarija?

mogoče ve kdo kako se da bone vnovčit za keš? baje se da pri nastanitvah-da sploh ne spiš tam, daš pa bon in ko dobijo keš od fursa, ti dajo ta keš. nekaj takega je moč slišati-a veste kaj o tem? ne dobijo take furs, policija ipd?

regerg (nepreverjen)

zeme ploščko za cejlo familijo pa ne boj škrt.

In reply to by perkon (nepreverjen)

perkon (nepreverjen)

v familiji nas ni 50 ljudi. kreten

In reply to by regerg (nepreverjen)

a'a'z (nepreverjen)

čakam predvidljiv članek koliko več okužb je bilo včeraj a bomo že na 1500??? velja za vse medije

piki in piki (nepreverjen)

Kje pa so ostale restavracije......
Gostilna Špirič (koriščenje bonov min. znesek 50,00€)
Restavracija Maximo (korščenje bonov min znesek 5,00€)
......... Žalostno da se dela reklama samo izbranim...

Hrib (nepreverjen)

Potem so že ne pomembne gostilne če niso omenjene!!!

In reply to by piki in piki (nepreverjen)

PUSSI (nepreverjen)

Totalna neumnost kaj počnejo z temi boni. Nekateri gostinci se obnašajo tako kot , da to ne bi bil pravi denar ampak kot , da mi kateri bi hoteli unovčiti bone jemo zastonj. Nisem še čisto nič unovčila , ker si nekaj zmišljujejo z temi zneski. Saj pa sama ne morem naenkrat pojesti za 50 evrov, niti če greva dva toliko ne nanese. Naj bodo srečni , da še v teh časih imajo toliko gostov .

Hrib (nepreverjen)

Sobota potrebuje dobro prekmursko restevracijo,lahko bi jo odprli nekje na slovenski ulici,kjer je zdaj obnovljena in prinesla neko dušo v mesto,ker to zdaj je cista beda tam nič se ne dogaja,nimaš nic kaj pametnega za pojest.nujno potrebna neka restavracija z domačo prekmursko hrano. Pa še Diana je zaprta

Starejše novice